Grind- & bodemstabilisatie

Grindstabilisatie of bodemstabilisatie nodig voor het aanleggen van een nieuwe oprit, tuinpad of terras met grind, kiezel of keien? Het is een goede keuze om de ondergrond te voorzien van stabilisatie, zo voorkom je dat het grind of de keien na verloop van tijd gaan wegzakken. Grind- & bodemstabilisatie

Een terras of grindpad dat niet voorzien is van grindstabilisatie of bodemstabilisatie, zal na een tijd oneffenheden en verzakkingen vertonen als je erover loopt. Hetzelfde geldt voor je fietsband of autobanden als je erover rijdt, wat tot vervelende situaties kan leiden. Met grindstabilisatie zorg je ervoor dat het grindpad zelf er ten allen tijde mooi blijft uitzien en het het oppervlak strak egaal blijft.

Grindstabilisatie zorgt voor een egaal grindpad, oprit of terras

Om te voorkomen dat grind of keien gaan verschuiven en inzakken, kun je het grind of keien stabiliseren. Dit gebeurt in de meeste gevallen met speciaal daarvoor ontworpen grindplaten of grindmatten die je onder het grind aanbrengt. De grindplaten bestaan uit afzonderlijke compartimenten met honinggraat motief die er voor gaan zorgen dat de keien, steentjes of grind op hun plaats gehouden worden en zodoende niet meer kunnen verschuiven.

Deze werkwijze garandeert een mooi, strak en hecht oppervlak, zonder inzakkingen, sporen of verschuivingen en vergt nagenoeg geen onderhoud. Daarnaast is grindstabilisatie ook zo goed als onzichtbaar, omdat het grind zich tot 2cm boven de grindplaat vult in de honinggraten. Grindplaten zijn perfect waterdoorlatend en als positieve bijkomende eigenschap dat ze groei van onkruid tegengaan door de geotextiel aan de onderkant van de stabilisatieplaat. In de webshop van Bouwdepot zijn grindplaten te koop van diverse formaten en afmetingen. Bij het bestellen kan je de keuze maken uit grindplaten ontworpen voor tuinpaden of voor sterkere, speciaal voor parkings en opritten.

Koop grindplaten en worteldoeken online in onze webshop

Je kan de diverse producten die wij aanbieden op het gebied van grindstabilisatie op meerdere plaatsen in en om het huis gebruiken. Denk aan wandel- en tuinpaden, opritten, parkings, dakterrassen maar ook voor het aanleggen van een een sierstrook of een sportterrein met grind.

Wil je er zeker van zijn dat je oprit of tuinpad volledig onkruidvrij blijft? De grindstabilisatieplaten zijn aan de onderzijde voorzien van een anti-worteldoek. Deze voorkomt dat onkruid door je grind groeit. Daarnaast hebben deze doeken ook een filterende en drainerende werking en zijn geheel waterdoorlatend. Alle grindstabilisatie matten, anti-worteldoeken en bodemstabilisatie zijn uit voorraad leverbaar. Je kan deze online bestellen en ophalen of laten leveren bij je thuis of op de werf.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S