Kunstgras

Wilt u dit jaar uw tuin een flinke upgrade geven? Dan is het aanleggen van kunstgras zeker het overwegen waard. Kunstontzettegras oogt allang niet meer goedkoop; de kwaliteit van kunstgras is er de afgelopen jaren zeer veel op vooruit gegaan. Nu kunt u kunstgras kopen dat haast niet van echt gras is te onderscheiden, doch met de vele voorde...

Wilt u dit jaar uw tuin een flinke upgrade geven? Dan is het aanleggen van kunstgras zeker het overwegen waard. Kunstontzettegras oogt allang niet meer goedkoop; de kwaliteit van kunstgras is er de afgelopen jaren zeer veel op vooruit gegaan. Nu kunt u kunstgras kopen dat haast niet van echt gras is te onderscheiden, doch met de vele voordelen van kunstgras.

Lees meer

Subcategorieën

 • EXELGREEN kunstgras
  Wilt u deze zomer uw tuin vernieuwen? Dan kan de aanleg van Exelgreen kunstgras zeker en vast een overweging waard zijn. 
 • NAMGRASS kunstgras
  Heb je zin in een tuin die het hele jaar door groen oogt, los van de weersomstandigheden en de seizoenen? Dan is Namgrass kunstgras ongetwijfeld wat u zoekt. 

Veelgestelde vragen over Kunstgras

Waarom kiezen voor kunstgras?

Mensen staan vaak voor de keuze tussen natuurlijk gras en kunstgras. Wat is makkelijk te onderhouden? Welke variant oogt fraaier? Wat zijn de voor- de nadelen van beide? In principe is dit natuurlijk een erg persoonlijke keuze, die sterk samenhangt met uw voorkeuren voor uw buitenruimte. Wij horen in elk geval vaak, dat kunstgras de volgende voordelen biedt ten opzichte van echt gras:

 • Kunstgras hoeft nooit gemaaid te worden

 • Ook hoeft u kunstgras niet te sproeien en onderhouden

 • Daarnaast is bemesten ook verleden tijd

 • Voor kunstgras is geen natuurlijke ondergrond nodig

 • Kunstgras gaat veel langer mee en is uiterst sterk

 • Kunstgras behoudt een natuurlijke kleur en vervaagt niet

 • Kunstgras is zeer veilig; dit betekent dat ook kinderen en huisdieren comfortabel kunnen spelen

 • U hoeft kunstgras nooit met pesticiden te behandelen; wederom een voordeel aangaande de veiligheid van kunstgras

 • Kunstgras kan geen vlam vatten zoals droog gras, dit is vooral in de zomer een stuk veiliger wanneer u bijvoorbeeld gaat barbecueën

 • Met kunstgras heeft u bovendien nooit last van onkruid en/of ongedierte en dit scheelt op jaarbasis enorm veel tijd en werk!

Dit zijn slechts enkele voordelen van kunstgras, niettemin hebben deze voordelen al vele andere tevreden klanten over de streep gehaald om kunstgras uit te proberen.

Hoe lang duurt het aanleggen van kunstgras?

Uiteraard zijn er meerdere factoren betrokken bij het bepalen van de duur van het aanleggen, zoals de grootte van uw buitenruimte en het soort kunstgras dat u laat aanleggen. U kunt ervan uitgaan dat u ongeveer een uurtje bezig bent met een stuk grond van 20 vierkante meter. Indien hier ook grondwerk bij komt kijken, dan kunt u uitgaan van maximaal 3 uur.

Hoe kiest u de juiste soort kunstgras?

Wanneer u kiest voor kunstgras, dan zijn er meerdere zaken waar u op kunt letten om de perfecte variant voor uw buitenruimte te vinden. Zo bestaan er bijvoorbeeld heel natuurgetrouwe rollen kunstgras, maar ook matten met heel kort kunstgras. Ook zijn er meerdere kleuren groen beschikbaar, zodat de tint perfect aansluit bij uw buitenruimte.

Hoeveel kost kunstgras?

Kunstgras kost over het algemeen iets meer dan natuurlijk gras, al is dit ook niet in alle gevallen waar. Maar over het algemeen zult u de kosten voor het kunstgras veelal in enkele jaren al terugverdienen door de voordelen en lagere mate van onderhoud. Daarnaast bespaart u uzelf een hoop tijd en dat is ook veel waard. Wilt u graag persoonlijk advies, of bent u geïnteresseerd in ons productgamma? Dan kunt u altijd vrijblijvend in onze webshop rondkijken, of contact met ons team opnemen.

