Dak isoleren met ISOVER Rollisol

Dak isoleren met ISOVER Rollisol


Zeker oudere woningen zijn vaak niet goed geïsoleerd. Heeft een huis geen goede isolatie, dan gaat er veel warmte verloren. Bovendien kunnen de bewoners van dit huis te maken krijgen met vervelende vochtproblemen. Heb jij ook last van isolatieproblemen, zoals het verliezen van warmte en optrekkend vocht? Dan kun je deze problemen verhelpen door jouw dak te laten isoleren.

Het isoleren van het dak

Een groot deel van de warmte die verloren gaat in jouw huis, verdwijnt door het dak van je woning naar buiten. Dit komt omdat warme lucht opstijgt. De lucht komt op de bovenste verdieping van je woning terecht en verdwijnt uiteindelijk door de kieren en gaten die in het dak zitten. Door jouw dak te laten isoleren, kun je dit probleem oplossen. In dit geval wordt er isolatiemateriaal tegen het dak geplaatst, die de warmte van binnen tegenhoudt en de warmte van buitenaf bovendien tegen kan houden. Het blijft binnen lekker warm, zonder dat je veel moet stoken.

Waarom je dak laten isoleren?

Er zijn diverse goede redenen om jouw dak te laten isoleren. Ten eerste zorgt goede dakisolatie voor een lagere energierekening. Omdat er minder warmte verloren gaat, hoef je minder te stoken. Dit betekent dat je minder gas gebruikt en dit merk je zeker aan je energierekening. Daarnaast heb je door dakisolatie minder last van vochtproblemen, zoals opstijgend vocht. Ook kun je veel prettiger in je eigen huis wonen, want door de dakisolatie is de temperatuur in huis altijd aangenaam en stabiel.

Tot slot is jouw huis meer waard met goede dakisolatie. Een woning met goede isolatie krijgt namelijk een beter energielabel. Een goed energielabel levert je meer op bij de verkoop van jouw huis. Dit betekent dat je jouw investering in goede dakisolatie bij het verkopen van je woning gewoon terug kunt verdienen.

ISOVER Rollisol

Er zijn verschillende manieren om het dak van jouw woning te isoleren. Het merk ISOVER is gespecialiseerd in het produceren van isolatiematerialen, ook voor het isoleren van daken. Eén van de bekendste productlijnen van het merk ISOVER, is de productlijn Rollisol. Deze productlijn bestaat uit alukraft spijkerflensdekens met samendrukbare zones aan de zijkant. Deze spijkerflensdekens kun je gebruiken om jouw dak te isoleren.

De ISOVER Rollisol producten zijn speciaal ontworpen voor de isolatie tussen kepers of andere elementen van het houten dakgebinte. Door een ISOVER Rollisol product voor de isolatie tussen kepers of andere dakgebindte elementen aan te schaffen, kun je jouw dakisolatie snel en gemakkelijk aanbrengen. Ook weet je op deze manier zeker dat je een hoge isolatiewaarde behaalt. Je kunt deze producten gebruiken om je standaard dak te laten isoleren, maar ook om je zolder te isoleren. Omdat de ISOVER Rollisol producten in diverse afmetingen verkrijgbaar zijn, vind je altijd wel een product dat bij jouw dak past.

Ieder ISOVER Rollisol product heeft een hoge isolatiewaarde. Deze isolatiewaarde wordt ook op de factuur getoond. Op deze manier is het gemakkelijker de renovatiepremie te krijgen. Dit betekent dat je de kosten van de dakisolatie gemakkelijker kunt laten vergoeden.

Ontdek hier het volledige gamma

20 september 2017

Author: