Retourneren & garantie

Kan ik producten terugsturen?

Heb je per ongeluk het verkeerde product of te veel gekocht, of je wenst het product toch niet aan te kopen om welke redenen dan ook, dan kan je dit binnen de 14 kalenderdagen na ontvangst van de bestelling melden. Het fysiek retour sturen van de goederen dient binnen de 12 dagen na de herroeping te gebeuren. We betalen je het aankoopbedrag terug binnen de 7 dagen na ontvangst van de goederen. Na deze 14 dagen worden goederen standaard niet meer teruggenomen en kunnen er terugnamekosten aangerekend worden.

Je moet hierbij wel zelf de transportkosten van het terugzenden dragen en het product dient onbeschadigd en overwerkt te zijn en nog in de originele onbeschadigde verpakking zitten (indien van toepassing). Voor het terug sturen van goederen kan je beroep doen op de transportmodaliteiten van Bouwdepot. 

Let op, maatwerkproducten, die dus speciaal voor jou gemaakt/versneden worden, kunnen niet teruggenomen worden. Als dit het geval is, dan wordt dit duidelijk vermeld bij het artikel zelf alsook nog eens bij het afrekenen.

Het terugsturen van goederen moet steeds schriftelijk gesteld worden door middel van het herroepingsformulier (klik hier) OF via het contactformulier. De goederen moeten binnen de 12 dagen na de bevestiging van de retour terug ingeleverd zijn.

LET OP! Het verzendadres in Sint-NIKLAAS is GEEN RETOURADRES!Retour van waarborgpallets - terugbetaling waarborg

Als je een waarborgpallet binnen de 3 maanden na levering terug inlevert op het depot vanwaar de goederen komen, krijg je de waarborg volledig terugbetaald. Het depot van waaruit de goederen verzonden worden, wordt duidelijk vermeld bij het plaatsen van de bestelling alsook op je factuur, rechts bovenaan, kan je zien vanuit welk depot de goederen verzonden zijn. In geval van AFHALEN worden waarborgpallets ook steeds aangerekend om misbruik bij afhaling te vermijden.

 

PRAKTISCHE INFO!

  • Pallets kunnen bij de afhaling van de bestelling onmiddellijk terug ingeleverd worden
  • Pallets kunnen NIET onmiddellijk terug meegegeven worden bij de levering of bij een levering van een andere bestelling
  • Pallets kunnen NIET ingeleverd worden op een eventueel depot dichterbij
  • Pallets kunnen door ons opgehaald worden aan een ophalingskost van:

€68 (BE) - €115 (NL) incl. btw voor pallets van maximaal 120x100cm; ongeacht het aantal pallets
€120 (BE) - €195 (NL) incl. btw voor pallets groter dan 120x100cm; ongeacht het aantal pallets

  • De depots nemen enkel pallets terug waarvoor er een waarborg betaald is geweest aan Bouwdepot
  • Pallets moeten binnen de 3 maanden na levering/afhaling ingeleverd worden om de borg terugbetaald te krijgen!
  • Terugbetalingen gebeuren steeds naar het rekeningnummer waarmee de bestelling betaald werd en NIET CASH op het depot
  • Contacteer de klantendienst voor de terugbetaling van ingeleverde of niet afgehaalde waarborgpallets met vermelding van je bestelnummer (rechts bovenaan je factuur) en het aantal pallets. Je moet ons hierbij GEEN bankgegevens bezorgen.


Heb ik garantie op mijn aankoop?

Zeker! Heb je bouwgereedschap aangekocht dat stuk is? Vervelend, maar geen nood. We ruilen dit met veel plezier voor je om of halen het op voor herstelling en dit binnen de fabrieksgarantie.

Voor geplaatste (verwerkte) bouwmaterialen is er enkel een garantie van toepassing indien de plaatsingsvoorschriften van de fabrikant gerespecteerd werden. Deze plaatsingsvoorschriften kunnen indien nodig steeds opgevraagd worden via het contactformulier.

Al onze producten zijn conform de Belgische en Europese wet- en regelgeving.

Bouwdepot is niet verantwoordelijk voor de bepaling of een bouwproduct al dan niet geschikt is voor de beoogde werken. Er kan wel desgewenst extra technische productinformatie opgevraagd worden via het contactformulier . Bouwdepot raad je aan om in geval van structurele werken een architect onder de arm te nemen.


Ga door met winkelenBEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S