Kunstgras

Kunstgras kopen bij Bouwdepot

Het hele jaar door genieten van een mooi groen gazon? Dat kan perfect met kunstgras. Bouwdepot heeft een ruim assortiment aan kunstgras voor jouw tuin, balkon of terras. Het ziet er heel natuurlijk uit en is eenvoudig te onderhouden. Kunstgras kopen is daarom een goed idee. Natuurlijk moet je kunstgras ook goed kunnen leggen om tot een mooi resultaat te komen. Kunstgras kopen komt natuurlijk ook met een prijs, hier geven we ook graag een indicatie over.

Kunstgras leggen in de tuin

Gaat jouw voorkeur uit naar een onderhoudsvrije tuin? Een betegelde tuin lijkt de ideale optie, maar brengt ook nadelen met zich mee. Tijdens een warme zomer stijgt de temperatuur al snel tot aangename temperaturen. Bovendien verandert het klimaat in een rap tempo en dit betekent dat er in een kort tijdsbestek vaak veel regen valt. Een betegelde tuin zorgt niet voor een snelle afvoer van dit regenwater. Dit in tegenstelling tot een kunstmatig grastapijt. Een uitstekende reden om te kiezen voor kunstgras in de tuin!

Waarom kunstgras leggen?

Kunstgras brengt allerlei voordelen met zich mee. Bouwdepot zet alle voordelen op een rij:

- Met kunstgras verzeker jij je van een groene en onderhoudsvrije tuin;

- Kunstgras leggen is een aanwinst voor mensen met allergieën of hooikoortsklachten;

- Je hoeft niet te maaien, te bemesten of te verticuteren;

- Kunstgras blijft mooi, ook bij langdurige perioden van zowel nat als droog weer;

- Het is sterk en krachtig en daarom uitermate geschikt voor speeltoestellen.

Maakt dit je enthousiast? Kunstgras kopen doe je natuurlijk bij Bouwdepot. Laat je vooral verrassen door ons ruime assortiment! Kunstgras plaatsen is niet moeilijk, maar dient wel correct te gebeuren. Hoe je dit doet, lees je in de volgende alinea.

Hoe kunstgras leggen?

Kunstgras plaatsen is eenvoudige klus, maar vergt wel de nodige expertise en zorgvuldigheid. Lees onderstaand stappenplan en start direct met leggen:

1. Maak de ondergrond stabiel en vlak én zorg voor een goede drainage. Dit doe je door het aanleggen van een zandlaag van minimaal vijftien centimeter;

2. Snijd het stabilisatiedoek op maat en zorg aan de randen voor een overlap van minimaal twintig centimeter;

3. Rol het grastapijt uit en gebruik bij het snijden een scherp stanleymes. Doe dit altijd aan de onderkant, want anders beschadig je de grasvezels;

4. Is het gazon uitgerold? Zet de randen vast met speciale grondpennen;

5. Borstel de grasmat in met een bezem en strooi het vervolgens in met kwartszand voor extra stevigheid.

Houd je nauwkeurig aan bovenstaand stappenplan voor kunstgras leggen, want op die manier kies je te allen tijde voor correct kunstgras plaatsen. 

Wat kost kunstgras?

Kunstgras kopen? Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar de kunstgras prijs. Wat kost kunstgras nu eigenlijk? De kunstgras prijs per m² loopt uiteen van € 9,95 tot € 39,95. Gelukkig is er voor ieder budget en elke toepassing kunstgras verkrijgbaar. Behalve het aantal m² wordt de kunstgras prijs ook bepaald door de accessoires die ook nodig zijn. Bouwdepot heeft ook de juiste ondergrond in huis, evenals bevestigingsmateriaal. Laat je daarom niet tegenhouden door een hogere prijs voor kunstgras, maar bespreek de prijs van kunstgras met een van onze specialisten.

Waarom kunstgras kopen bij Bouwdepot?

Kunstgras voor de tuin koop je bij Bouwdepot, want bij ons profiteer je te allen tijde van een scherpe prijs. Veilig online bestellen en betalen is geen enkel probleem. Haal je bestelling op bij een van de vijftien afhaaldepots in Vlaanderen of laat het bezorgen in Nederland of België.

                                                 


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S