Hoe de beste zoldertrap kiezen?

Hoe de beste zoldertrap kiezen?


 

Wil u een zoldertrap installeren, maar weet u niet goed welke zoldertrap kiezen?
Zoldertrappen zijn in erg veel varianten verkrijgbaar. Dat maakt het misschien moeilijker om de beste zoldertrap voor uw woning te vinden. Hoe pakt u dit aan?

In wat volgt geven we u enkele handige tips voor het vinden van de beste zoldertrap.

Welk materiaal voor uw zoldertrap?

Alvorens u overgaat tot de keuze voor een bepaalde soort zoldertrap, is het slim om na te denken over de materialen die u het meeste aanspreken. Naast het gebruiksgemak hebben materialen ook een esthetisch aspect, dat uiteraard dient te beantwoorden aan uw wensen. Gelukkig is er een enorme keuze aan verscheidene materialen beschikbaar, zoals hout, aluminium, staal en kunststof.

Zowel vaste als uitschuifbare zoldertrappen zijn in uiteenlopende materialen en uitvoeringen beschikbaar.

Een uitschuifbare zoldertrap

Uitschuifbare zoldertrappen zijn de oplossing bij uitstek voor kleinere ruimten, en ook voor zolders die voornamelijk als opslagruimte dienen. U zult de trap dan minder vaak gebruiken, waardoor deze niet per se goed beloopbaar hoeft te zijn. Het grootste voordeel van een uitschuifbare zoldertrap is het feit dat u in het geheel geen ruimteverlies heeft, omdat deze trap in elkaar kan worden gevouwen.

Extra beveiliging voor een uitschuifbare zoldertrap

Omdat uitschuifbare zoldertrappen minder stabiel zijn dan vaste trappen, kunt u deze trappen verstevigen en veiliger maken door het aanbrengen van veiligheidsmaterialen. Zo kunt u opteren voor het plaatsen van een veiligheidsbeugel, die aan de binnenkant van het opbergluik wordt gemonteerd. Zo heeft u meer houvast wanneer u de trap op- en afgaat. Vooral voor gezinnen met kinderen is dit verre van een overbodige luxe.
Ook kunt u bovenaan een traphekje plaatsen, om te voorkomen dat iemand naar beneden valt. In onze webshop vindt u een overzicht van alle toebehoren voor uw zoldertrap

Een vaste zoldertrap

Gebruikt u uw zolder regelmatig, bijvoorbeeld als leef- of hobbyruimte? Dan kunt u misschien beter kiezen voor een vaste zoldertrap. Dit vereist weliswaar meer werk en een wat grotere investering, maar biedt u een stabiel en stevig alternatief ten opzichte van een uitschuifbare zoldertrap.

Bouwdepot biedt een ruime keuze aan zoldertrappen en traponderdelen

Indien u nog twijfelt over de meest geschikte zoldertrap voor uw woning, neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wij bieden een ruim assortiment aan zoldertrappen en onderdelen. Zo kunt u rustig rondkijken welke opties u het meeste aanspreken.
Heeft u vragen of wenst u meer specifieke info over zoldertrappen of de installatie van een zoldertrap?  Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Ontdek hier ons uitgebreide gamma zoldertrappen en toebehoren

29 mei 2018

Author: