Hoe een zoldertrap installeren? Alle tips op een rij

Hoe een zoldertrap installeren? Alle tips op een rij


Het installeren van een zoldertrap vraagt best wel wat kennis en expertise, al kan u de klus ook zelf klaren. Zoldertrappen komen veelal met een uitgebreide handleiding voor de installatie. Wanneer u deze goed opvolgt, dan kunt u in principe goed zelf te werk.

Alvorens het correct installeren van een zoldertrap, moet in de eerste plaats gekeken worden naar de diverse (on)mogelijkheden in uw woning. Welk soort trap wilt u? Een vaste trap, of een uitschuifbare? Een uitschuifbare trap kan allicht ietwat makkelijker worden geïnstalleerd, maar ook dan dient u goed te kijken naar de materialen van uw woning én van de gekozen trap.

Om u op weg te helpen, bundelen we in dit artikel handige informatie over het installeren van een zoldertrap, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Het type en de constructie van de zoldertrap

Het type en de constructie van de zoldertrap heeft invloed op de installatiewijze en –duur, en de kosten voor de trap. In feite geldt dat hoe meer onderdelen een zoldertrap heeft, hoe duurder en langer de installatie zal zijn. Een uitschuifbare trap zal sneller in elkaar worden gezet, dan een trap die nog gelast of gebouwd moet worden.

Daarnaast zal de manier van afwerken ook invloed uitoefenen op de installatie. Wilt u lasnaden en schroefjes onzichtbaar maken voor een mooi geheel, dan bent u hier natuurlijk extra tijd aan kwijt.

Om goed voorbereid te beginnen, kunt u het beste een lijstje maken van alle zaken die belangrijk voor u zijn. Wat voor soort trap wilt u hebben? Hoe wilt u deze afwerken? Hoeveel tijd heeft u voor de klus? Doe inspiratie op in woonmagazines, of in onze webshop. Zo weet u beter wat u voor de boeg heeft.

Welke materialen voor uw zoldertrap?

Naast de soort zoldertrap, is ook de materiaalkeuze zeer afhankelijk van uw situatie en wensen. Wilt u een houten zoldertrap? Houten trappen verfraaien elk interieur. Er is echter zoveel keuze! Zo kunt u kiezen uit verschillende dikten, afwerkingen en soorten hout. Let dan ook op de kwaliteit van de materialen. Sommige soorten hout zijn zachter dan andere, en lenen zich minder goed voor gebruik bij het maken van een zoldertrap.

Ook metaal kent vele varianten en verschilt in stevigheid. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om op de kwaliteit te letten, want als u dit niet doet riskeert u een hoop werk dat u achteraf misschien opnieuw moet doen. De zoldertrap dient in de eerste plaats veilig te zijn, omdat u en uw gezin er op moeten kunnen vertrouwen dat de trap goed beloopbaar is. Kies dus altijd kwaliteit voor kwantiteit.

Plan de installatie van uw zoldertrap vooraf

Goed plannen is essentieel voor een succesvolle installatie van uw zoldertrap. Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een zoldertrap, de materialen, benodigdheden en afwerking dient u na te gaan hoeveel tijd u kunt investeren in de klus. Lees goed de installatiehandleiding en plan de installatie in op een moment dat u goed geconcentreerd te werk kunt gaan. Zo loopt u geen risico op foutjes die kunnen leiden tot problemen.

Bij Bouwdepot vindt u alle benodigde materialen voor het installeren van uw zoldertrap

Heeft u een goed beeld van uw wensen en wilt u zo snel mogelijk aan de slag? Dan biedt onze webshop u echt alles dat u nodig heeft voor het installeren van uw zoldertrap. Wilt u wat hulp bij het kiezen van enkele benodigdheden? U kan bij ons terecht voor al uw vragen

Ontdek hier ons uitgebreide gamma zoldertrappen en toebehoren

22 mei 2018

Author: