Wat zijn de voordelen van een knieschotdeur?

Wat zijn de voordelen van een knieschotdeur?


 

Heeft u een zolderruimte met een schuin dak? Maar benut u deze ruimte momenteel niet echt? Jammer, want met de hulp van een knieschot creëert u een uiterst handige plek om spullen in op te slaan.

Een knieschot is een rechte wand, die precies evenwijdig wordt geplaatst tussen de vloer van een zolder en een schuin dak. Wanneer u vervolgens een knieschotdeur installeert, dan kunt u een hele berg spullen die u weinig gebruikt op deze plek opbergen. Zo maakt u optimaal gebruik van het woonoppervlak van uw pand. Tegelijkertijd ziet alles er een stuk ordelijker en opgeruimder uit.

Een knieschotdeur wordt echter relatief weinig gekocht, voornamelijk omdat mensen eigenlijk niet echt van het bestaan af weten. Bij Bouwdepot Online bouwmaterialen kunt u dit zeer handige product uiteraard gewoon terugvinden, zodat u uw zolder nóg beter kunt benutten.

Welke knieschotdeuren zijn voorhanden?

Bij bouwdepot Online bouwmaterialen kunt u knieschotdeuren van het merk Farko vinden. Deze zijn kwalitatief zeer hoogstaand, en beschikken over uitstekende isolerende eigenschappen. Naast een fijne opbergruimte zal een knieschotdeur namelijk ook nog eens een isolerende functie hebben, waardoor er minder warmte- en energieverlies optreedt. En dit zult u uiteraard terugzien op uw jaarlijkse energiefactuur.

Elke knieschotdeur wordt standaard met een deurkozijn en afdeklatten geleverd. De knieschotdeur zelf is 36mm dik. Het materiaal waarvan de deur is vervaardigd is grenenhout. Verder is de ruimte tussen de kozijnen en de deur opgevuld met speciale polystyreen isolatie, hetgeen de isolerende functie realiseert. Deze knieschotdeuren zijn erg gemakkelijk te installeren, u kunt dit klusje dus prima zelf klaren.

Welke afmetingen zijn zoal beschikbaar?

Elk knieschot is anders, daarom worden de knieschotdeuren in vele verschillende afmetingen geleverd. De beschikbare afmetingen zijn:

  • – 55×80
  • – 60×80
  • – 60×100
  • – 60×110
  • – 70×90
  • – 70×100
  • – 70×110

Zo is er voor elke zolder een passende deur te verkrijgen, ongeacht de grootte van uw knieschot.

Voordelen van een knieschotdeur in uw woning

Zoals eerder aangehaald is het installeren van een knieschotdeur een zeer handige methode om in uw woning extra opbergruimte te realiseren. U kunt van alles in deze ruimte kwijt, zoals kampeerspullen, speelgoed van uw kinderen, boeken die u momenteel niet leest, handleidingen van apparatuur in uw woning, noem maar op.

Ook biedt een knieschotdeur extra isolatie in uw woning, waardoor u minder kosten kwijt bent voor het verwarmen van uw woning. Uw zolder zal een stuk aangenamer aanvoelen, omdat de goede thermische isolatie van de knieschotdeur in combinatie met een uitstekende luchtdichtheid zorg dragen voor een vermindering van energieverlies.

Wilt u inspiratie opdoen voor uw zolderruimte?

Neem dan direct eens een kijkje in onze online webshop. Bouwdepot Online bouwmaterialen heeft standaard alle afmetingen knieschotdeuren op voorraad. Daarnaast kunnen wij u natuurlijk altijd voorzien van praktisch advies op het gebied van installatie van een knieschotdeur.

Weet u niet zeker welke afmeting u nodig heeft? Neem dan de maten van uw knieschot op en bel ons op. Wij helpen u graag verder!

Ontdek hier ons uitgebreide gamma knieschotdeuren en toebehoren

19 juli 2018

Author: