Glaswol / rotswol isolatie

Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve glaswol van de merken Ursa en Isover en dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop glaswolisolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

 

OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve glaswol van de merken Ursa en Isover en dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop glaswolisolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

 

OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

Lees meer


Glaswol / rotswol isolatie

Glaswol isolatie: goedkope en veelzijdige isolatie

Glaswol isolatie kan je gebruiken om je hele huis mee te isoleren. Je kan dit zowel gebruiken om je daken, vloeren, wanden & spouwmuren mee te isoleren. Glaswol isolatie kan je gebruiken om je woning thermisch als akoestisch te isoleren. Glaswol kan je dus voor verschillende doeleinden gebruiken. Bouwdepot heeft een ruim assortiment aan isolatie glaswol beschikbaar om een dak, vloer, wand of spouwmuur goedkoop mee te isoleren. Wij bieden glaswol isolatie van merken die een hoge kwaliteit bieden, zoals Ursa en Isover.

Glaswol isolatie: kies de toepassing

Glaswol isolatie heeft heel wat toepassingen, dus je moet op basis daarvan de juiste keuze maken. Als je een gemene muur wilt isoleren op akoestisch gebied of als je een schuin of plat dak wil isoleren, dan heb je een ander type nodig.

Bouwdepot heeft in het assortiment voor elke toepassing een oplossing beschikbaar met het juiste type glaswol.


Plat dak

Schuin dak

Wand

Spouwmuur

Geluidisolatie: gemene muur

Geluidsisolatie: vloer

Voorzetwand


Dikte van glaswol: isolatiewaarde

De isolatiewaarde van je isolatiemateriaal wordt onder meer bepaald door de dikte van het isolatiemateriaal. Een goede optie is glaswol isolatie 18cm, dit type isolatie heeft een goede dikte & zorgt voor een optimaal rendement. De dikte van isolatie die je nodig hebt, hangt echter af van de toepassing, gewenste isolatie en beschikbare ruimte.

Glaswol isolatie 18cm is ideaal om in een perfecte warmte-isolatie van een plat dak te voorzien.


Isolatiemateriaal is al beschikbaar vanaf 2 cm. De dikte van glaswol heeft invloed op thermische als de akoestische isolatie. Als je een hellend dak wilt isoleren, is het aangeraden om met een minimale dikte van minimaal 13cm rekening te houden. Na-isolatie van een buitenmuur van binnenuit? Kies voor glaswolpanelen met een dikte van 7 cm.

Voordelen isolatie glaswol

Aan het gebruik van glaswol isolatie zijn meerdere voordelen verbonden. Het isolatiemateriaal is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar: panelen of vanaf de rol. Het heeft een hoog isolerend vermogen op zowel akoestisch als thermisch vlak. 


Er is maar een kleine investering voor nodig om van optimaal isolerend rendement te profiteren. Glaswol isolatie is één van de goedkoopste manieren om een woning te isoleren. 

Daarnaast is het isolatiemateriaal op een hele eenvoudige manier te verwerken. Dit kan bijvoorbeeld door glaswol op maat te snijden. Verder is het materiaal buigzaam en flexibel om ook toe te passen in moeilijk bereikbare plaatsen. Isolatie glaswol kenmerkt zich bovendien door de brandveilige eigenschappen. Het is wel aan te raden om bij de verwerking ervan beschermende kleding te dragen, zoals handschoenen en een stofbril.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S