Lava steen

Bij Bouwdepot kan je het grootste assortiment lavasteen terug vinden en dit aan zéér scherpen prijzen geleverd.


Lava steen

De voordelen van lava steen

Het is natuurlijk belangrijk om veel aandacht aan je tuin te besteden. De tuin zegt namelijk iets over de rest van je woning. De tuin heeft dus een esthetische functie, maar tegelijkertijd ook een praktische functie. In veel moderne tuinen liggen lava stenen. Dit komt omdat een lavasteen veel voordelen kent.

Wat is een lava steen?

Lava is een vloeibaar gesteente. Wanneer magma het aardoppervlak bereikt, dan wordt het lava genoemd. In lava stenen zitten allerlei natuurlijke metalen en mineralen. Lava heeft een vernietigende werking en tegelijkertijd een scheppende werking. Vroeger was lava nog niet heel populair als tuinproduct, maar dat is nu anders. Het punt is namelijk dat veel mensen tegenwoordig een ecologische tuin aan willen leggen. Daar passen lava stenen perfect bij.

Waarom lavasteen kopen?

Lava stenen zijn functioneel, maar tegelijkertijd maken je ze tuin ook een stuk mooier. Daarom past lava steen niet alleen in een ecologische tuin, maar ook in verschillende andere tuinen. In de volgende alinea's gaan we dieper in op de voordelen van lava stenen.

Lavasteen kopen voor een onderhoudsvriendelijke tuin

Veel mensen vinden het leuk om een tuin te hebben. Het punt is echter dat veel tuinen ook goed onderhouden moeten worden. In België groeit immers veel onkruid. Het is een lastige klus om je tuin onkruidvrij te houden. Ook bij hardnekkig onkruid kan lavasteen soelaas bieden. Lava stenen hebben namelijk een hoge pH-waarde. Daardoor krijgt onkruid minder kans om te groeien. Lava stenen werken vooral goed tegen heermoes.

Lava stenen absorberen water

In België & Nederland regent het best vaak. Het gaat dan ook om flinke regenbuien en die zijn slecht voor de duurzaamheid van je tuin. Gelukkig kan lava je tuin tegen regen beschermen. We gaven eerder namelijk al aan dat lava poreus is. Lava kan om die reden ongeveer 70% water absorberen. Hiermee bescherm je de tuin tegen hevige regenbuien.

Lavasteen werkt ook goed tegen hittengolven

Het nieuwe klimaat zorgt voor extreme weeromstandigheden. In de eerste plaats krijgen we dus te maken met hevige regenbuien, maar tegelijkertijd zijn er ook steeds vaker langdurige droge periodes waarneembaar. Lange droogteperiodes maken je grond minder vruchtbaar. Dit is slecht voor de wortels van de planten. De wortels blijven dankzij lavasteen intact. Ze blijven dus water opnemen en de planten blijven daardoor ook groeien in drogere periodes.

Waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van lavasteen?'

Bij ons kun je namelijk meerdere soorten lavasteen kopen. Je vindt ze namelijk in verschillende formaten. We hebben een handige productfilter en daarmee kun je effectief naar lava steen zoeken.

In de eerste plaats kun je kiezen uit twee soorten lavasteen. Je kunt kiezen uit siergrind en sierkeien. Daarnaast kun je ook binnen een bepaalde prijsrange naar lavasteen zoeken. Dit is ideaal voor tuinbezitters met een specifiek budget. Misschien ben je bezig met een tuinrenovatie en wil je slechts een specifiek deel van je budget aan lava steen besteden.

Ga je bij ons lavasteen kopen? Dan wil je natuurlijk ook dat de stenen snel worden geleverd. Gelukkig hebben wij de meeste producten in onze webshop in voorraad, waardoor we snel kunnen leveren of de producten klaarleggen voor afhaling.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S