Metalstud profielen & toebehoren

Metal stud profielen zijn uiterst geschikt voor het plaatsen van valse plafonds en valse wanden. Alle profielen die in onze webshop te koop zijn, zijn allemaal vervaardigd uit verzinkt staal en daardoor uiterest sterk en weerbaar.Metalstud profielen & toebehoren

Metal stud profielen: een uitkomst voor iedere klus

Van metal stud profielen tot profielen voor het plafond: metal stud profielen komt steeds van pas bij jouw project. Ontdek de verschillende soorten metal stud profielen bij Bouwdepot & vind metal stud profielen in afmetingen die perfect zijn voor jouw project.

Wat zijn metal stud profielen?

Metal stud profielen zijn, zoals je uit de naam kunt afleiden, gemaakt van metaal. De stalen vormen zijn koudgewalst, waardoor ze heel sterk zijn. Ze zijn geschikt om aan iedere wand of plafond te bevestigen door hun unieke vorm. Metal stud profielen kan je als basis gebruiken voor verschillende bouwprojecten. Zo is een metal stud wand een populaire keuze bij het verbouwen. De metalen profielen zijn dan de basis, terwijl een gipsplaat het afmaakt.

Een andere veel voorkomende optie is een metal stud plafond. Deze plafonds zijn ideaal als je een plafond wilt verlagen zonder de volledige ruimte te verbouwen. 

De verschillende soorten metal stud profielen zijn makkelijk aan elkaar te bevestigen en sterk genoeg om plafondplaten te dragen.

De voordelen van metal studs

Waarom zou je voor een metal stud wand of metal stud plafond kiezen? Werken met deze metalen profielen biedt een paar belangrijke voordelen:

  • Bijzonder licht: de metalen profielen wegen vrijwel niets en zorgen dus voor weinig draaglast wanneer je een metal stud plafond maakt.

  • Afmetingen op maat te maken: je kunt altijd kiezen uit verschillende metal stud afmetingen. Zit de perfecte maat er niet tussen? Dan snijd je ze eenvoudig op maat.

  • Bijzonder sterk: deze profielen zijn gemaakt van koudgewalst staal. Deze staalsoort staat bekend om zijn kracht, zelfs wanneer het om dunne profielen gaat.

  • Goed te isoleren: er is ruimte om isolatiemateriaal tussen de profielen te doen. Dat zorgt voor meer comfort in huis.

  • Makkelijk om mee te werken: de verschillende soorten metal stud profielen schuiven moeiteloos in elkaar. Zo bouw je in een mum van tijd een handig raamwerk.

Soorten metal stud profielen

Er zijn twee soorten metal stud profielen van elkaar te onderscheiden. Zo zijn er metal studs voor wanden en metal studs voor plafonds en vloeren. Wandprofielen hebben over het algemeen een C-vorm. Ben je op zoek naar metal studs voor plafonds of vloeren? Dan kom je uit op metal stud profielen met een U-vorm. De twee verschillende soorten schuiven makkelijk in elkaar. Hierdoor is het mogelijk om een stevige constructie te maken voor nieuwe tussenwanden of plafonds.

Metal stud profielen afmetingen

De verschillende soorten metal stud profielen zijn natuurlijk ook in meerdere maten verkrijgbaar. Al deze verschillende metal stud profielen afmetingen zorgen ervoor dat je de juiste profielen vindt voor iedere klus. Wil je een smalle metal stud wand plaatsen? Dan zijn profielen met een lengte van 2,6 meter misschien wel voldoende. Voor grotere projecten, zoals een compleet metal stud plafond, kies je voor grotere metal stud profielen afmetingen. Zo is een profiel van 4 meter een goede optie. Er zijn ook metal stud profielen afmetingen die tussen deze twee opties vallen. Je kunt zo altijd vinden wat je zoekt.

Extra's en accessoires

Wil je een metal stud wand of plafond plaatsen? Dan heb je niet alleen metal studs in de juiste afmeting nodig. Er zijn ook een paar accessoires die de klus vereenvoudigen. Zo zijn er ankerhangers voor een metal stud plafond. Deze maken het eenvoudig om een plafond te verlagen. Natuurlijk zijn er ook bijpassende afhangdraden verkrijgbaar. Ook kruisverbinders en losse verbindingsstukken zijn in ons assortiment te vinden. Deze geven je frame van metal stud profielen meer stevigheid.

Alles voor metal stud wanden en plafonds bij Bouwdepot

Van metal stud profielen in afmetingen die bij jouw project passen tot de juiste accessoires: bij Bouwdepot vind je alles voor je volgende klus. Maak een nette metal stud wand dankzij deze lichtgewichte profielen of verlaag je plafond op een eenvoudige manier. Heb je vragen over de verschillende soorten metal stud profielen? Of wil je weten welke metal stud profielen afmetingen hebben die goed bij jouw volgende project passen? Neem dan contact op met Bouwdepot, want wij helpen je graag verder.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S