Hoe uw hellend dak langs binnen isoleren?

Hoe uw hellend dak langs binnen isoleren?


Heeft uw woning een hellend dak? En wil u uw hellend dak isoleren? Veel schuine daken hebben een keperstructuur of een spantenstructuur. Het gaat daarbij om houten balken die de dakconstructie ondersteunen. Bij dit type van dakconstructie wordt het isolatiemateriaal tussen de houten balken aangebracht. Er wordt dan vaak voor glaswol gekozen, omdat dit eenvoudig op maat gemaakt kan worden.

De isolatie moet soms op zijn plaats worden gehouden door een extra houten raamwerk. Dit raamwerk kan ook nodig zijn voor de afwerking. Er kan gekozen worden voor gipsplaten of kunststofpanelen om de isolatielaag af te werken.

Kosten dakisolatie van binnenuit  

Hoeveel het kost om een hellend dak van binnenuit isoleren, hangt af van de oppervlakte, maar ook van het isolatiemateriaal en de moeilijkheidsgraad. U vindt in onze online webshop een brede waaier aan isolatiemateriaal, geschikt voor een hellend dak.

Ook kunt u bekijken welke premies er op dat moment beschikbaar zijn, zodat u nog meer kunt besparen op de dakisolatie en zo uw investering sneller terug kunt verdienen.

Materialen dakisolatie langs binnen

Voor de dakisolatie van binnenuit worden verschillende materialen gebruikt.

  • Er wordt vaak gekozen voor minerale wol. Daarbij kunt u denken aan rotswol en glaswol. Het moet in een vrij dikke laag aangebracht worden, zodat het goed isolerend werkt. Glaswol en rotswol bieden een goede thermische isolatie en tevens een goede geluidsisolatie.
  • Dakisolatieplaten zijn ook een optie. Deze kunnen uit diverse materialen worden vervaardigd zoals PUR, EPS en PIR. Er is een minder dikke laag nodig dan van minerale wol om dezelfde Rd waarde te behalen.
  • Gespoten PUR kan ook gebruikt worden om een dak te isoleren van binnenuit. Het voordeel is dat het een naadloze isolerende laag geeft. Daardoor worden alle kieren goed gedicht. Er is hierbij geen dampscherm nodig, want PUR is dampdicht.
  • Er zijn ook nog een aantal ecologische alternatieven. Daarbij kunt u denken aan bijvoorbeeld houtwol en papiervlokken.

 Tips isoleren hellend dak langs binnen

Een hellend dak isoleren langs binnen is meer dan enkel wat isolatiematerialen plaatsen. Het kan ook ingewikkelder zijn. Er moet namelijk continu gekeken worden of dat er mogelijke vochtproblemen op kunnen treden. Het dampscherm en het onderdak zijn daarom van groot belang en vragen ook de nodige aandacht.

Bij het onderdak gaat het over een speciale beschermende en vochtbestendige laag. Deze bevindt zich net onder de dakbedekking. Als het regent, voorkomt deze laag dat er water in het isolatiemateriaal terecht komt. Een onderdak moet dampopen zijn, zodat het vocht nog naar buiten kan. Veel daken worden tegenwoordig voorzien van een onderdak.

Dan is er nog het dampscherm. Dit wordt aan de warme zijde van de isolatie geplaatst. Het doel van een dampscherm is om te voorkomen dat vocht van binnen uw woning in het isolatiemateriaal terecht kan komen. Een dampscherm is daarom dampdicht.

Materiaal dakisolatie kopen

In de online webshop van Bouwdepot vindt u alles wat u nodig hebt voor de isolatie van uw hellend dak. Wij bieden materiaal van heel wat verschillende fabrikanten. Verder kan u kiezen op verschillende dikte, Rd-waarde, λ-waarde, en andere specificaties. 

 

Ontdek hier ons uitgebreide gamma dakisolatie

24 oktober 2017

Author: