EPDM & toebehoren

Nieuwbouw, renovatie of restauratie van je plat dak? EPDM is dé dakbedekking die je nodig hebt.

Subcategorieën

 • EPDM dakfolies, primers & lijmen
  Nieuwbouw, renovatie of restauratie van je plat dak? Dan zal u hiervoor het één en ander moeten kopen zoals EPDM dakfolie, primers en lijmen. Bij bouwdepot bent u alvast bij het juiste adres voor al deze benodigdheden. Bouwdepot biedt een uitgebreid assortiment aan EPDM folie, primers en lijmen. Koop bij bouwdepot om te profiteren van onze scherpe prijzen! Bekijk hier ons online aanbod.
 • EPDM toebehoren
  EPDM coverstrips worden gebruikt om 2 aaneensluitende EPDM-folies waterdicht af te dichten. De coverstrip heeft aan één zijde een plaklaag. De primer zorgt ervoor dat de cover strip vulkaniseert met de epdm folie. Dit is een versmeltingsproces dat ervoor zorgt dat een uitermate goede verbinding onstaat. Bouwdepot biedt een uitgebreid assortiment aan EPDM coverstrips. Koop bij bouwdepot om te profiteren van onze scherpe prijzen! Bekijk hier ons online aanbod.
 • EPDM afvoerbuizen
  Ben je op zoek naar een kwalitatief uitstekende waterafvoer voor uw EPDM dak? Dan ben je bij Bouwdepot aan het juiste adres. Bouwdepot biedt een ruim asortiment aan EPDM afvoerbuizen. Deze EPDM afvoerbuizen bestaan uit kwalitatieve materialen en zijn snel en eenvoudig waterdicht aan te brengen. Koop bij bouwdepot om te profiteren van onze scherpe prijzen! Bekijk hier ons online aanbod.
 • Gereedschap voor EDPM
  Bij het aanleggen van uw EPDM is het vanzelfsprekend dat u hiervoor allerlei gereedschappen zal nodig hebben. Zo hebt u een aandrukrol nodig om uw EPDM op de juiste manier aan te drukken, een primer pad dat u helpt om de primer aan te brengen of EPDM ruw en schoon te krijgen en een spuitlijm pistool om de lijm op een efficiente wijze aan te brengen. Koop bij bouwdepot om te profiteren van onze scherpe prijzen! Bekijk hier ons online aanbod.


EPDM & toebehoren

EPDM kopen: duurzaam, sterk en voordelig

Zoek je dakbedekking die jarenlang meegaat, makkelijk te installeren is en weinig onderhoud vergt? Dan moet je EPDM kopen. EPDM dakbedekking is niet voor niets een populaire keuze over de hele wereld. Bij Bouwdepot.be kun je EPDM kopen en meteen alle bijbehorende benodigdheden voor EPDM kopen. Wil je weten waarom je EPDM moet kopen en wat de unieke voordelen van EPDM dakbedekking zijn? Wij vertellen je meer over EPDM dakbedekking.

Wat is EPDM folie?

De afkorting EPDM staat voor de woorden ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. Dit zijn de vier belangrijkste stoffen die samen EPDM folie vormen. Wanneer de materialen met elkaar gemengd worden, ontstaat er een rubberachtige stof. Ga je EPDM kopen, dan haal je een duurzaam en ontzettend krachtig materiaal in huis. Hitte, kou en water hebben allemaal geen invloed op het materiaal. Dat maakt EPDM kopen een logische keuze wanneer je je dak gaat bedekken. Zo is EPDM dakbedekking een populaire keuze voor platte daken, schuurtjes en garages.

De unieke voordelen van EPDM dakbedekking

Waarom is het gebruikelijk om voor EPDM folie te kiezen bij dakbedekking? Dat heeft alles te maken met de unieke voordelen van dit materiaal. Dit zijn de belangrijkste redenen om EPDM te kopen:


 • Lange levensduur: EPDM kopen is een goede investering, want EPDM dakbedekking gaat tot 50 jaar mee. Het is daarom een betere keuze dan investeren in bitumen, dat slechts 25 jaar meegaat.

 • Weinig onderhoud: je hoeft er niet veel voor te doen om 50 jaar van je dakbedekking te genieten. Er groeien amper mossen en algen op dit materiaal en eens per jaar vegen is voldoende wanneer je EPDM gaat kopen.

 • Makkelijk aan te leggen: EPDM folie is makkelijk aan te leggen, dus EPDM kopen is een goede keuze voor minder ervaren klussers. Je hebt enkel wat EPDM lijm nodig om het materiaal te bevestigen en hoeft dus niet moeilijk te doen met een brander.

 • Uitstekende bescherming: De dakbedekking staat bekend om zijn duurzaamheid. Extreem hete zomers en ijskoude winters? Geen enkel probleem. In alle weersomstandigheden beschermt de folie je dak

Alle benodigdheden voor EPDM dakbedekking

Voor goede EPDM dakbedekking moet je niet alleen EPDM kopen. Je moet er namelijk ook een aantal benodigdheden voor kopen. Het belangrijkste is goede EPDM lijm. Het voordeel van deze lijm is dat ze zich uitstekend hecht aan dit rubberachtige materiaal. Je gebruikt het om de randen van EPDM folie aan elkaar te lijmen, maar EPDM lijm is ook nodig om eventuele accessoires te bevestigen, zoals een afvoerbuis. Verder zijn er andere hulpmiddelen die het bevestigen van de dakbedekking aanzienlijk eenvoudiger maken, zoals een aandrukrol die de EPDM lijm goed aandrukt op de folie. Wil je EPDM kopen en het jezelf nog makkelijker maken? Kies er dan voor om spuitlijm voor EPDM te kopen, die je met een pistool aanbrengt op folie.

EPDM folie in verschillende formaten

Hoe groot of klein de klus ook is: je kunt altijd EPDM kopen in het juiste formaat. EPDM folie komt namelijk in meerdere afmetingen, waarbij voornamelijk de breedte varieert. De gebruikelijke dikte voor EPDM dakbedekking is namelijk 1,1 millimeter. Vervolgens kun je EPDM kopen in breedtes variërend van 3,05 tot 6,10 meter breed. Des te breder de EPDM dakbedekking, des te minder naden en sneller de klus geklaard zal zijn. Je kunt tevens smallere EPDM kopen wanneer je een klein dak wilt bedekken of EPDM zoekt voor de kleine afwerking.

EPDM kopen bij Bouwdepot.be

Wil je EPDM kopen en zeker weten dat je goede kwaliteit in huis haalt? Dan zit je goed bij Bouwdepot.be. Bij ons kun je EPDM kopen in verschillende afmetingen, allemaal van uitstekende kwaliteit. Hier kun je niet alleen EPDM kopen, want ook alle benodigdheden voor dakbedekking bieden wij aan. Zo kun je EPDM kopen, maar ook de bijbehorende lijm, afwerkstukken en drukrollers.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S