Roofing

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van roofing en dampremmende onderlaag klasse E3 aan uiterst competitieve prijzen.Roofing

Roofing kopen

Roofing staat bekend als bitumen dakbedekking en is een veelgebruikte manier om toe te passen op platte daken. Roofing kopen voor nieuwe dakbedekking of om roofing te herstellen, zijn populaire opties. Een belangrijke reden om roofing te kopen als bitumen dakbedekking is, omdat er sprake is van een lange levensduur. Bovendien is er bij roofing kopen het voordeel dat het onderhoudsvriendelijk materiaal betreft. Bij Bouwdepot.be profiteert u met roofing kopen ook nog eens van extra aantrekkelijke prijzen.

Roofing kopen voor platte daken: professionals en doe-het-zelvers

Roofing kopen voor platte daken is niet alleen een perfecte optie voor professionals, maar ook voor de doe-het-zelver om zelf roofing te branden. Overigens is naast roofing branden een alternatief beschikbaar in de vorm van zelfklevende roofing. Roofing in de vorm van bitumen dakbedekking bestaat uit een combinatie van aardolie en glasvlies of polyester. De toevoeging van kunststofvezels heeft ervoor gezorgd dat het dakleer tegenwoordig meer elasticiteit heeft. Dit maakt het gemakkelijk om het materiaal te verwerken en een plat dak te beschermen en waterdicht te maken. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, zodat roofing zowel geschikt is voor professionals als voor de particuliere klusser die zelf aan de slag gaat. Doorgaans is deze vorm van bedekking voor daken geschikt voor platte daken, maar roofing, is eveneens mogelijk om een dak met een lichte helling te bedekken.

Voordelen roofing: nieuw bitumen dak of roofing herstellen

Er zijn meerdere voordelen verbonden bij het voornemen om roofing te kopen. Een uniek kenmerk is bijvoorbeeld dat roofing uitstekend bestand is tegen vocht. Dit is uiteraard een voorwaarde om een dak van buitenaf waterdicht te maken. Een ander voordeel is dat roofing kopen mogelijk is voor een aantrekkelijke prijs. Bouwdepot.be hanteert bovendien extra scherpe prijzen, zodat het nog voordeliger is om roofing te kopen.

De lange levensduur is een ander voordeel en bovendien is het duurzaam materiaal. Roofing wordt onder meer gemaakt van materialen die gerecycled zijn. De gemiddelde levensduur komt uit op twintig tot veertig jaar. De exacte levensduur is daarbij onder meer afhankelijk van de kwaliteit en ook van de manier van plaatsen net als van het onderhoud.

Mocht de bescherming van het dak beschadigd zijn dan is roofing herstellen een optie, maar een complete vervanging is eveneens mogelijk. Verder is er het voordeel dat bij roofing direct ook de mogelijkheid bestaat om het dak te isoleren. Bitumen is wat dat betreft eenvoudig te plaatsen op dakisolatie. Het aanbrengen van roofing of roofing herstellen kost weliswaar tijd, maar is eveneens een relatief simpele klus om zelf uit te voeren. Het is dan wel belangrijk om alle benodigde materialen en gereedschappen beschikbaar te hebben.

Voordelen bitumen dakbedekking:

Uitstekend bestand tegen vocht

Voordelig in aanschaf

Lange levensduur (20 tot 40 jaar)

Duurzaam karakter

Roofing herstellen is gemakkelijk

Perfect te combineren met dakisolatie

Eenvoudig aan te brengen

Nadelen roofing kopen

Er zijn naast voordelen een aantal nadelen van toepassing op roofing. Bij roofing kopen in de vorm van SBS geldt bijvoorbeeld dat het materiaal minder goed tegen uv-straling van de zon bestand is. Bij het monteren van roofing, zoals roofing branden, geldt dat er bij de toepassing van verschillende banen meerdere lagen nodig zijn. Dit in verband met het perfect waterdicht maken van het bitumen dak. Bij een onjuiste montage neemt de kans op lekkage toe, omdat de naden dan mogelijk niet goed op elkaar aansluiten.

Het is bij roofing kopen verder goed om te weten dat er jaarlijks in elk geval een inspectie van het bitumen dak nodig is. Wat dat betreft is onderhoud nodig indien er zich op het dak takken, bladeren of ander vuil bevinden. Dit moet worden verwijderd om de levensduur te verlengen. Verder is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van ingroeiende wortels. Indien dit het geval is dan leidt dit mogelijk tot een verstoring van de afvoer van regenwater.

Nadelen bitumen dakbedekking:

Minder goed bestand tegen uv-straling

Meerdere lagen met risico op lekkage

Bij onjuiste montage kans op niet aansluitende naden

Elk jaar inspectie nodig

Onderhoud: vuil en takken verwijderen

Ingroeiende wortels vormt risico voor afvoer regenwater

Roofing: welke soorten zijn er?

Er is bij roofing een onderscheid te maken tussen verschillende soorten, namelijk SBS en APP.

SBS bitumen

De afkorting SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Dit is bitumen met elastomeer dat het materiaal meer elastisch maakt. De hechtkracht van SBS is bovendien bijzonder sterk. Dit heeft als voordeel dat dit type bitumen op allerlei soorten ondergronden geschikt is om te passen. Bijvoorbeeld op een houten dak, maar ook op isolatiemateriaal aan de buitenzijde van het dak.

Mocht de ondergrond onder invloed van temperatuurwisseling krimpen of uitzetten dan vangen de elastische eigenschappen dit op. Het is wel zo dat SBS minder goed bestand is tegen uv-straling. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld na roofing branden nog een laag met grind of klei erop te leggen. Indien dit niet gebeurt dan bestaat de kans dat roofing in de loop der tijd poreus wordt. Roofing herstellen is dan noodzakelijk om het dak waterdicht te houden.

Elastisch

Geschikt voor vele ondergronden

Grote hechtkracht

Minder bestand tegen uv-straling

Afwerken met laag grind of klei

APP bitumen

De afkorting APP staat voor Atactisch Poly Propyleen en aan het kunststof materiaal zijn plastomeren toegevoegd. Dit heeft als voordeel dat APP bitumen een verhoogde weerstand krijgt tegen uv-straling. Ook wordt de invloed van extreme temperatuurschommelingen hierdoor beperkt. In vergelijking met SBS roofing geldt dat APP roofing net wat minder elastisch is. Hierdoor is het vooral een geschikte toepassing voor daken die minder gevoelig zijn voor inkrimpen of uitzetten. Overigens is roofing herstellen met APP net zo gemakkelijk als het volledig nieuw bedekken van een dak met bitumen.

Goed bestand tegen uv-straling

Bestand tegen temperatuurschommeling

Minder elastisch dan SBS

Niet geschikt voor alle ondergronden

Roofing branden of zelfklevende roofing

Roofing branden is een gangbare manier om bitumen dakbedekking aan te brengen. Naast roofing branden bestaat de mogelijkheid om van zelfklevende roofing gebruik te maken. Dit komt eveneens van pas bij roofing herstellen.

Roofing branden

Bij roofing branden is het nodig om over een gasbrander te beschikken. Het materiaal verwarmt door de hitte en hierdoor is er sprake van een lichte vloeibaarheid, zodat de stroken zich als het ware vasthechten aan het dakoppervlak. Bij roofing branden is het overigens van belang dat de stroken elkaar overlappen om geen opening tussen de naden te krijgen. De overlapping bedraagt steeds een paar centimeter. Bij roofing kopen om het daarna te branden, is het van belang om met de brandveiligheid rekening te houden. Daarnaast is het belangrijk om de warmte goed te verdelen, omdat er anders kans op blaasvorming ontstaat.

Zelfklevende roofing kopen

Bij roofing kan je zelfklevende roofing kopen. Dit is een uitstekend alternatief voor roofing branden. Zelfklevende roofing is in ieder geval veiliger dan roofing branden omdat er geen vuur aan te pas komt. Er bestaat wat dat betreft geen risico op brand, zoals bij roofing branden wel het geval is. Het is voor de doe-het-zelver gemakkelijker om roofing te kopen met lijm. Er is minder vakkennis en kunde voor nodig om zelfklevende roofing aan te brengen dan roofing te branden. Een ander voordeel van zelfklevende roofing is dat de lijm als extra waterdichte laag is te beschouwen.

Roofing herstellen met bitumen

Roofing herstellen, omdat er sprake is van een poreus oppervlak of al aanwezige lekkage is een uitstekende oplossing. Het is bij roofing kopen om roofing te herstellen belangrijk om de werkzaamheden zorgvuldig uit te voeren. Bij roofing herstellen is het onder meer van belang om eerst de bitumen ondergrond op het dak goed schoon te maken.

Na de reiniging van het bitumen dak is het belangrijk om een verdere inspectie uit te voeren alvorens de roofing te herstellen. Kijk het bitumen dakoppervlak goed na en controleer of er in de bitumen dakbedekking bijvoorbeeld barsten of scheuren te zien zijn. Vervolgens is het belangrijk om eerst de probleemlocaties te repareren en daarna te laten drogen. De volgende stap is het aanbrengen van een primer om daarna de roofing te herstellen.

Roofing kopen bij Bouwdepot.be

Roofing kopen bij Bouwdepot.be voor het aanbrengen van een bitumen dak of voor roofing herstellen is extra voordelig. Wij hanteren scherpe prijzen en bovendien voorziet ons assortiment in alle benodigde materialen voor het aanbrengen van bitumen dakbedekking of voor roofing herstellen. Het is naast roofing kopen in de vorm van APP bitumen bij ons ook mogelijk om primer te bestellen of om een glasvlies onderlaag te kopen. Roofing kopen bij Bouwdepot.be is mogelijk met levering in België en Nederland. Het is eveneens mogelijk om roofing te kopen en de bestelling vervolgens af te halen bij een van onze afhaaldepots in Vlaanderen.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S