Cellenglas isolatie

Cellenglas isolatie is zoals de naam het zelf zegt, isolatie gemaakt uit glas. Hierdoor heeft de isolatie een zeer hoge druksterkte. 

De voornaamste toepassing van cellenglas isolatie is koude bruggen vermijden tussen de vloerplaat en de muren, maar ze wordt tevens gebruikt als dakisolatie op platte daken.


Cellenglas isolatie

Cellenglas kopen voor het isoleren van platte daken, gevels en kelders

Wil je vochtige ruimtes isoleren en ben je daarom op zoek naar bruikbaar isolatiemateriaal? Cellenglas is goed bestand tegen vochtige omstandigheden en wordt veelvuldig ingezet bij het isoleren van kelders. Het is ook het ideale type isolatie voor het isoleren van gevels en platte daken. Daarnaast wordt het ingezet om koudebruggen tussen vloeren en muren weg te werken of te vermijden. Bouwdepot is gespecialiseerd in de verkoop van bouwmaterialen en helpt aannemers en handige doe-het-zelvers. We ondersteunen je daarom graag in je zoektocht naar cellenglas voor jouw isolatieklus. Naar welke cellenglas isolatieplaten gaat jouw voorkeur uit?

Wat is cellenglas?

Cellenglas bestaat voor het grootste gedeelte uit gerecycled glas en is daarnaast gemaakt van ijzeroxide, mangaanoxide, veldspaat en natriumsulfaat. Al deze stoffen worden in de oven gesmolten. Tijdens dit proces ontstaan er allerlei kleine luchtbelletjes en wat overblijft is cellenglas. Het wordt ook wel foam- of schuimglas genoemd. Dankzij de drukvaste en waterdichte eigenschappen is cellenglas isolatie bij uitstek geschikt voor vochtige kelders, gevels, platte daken en groendaken. Cellenglas wordt verkocht in de vorm van isolatieblokken of cellenglas isolatieplaten.

Welke voordelen biedt cellenglas isolatie?

Isoleer je met behulp van cellenglas? Bouwdepot zet alle voordelen van cellenglas isolatie graag op een rij:


  • Het is zeer geschikt voor vochtige ruimtes;

  • Deze isolatieplaten rotten niet en zijn ongevoelig voor ongedierte;

  • Het is goed bestand tegen schimmels en vocht;

  • De isolatieplaten hebben een levensduur van meer dan vijftig jaar;

  • Cellenglas is niet brandbaar en bij een eventuele brand komen er geen giftige gassen vrij;

  • Cellenglas isolatieplaten zijn licht in gewicht, maar behouden tegelijkertijd hun vorm.


Aan de slag met cellenglas isolatie? Bestel alle cellenglas isolatie benodigdheden bij Bouwdepot!

Wat is de prijs van cellenglas isolatie?


Cellulair glas is niet voordelig, want je bent gemiddeld twintig tot dertig euro per vierkante meter kwijt. Eventueel komen daar nog kosten bij voor het inhuren van een vakkracht om de isolatieplaten of -blokken te bevestigen. Gelukkig profiteer je in onze webshop van competitieve prijzen & zijn de isolatieplaten duurzaam waardoor ze lang meegaan. 

Hoe duurzaam is cellenglas isolatie?

Cellenglas isolatie is ecologisch verantwoord, want het isolatiemateriaal is recyclebaar. De productie vergt veel energie, maar de platen gaan minstens vijftig jaar mee. Isolerende eigenschappen blijven volledig behouden en dit is uitzonderlijk voor isolatiemateriaal. Dit maakt het beslist interessant om te kiezen voor cellenglas isolatieplaten, met een eenmalige investering zit je voor een geruime tijd goed.

Hoe verwerk je cellenglas isolatieplaten?

Na aankoop van cellenglas isolatieplaten in onze webshop, streef je ook naar een correcte installatie. Cellenglas isolatieplaten bevestig je met behulp van warme of koude bitumen. Cellenglas isolatie in de vorm van blokken is eenvoudig in te metselen. Beschik je over twee linkerhanden of heb je geen ervaring met cellenglas isolatie? Werk samen met een vakman of -vrouw voor een snelle en foutloze installatie van de isolatieplaten.

Aanbod cellenglas isolatieplaten

Wil je koudebruggen vermijden of wegwerken? In onze webshop kies je uit een veelzijdig aanbod isolatieplaten en -blokken. Via de filters aan de linkerzijde verfijn je je zoektocht naar cellenglas isolatie en selecteer je de isolatieplaten in de gewenste afmetingen. 

Bestel online je gewenste cellenglas isolatie bij Bouwdepot

Je woning isoleren met behulp van dit type isolatie? De beste cellenglas isolatieplaten koop je eenvoudig in onze webshop. Alle platen zijn uitvoerig getest door meerdere aannemers en daarom verzeker jij je van top isolatiemateriaal. Bij elke bestelling geniet je van scherpe prijzen en een snelle levering in Nederland en België. De isolatieplaten zijn op te halen in een van onze afhaaldepots in Vlaanderen. We zien je bestelling graag tegemoet. Tot snel in onze webshop!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S