Dak isoleren? Op welke premies voor dakisolatie kan u beroep doen?

Dak isoleren? Op welke premies voor dakisolatie kan u beroep doen?


Energie besparen, dat is wat u gaat doen met dakisolatie. Er is namelijk minder verwarming nodig wanneer de woning voorzien is van goede isolatie. Zo kunt u erg snel uw investering voor dakisolatie terugverdienen. Daarbij geldt dat volgens de Vlaamse dakisolatienorm er in iedere woning tegen 2020 dakisolatie of zoldervloerisolatie aanwezig moet zijn.

Gelukkig voorziet de overheid ook in diverse steunmaatregelen. Hieronder informeren wij u over welke premies voor dakisolatie er zijn. Let hierbij wel goed op, want het bedrag van de premie en de precieze voorwaarden kunnen per jaar veranderen. Informeer u dus altijd goed op voorhand.

Vlaamse premies voor dakisolatie

Er bestaan verschillende instanties die u ondersteunen bij het investeren in dakisolatie. Zo biedt de Vlaamse overheid diverse premies voor dakisolatie en vloerisolatie. Daarbij geldt wel de voorwaarde dat de isolatie geplaatst moet worden door een aannemer.

Ook de netbeheerders voorzien premies voor dakisolatie. Daarbij mag u wel kiezen of u zelf de dakisolatie plaatst of door een aannemer laat plaatsen. Er is bij de netbeheerders ook een burenpremie. Dit is een speciale premie voor projectbegeleiders. Deze helpen per project minimaal tien woningen energiezuiniger te maken. Als laatste bieden netbeheerders ook nog een totaalrenovatiebonus. U kunt voor deze bonus in aanmerking komen wanneer u minimaal drie energiebesparende maatregelen neemt.

Gemeentelijke premies voor dakisolatie

Naast de Vlaamse overheid beiden ook de provincies en heel wat gemeenten gemeentelijke of provinciale premies voor dakisolatie. Online kunt u de premies vinden die daarbij van toepassing zijn. Ook kunt u altijd contact opnemen met uw gemeente om rechtstreeks te informeren naar de gemeentelijke premies voor dakisolatie.

Voor sommige huurders en verhuurders zijn er sociale isolatieprojecten voor huurwoningen. Ook kan het zijn dat wanneer u een dak vernieuwt en direct dakisolatie plaatst, u in aanmerking komt voor verbeteringspremie. Voor deze premie moet u wel minimaal 25 jaar oud zijn en uw inkomen mag dan niet hoger zijn dan een vastgesteld bedrag, dat per jaar weer anders kan zijn.

Informeer naar de premies voor dakisolatie

Dakisolatie is voor iedereen een win-win-situatie. De waarde van uw woning gaat erop vooruit en uw energiekosten zullen een pak lager liggen. Het is daarbij wel van belang dat u op voorhand voldoende onderzoekt wat de investering u zal kosten en op welke termijn u deze terug kunt verdienen. Dit zal voor iedereen anders zijn. Bereid daarom alles voldoende voor. Zorg voor een overzicht van de kosten, vraag offertes aan van de kosten van de dakisolatie en bekijk dan voor welke premies u in aanmerking komt.

 

Ontdek hier ons uitgebreide gamma dakisolatie

24 oktober 2017

Author: