TERRAS & TUIN

Bij Bouwdepot vind je een uitgebreid aanbod buitentegels en sierbestrating. Voor de aanleg van terrassen, opritten, paden en pleinen kan je kiezen tussen natuursteen, betonklinkers en kleiklinkers. Ook grind of dolomiet behoren tot de mogelijkheden. Dit alles kan je tevens afwerken met steenkorven.

Subcategorieën

 • Natuursteen

  We bieden een uitgebreid online gamma 1ste keus natuursteen aan voor terras, oprit, paden en dit aan competitieve prijzen.

  Het aanbod omvat zowel Aziatische kalksteen, basalt en graniet als Indische Kandla zandsteen en dit in diverse maten en uitvoeringen. Onze grootste sterkte is kwalitatieve natuursteen leveren aan scherpe prijzen.

  Denk bijvoorbeeld aan vloertegels en wandtegels, maar ook natuursteen speciaal voor opritten en gazons. Bij ons kunt u ten allen tijde de beste kwaliteit natuursteen online kopen tegen zeer concurrerende en scherpe tarieven. U kunt daarbij kiezen uit verscheidene kleuren, maten en materialen, zodat u altijd de perfecte natuurstenen tegel of materialen kunt vinden voor uw renovatie of verbouwing.

  Hoe ontstaat natuursteen precies?

  De diverse soorten natuursteen ontstaan over het algemeen ook op verschillende manieren. Dit kan door stolling of afzetting worden veroorzaakt, waarbij natuurlijke elementen zoals kalk, klei en zand verstenen. Stolling komt vaker voor bij magma en lava, waardoor deze verstenen. Ook bestaan er zogeheten metamorfe gesteenten; dit betekent dat deze veranderen. Kleisteen kan bijvoorbeeld transformeren in leisteen vanwege een chemische reactie. Uiteindelijk houdt u dan een 100% natuurlijk product over dat perfect geschikt is als materiaal binnenshuis en buitenshuis.

 • Terrastegels
  Keramische tegels van 2cm dik zijn zeer popuplair voor terassen. Dit omdat ze vorstbestendig zijn maar ook omdat ze voorzien zijn van een anti-slip oppervlak. Een extra voordeel van keramische terrastegels is dat ze zeer vlekresistent zijn.

  Hieronder kan je online de meest populaire keramische 2cm buitentegels formaat 60x60 kopen en dit aan zeer scherpe netto prijzen. Op de depots zelf kan je echter een uitgebreider gamma vinden van kleuren en uitvoeringen, dewelke je op het depot kan bekijken en bestellen. Contacteer ons voor het depotadres bij jou in de buurt.
 • Klinkers

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van betonklinkers en terrastegels in beton, bestelbaar in verschillende kleuren (grijs, zwart, grijs-zwart, zand) en afwerkingen (rustiek, strak, licht verouderd).

 • Kunstgras

  Wilt u dit jaar uw tuin een flinke upgrade geven? Dan is het aanleggen van kunstgras zeker het overwegen waard. Kunstontzettegras oogt allang niet meer goedkoop; de kwaliteit van kunstgras is er de afgelopen jaren zeer veel op vooruit gegaan. Nu kunt u kunstgras kopen dat haast niet van echt gras is te onderscheiden, doch met de vele voordelen van kunstgras.

  Kunstgras is voor vele doeleinden en toepassingen verkrijgbaar, dus niet alleen voor tuinen maar ook balkons en terrassen. Op vrijwel elke plek biedt kunstgras meer voordelen dan echt gras, specifiek op plaatsen waar geen aarde onder aanwezig is. In ons assortiment kunt u diverse soorten kunstgras aanschaffen in vele uitvoeringen. Uiteraard adviseren wij u graag bij uw keuze.

  We bieden een mooi online assortiment kunstgras aan van het kwalitatief merk Exelgreen of Namgrass en dit aan een uiterst scherpe prijs.

  Het gamma omvat een reeks voor plaatsing op een balkon of (dak)terras. Alsook een reeks voor in de tuin waarbij er nog namelijks een onderscheid te merken is met echt gras... buiten dat je je gazon niet meer moet afrijden, verticuteren, kalken, bemesten,...

 • Putdeksels en roosters
  ZIE RUBRIEK AFWATERING 
 • Tegeldragers

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van tegeldragers met verschillende hoogtes en met een zeer hoge afwerkingsgraad en kwaliteit. Dit alles is online bestelbaar aan uiterst competitieve prijzen.

 • Afboording en pallisades
  We hebben een ruim assortiment afboordingsmateriaal en dit in diverse materialen. Zo bieden we afboording aan in kunststof van het merk Eco-oh! Ecolat, alsook borduren in betonnatuursteen en staal.

  Met afboordingmateriaal kan je een mooie scheiding creëren tussen je oprit, paden, borders,... en je gazon
 • Afvoergoten
  Bij Bouwdepot vind je een uitgebreid online gamma afvoergeulen en afvoergoten voor terassen alsook opritten en dit van het merk Aco aan scherpe prijzen.

  Vergeet bij het online bestellen van je afvoergoot niet om ook de accessoires zoals een eindplaat en zijafvoer of uitloop online te kopen.
 • Stabiliserende ondergronden

  Ons online assortiment stabiliseerde ondergronden voor de professional en betere doe-het-zelver

 • Voegzand, polymeren & voegsels

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van voegzand en cementvoegsel beschikbaar in verschillende kleuren: grijs, wit, zwart, beige.

 • Drainagebuizen
  ZIE RUBRIEK AFWATERING 
 • Keien, siergrind en grindplaten

  We bieden een 125-tal verschillende soorten siergrind en sierkeien aan, direct uit voorraad leverbaar. We leveren deze in big bags alsook is er heel wat siergrind beschikbaar in zakken van 27 liter.


  Voor grindstabilisatie op oprit & wandelpaden bieden we kwalitatieve grindplaten aan.

 • Afsluitingen
  Bij Bouwdepot kan je een volledig online assortiment vinden voor het plaatsen van draadafsluitingen.
 • Muurkappen
  Muurkappen of muurdekstenen zijn ideaal voor afwatering van tuinmuren, platte daken, muurkronen.

  In ons gamma kan je zowel dekstenen in beton vinden als keramische dewelke de look hebben van natuursteen (blauwe hardsteen) maar met het onderhoudsgemak van keramiek.
 • Steenkorven en schanskorven

  Steenkorven en schanskorven kennen de afgelopen jaren een enorm succes en niet zonder reden: deze multifunctionele muren zijn eenvoudig en in een zeer korte tijd vrijwel overal te plaatsen. Met een natuursteenvulling naar keuze heb je tevens oneindig veel mogelijkheden qua kleur en uitstraling voor je tuin, afsluiting of scheidingsmuur. Steenkorven en schanskorven zijn tevens ook te gebruiken als grond- en waterkering.

  Vanwege de aard van deze korven is het mogelijk nagenoeg elke gewenste vorm te creëren, waardoor je ook in kleine of moeilijk begaanbare ruimten zelfs een steenkorf kunt plaatsen. Je hebt in een korte tijd een muurtje staan dat geluiddempend is, inkijk tegen gaat en tevens nog eens heel leuk uit ziet, volledig naar jouw smaak en stijl.

  Steenkorven en schanskorven online kopen

  De steen- of schanskorven die online te koop zijn in de webshop van Bouwdepot bestaan uit diverse formaten en zijn volledig kant-en-klaar. Je kan kiezen uit lage of hoge varianten, afhankelijk van de toepassing.

  Zo kan je steenkorven en schanskorven inzetten voor geluidsdemping. Je kan namelijk een steenkorfmuur in het midden vullen met zand of cement, op deze manier maak je een geluidwerende kern die een bijzonder effectieve geluidsbarrière vormt.

  Je kan steenkorven en schanskorven ook goed toepassen als erfafscheiding, sneller en goedkoper te plaatsen dan een muur en ook gemakkelijk terug te verwijderen indien nodig.

  Naast een scheidingswand kan een steenkorf of schanskorf ook fungeren als gevelbekleding. Vooral in steden zie je deze toepassingsmethode steeds meer, omdat het duidelijk een architectonische meerwaarde biedt vanwege het bijzondere uiterlijk en karakter van de korven. Hiermee bescherm je je gevel ook extra tegen allerlei weersomstandigheden.

  Als grond- en/of waterkering is een steenkorf of schanskorf ideaal, dit is trouwens ook het originele toepassingsgebied van de gevlochten steenkorf: erosiebestrijding aan de waterkant van vijvertjes. Ook kun je er sterke dammetjes en dijken mee realiseren, waardoor een steenkorf de perfecte vorm van versterking biedt.

  Bepaal zelf het uiterlijk van je steen- of schanskorf

  De vulling in natuursteen bestaat in zoveel verschillende soorten, kleuren, maten en afwerkingen dat de keuze zo goed als oneindig is. Bekijk zeker ook ons gamma sierkeien, deze kunnen perfect gebruikt worden als vulling van de steenkorf of schanskorf. Idealiter hebben de keien een formaat van +/- 40 tot 80mm.

  Nog een laatste voordeel van steenkorven en schanskorven: je bent goed beschermd tegen graffiti, omdat de structuur van de stenen in combinatie met de korf nagenoeg geen opname van graffitiverf biedt. Alle steenkorven en schanskorven die online beschikbaar zijn in de webshop kunnen we direct uit voorraad leveren.

  Je kan ervoor kiezen om de producten zelf op te halen bij een van onze depots of de schanskorven en steenkorven thuis of op de werf te laten leveren.

 • Brievenbussen

  We bieden online zowel brievenbussen aan in Belgische blauwe hardsteen (arduin) alsook in aluminium. Een aantal modellen zijn tevens voorzien om kleine postpakketjes te kunnen ontvangen wanneer je niet thuis bent. En dit alles geleverd aan zéér competitieve prijzen!

 • Onderhoud terras / oprit

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van onderhoudsproducten aan competitieve prijzen voor het onderhoudenreinigenbehandelen en beschermen van blauwe hardsteen, keramiek, natuursteen en beton.

 • Tuingereedschap

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van allerhande tuingereedschap. Ons assortiment is online bestelbaar en bestaat uit onder andere: hamers, zagen, handschoenen, koorden, kuipen, meters, vernevelaars of druksproeiers, rij- en stempelplaten.