Waarom grindplaten gebruiken? Meer over grindstabilisatie

Waarom grindplaten gebruiken? Meer over grindstabilisatie


Wilt u siergrind leggen? Dan raden wij eigenlijk altijd aan om ook grindplaten te gebruiken. Grindplaten zorgen voor een veel stabielere plaatsing van het grind, waardoor het siergrind beter op zijn plek blijft liggen en strakker oogt. Het siergrind wordt als het ware omsloten, waardoor er ook geen spoorvorming op zal treden op bijvoorbeeld een oprijlaan. Net als siergrind zijn grindplaten waterdoorlatend waardoor u geen last zult hebben van plassen als het veel regent.

Grindplaten zorgen voor een strak ogend geheel

Wanneer u grind aanlegt, dan zult u al gauw doorhebben dat het erg moeilijk is het siergrind mooi recht te krijgen op diverse ondergronden. Zand kan snel inzakken of erg onregelmatig zijn waardoor het grind eenzelfde onregelmatige vorm aanneemt. Het plaatsen van grindplaten lost zulke oneffenheden op. Het geplaatste grind zal dankzij grindplaatsen mooi en netjes blijven liggen.

Grindplaten voorkomen spoorvorming

Wanneer u een oprijlaan van siergrind wilt voorzien, dan zult u zonder gebruik van grindplaten al snel last krijgen van spoorvorming en geulen waar veel gereden wordt. Elke keer het grind terug scheppen is geen leuk karwei, dat u liefst voorkomt. Ook in dit geval bent u met grindplaten in één keer van dit probleem af.

Grindplaten zijn een relatief lichte funderingsconstructie

Het aanleggen van grind vereist vaak ook het plaatsen van een fundering, zeker op plekken met grond die weinig draagkrachtig is. Vaak gebruikt men hiervoor materialen als puin en zand, maar dit kan alsnog te zwaar blijken waardoor uw siergrind ook met fundering zal inzakken.

Grindplaten zijn een fantastische methode om als fundering te gebruiken, vanwege het geringe gewicht, stabiliteit en de gemakkelijke plaatsing. Het gewicht van het grind wordt over grotere oppervlakken verdeeld en zal daardoor niet plaatselijk inzakken.

Grindplaten zijn waterdoorlatend

Net als grind, zijn grindplaten waterdoorlatend. Grindplaten zijn voorzien van gaten, zodat regenwater gemakkelijk kan worden afgevoerd en geen vervelende plassen zal vormen. Dit in tegenstelling tot vele verharde materialen zoals beton, tegels en asfalt, die na verloop van tijd weinig tot geen water meer doorlaten waardoor tuinen en buitenruimten vol kunnen lopen.

Welke grindplaten voor welke toepassing?

Wanneer u een grindplaat wilt kiezen, dan wordt er vooral op de combinatie kleur en toepassingsgebied gelet. De kleur moet logischerwijs passen bij de kleur grind voor een mooi in elkaar overlopend geheel. Bij licht grind kiest u witte platen, bij donker grind juist zwarte grindplaten. De plaat zou in principe niet zichtbaar moeten zijn. Daarna is het advies om minimaal 1,5 of 2 cm grind te leggen. De afmeting is afhankelijk van uw noden en behoeften en de reden van plaatsing. Laat u hiervoor best informeren door een expert.

Bouwdepot Online Bouwmaterialen heeft meerdere soorten grindplaten in voorraad

Wilt u binnenkort eindelijk dat grindpad aanleggen en kiest u voor grindplaten? Kijk dan zeker in onze webshop. Wij hebben alles in huis om uw klus tot een succes te maken. De materialen die wij in voorraad hebben worden door ervaren en aangeprezen klusbedrijven gebruikt. U kunt uitgaan van kwalitatief uitstekende producten die zeer lang zullen meegaan!

Ontdek hier ons uitgebreide gamma siergrind en grindplaten

27 april 2018

Author: