Metalstud profielen & toebehoren

Metal stud profielen zijn uiterst geschikt voor het plaatsen van valse plafonds en valse wanden. Alle profielen die in onze webshop te koop zijn, zijn allemaal vervaardigd uit verzinkt staal en daardoor uiterest sterk en weerbaar.Metalstud profielen & toebehoren

Metal stud profielen bestaan in twee varianten, namelijk de zogeheten C en U profielen. C profielen worden in de volksmond ook wel staanders genoemd, deze worden verticaal bevestigd aan de U profielen. U profielen worden liggers genoemd en worden horizontaal bevestigd, doorgaans aan het plafond of het vloeroppervlak.

Voordelen en installatie van metalen stud profielen

Metalen stud profielen creëren een stabiel frame, dat snel en eenvoudig te plaatsen is. Hierdoor is dit systeem erg geschikt voor elke professional en betere doe-het-zelver die een valse wand of valse plafond moet plaatsen.

Aangeraden wordt om na elke 50 tot 60 centimeter een U profiel in een geplaatst C profiel te fixeren. Daarna kun je indien gewenst ook isolatiemateriaal plaatsen, in de meeste gevallen gebruikt men hiervoor minerale wol.

Ook het doortrekken van leidingen en kabels vormt geen enkel probleem. De C profielen zijn voorzien van speciale uitsparingen. Je hoeft dus geen rekening meer te houden met op maat gemaakte onderdelen, of al perfect van tevoren bepalen waar welke leidingen dienen te lopen. Dit zal je alvast veel moeite en tijd besparen.

Metal stud profielen online kopen bij Bouwdepot.be

In onze webshop bieden wij vele afmetingen metal stud profielen, bij Bouwdepot kan je zowel de C als de U profielen voor valse plafonds en valse wanden online bestellen. Daarnaast hebben we ook een ruim gamma aan alle benodigde toeboeren en accessoires die je ook direct online kan kopen tegen uiterst scherpe prijzen.

  • Afhangdraad
  • Ankerhangers
  • Direkthangers
  • Kruisverbinders
  • Nonius hangers en toebehoren
  • Diverse verbindingsprofielen

Alle metal stud profielen en toebehoren zijn uit voorraad leverbaar. Je kan kiezen om ze op te halen of te laten leveren aan huis of op de werf.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S