Product Filter

Isolatie U-waarde (W/m²K)
Plafondhoogte max

Zoldertrappen & knieschotdeuren

Beschikt uw woning over een zolder? Prijs u gelukkig! Dit is een hele handige ruimte, juist omdat u er veel kanten mee op kunt. Vaak worden zolders gebruikt als opslagruimte, maar u kunt er ook voor kiezen een extra slaapkamer te creëren of een werkruimte bijvoorbeeld. 

Indien u de zolder wil renoveren, zal een goede zoldertrap natuurlijk deel ...

Beschikt uw woning over een zolder? Prijs u gelukkig! Dit is een hele handige ruimte, juist omdat u er veel kanten mee op kunt. Vaak worden zolders gebruikt als opslagruimte, maar u kunt er ook voor kiezen een extra slaapkamer te creëren of een werkruimte bijvoorbeeld. 

Indien u de zolder wil renoveren, zal een goede zoldertrap natuurlijk deel van het project zijn. Bij Bouwdepot vindt u alle benodigde materialen en geschikte zoldertrappen. Een stabiele en veilige zoldertrap is een absolute must, veel zolders hebben slechts een oude gammele trap die voor gevaarlijke toestanden zorgt. Maak er dus zeker werk van.  

In ons assortiment vindt u een breed assortiment aan zoldertrappen, zowel vast als flexibel. Het voordeel van een zoldertrap is, dat deze veelal minder geld kost dan een reguliere trap. Wilt u een nieuwe zoldertrap laten plaatsen? Laat u dan zeker goed informeren over de mogelijkheden en uitvoeringen, die het beste in uw situatie passen. 

Ons online aanbod zoldertrappen en toebehoren omvat het ganse gamma van het merk FAKRO:

FAKRO LWS Smart Standaard houten zoldertrap, 3-delig opvouwbaar, beige geïsoleerd luik
FAKRO LWK Komfort LWS Smart + voetjes + handgreep en wit geïsoleerd luik
FAKRO LWT LWK Komfort + extra thermische isolatie en luchtdichting (voor lage-energie woningen)
FAKRO LWT PH LWK Komfort + extra hoge thermische isolatie en luchtdichting (voor passieve woningen)
FAKRO LWL Extra LWK Komfort + langere handgreep + gasdrukveer voor vlot uitvouwen en opplooien
FAKRO LWF 60 LWK Komfort + brandwerende luik (60 min. brandweerstand)
FAKRO LTK Energy LWK Komfort + extra thermische isolatie (voor groot temperatuurverschillen)
FAKRO LWZ Plus LWK Komfort + afdeklatten + systeem voor een snelle plafondmontage
FAKRO LDK 2-delig inschuifbare zoldertrap, ideaal voor situaties met weinig bewegingsruimte
FAKRO LMS Smart Metalen ladder, 3-delig opvouwbaar en met dennenhouten kast
FAKRO LMK Komfort LMS Smart + voetjes + handgreep + uitstekende traptreden en wit geïsoleerd luik
FAKRO LML Lux LMK Komfort + langere handgreep + gasdrukveer voor vlot uitvouwen en opplooien
FAKRO LMF 60 Fakro LML Lux + brandwerende luik (60 min. brandweerstand) + snelmontagesysteem
FAKRO LMF Fakro LML Lux + beste brandwerende luik op de markt (> 60 min. brandweerstand)
FAKRO LMP 3-delige metalen zoldertrap voor hoge ruimten (tot 366cm)
FAKRO LST Schaartrap, voorzien van systeem om de lengte aan te passen aan de plafondhoogte
FAKRO LSF 60 Schaartrap + brandwerende luik (60 min. brandweerstand)
FAKRO MSP Pivot Pivoterende molenaarstrap, inlcusief leuning
FAKRO MSU Universal Universele molenaarstrap
FAKRO MSA Altero Compacte molenaarstrap
FAKRO MSS Superior Robuuste molenaarstrap, beneden uitbreidbaar met een kwartslag links of rechts


Opvouwbare zoldertrappen

Een optie waar veel mensen voor kiezen betreft de opvouwbare zoldertrap. Deze trap is met name geschikt voor zolders waarin met name spullen worden opgeslagen, omdat u de zolder in zulke gevallen niet meermalen per dag hoeft te betreden. Een opvouwbare zoldertrap bespaart enorm veel ruimte, omdat u deze trap opvouwt en dicht kunt doen. In de meeste gevallen wordt deze trapvariant achter een luik geschoven. In onze webshop kunt u meerdere soorten opvouwbare trappen terugvinden.

Uitschuifbare zoldertrappen

Naast de opvouwbare zoldertrap, kunt u ook kiezen voor een uitschuifbare trap. Ook deze optie is tot op heden zeer populair, omdat deze trap tevens voorziet in extra ruimte. Dientengevolge wordt ook de uitschuifbare trap veelal gebruikt voor opslagzolders, aangezien u deze niet zeer vaak betreedt. Een uitschuifbare zoldertrap bestaat meestal uit twee of drie delen, die u op elkaar schuift en achter een luik opbergt. Sommige modellen worden met een klem vastgezet, andere modellen werken met een zogeheten plooisysteem.

Elektrische zoldertrappen

Naast handmatig uitschuifbare of opvouwbare zoldertrappen, bestaan er tegenwoordig ook steeds meer elektrische zoldertrappen. Het grote voordeel van deze trappen is het feit dat u met een schakelaar of afstandsbediening de trap gemakkelijk open of juist dicht doet. Dit scheelt nogal wat werk met een stok en hendel, waardoor het nog gemakkelijker wordt om de zolder te betreden. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden op dit gebied.

Extra accessoires bij uitvouwbare en uitschuifbare zoldertrappen

Omdat een niet-vaste zoldertrap een stuk minder stabiel is, kan het in bepaalde gevallen verstandig zijn om extra veiligheidsmaatregelen te treffen. Een uitschuifbare zoldertrap bijvoorbeeld kan wankelen, waardoor het voor mensen die minder goed ter been zijn moeilijk kan zijn om veilig de trap op te klimmen. Ook ontbreekt veelal een leuning, dit kan ook een gevoel van instabiliteit veroorzaken.

Om deze instabiliteit op te vangen kunt u gebruik maken van een speciale veiligheidsbeugel. Deze wordt aan de binnenkant van het luik gemonteerd, waarmee u de trap opbergt. Met een veiligheidsbeugel heeft u vast iets meer houvast wanneer u de zoldertrap op en af gaat. Ook kunt u opteren voor een traphekje bovenaan de zoldertrap, zodat u het risico op vallen wegneemt. Dit verkleint aanzienlijk het risico op vervelende ongelukken, daarnaast kunnen uw kinderen ook gemakkelijker de trap gebruiken zonder angst. Kijk hier voor de toebehoren bij onze zoldertrappen.

Vaste zoldertrappen of molenaarstrap

Naast alle mobiele zoldertrappen, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een vaste trap naar de zolderverdieping. Dit is de meest ideale optie wanneer u de zolder voor andere doeleinden gebruikt dan enkel een opslagruimte. U zult de zolder dan veel vaker gebruiken en een vaste trap is dan wel zo praktisch. Ook is een vaste zoldertrap een stuk veiliger, omdat deze gemakkelijk van een leuning kan worden voorzien. Bovendien zal een vaste trap vanzelfsprekend niet wankelen.

Wanneer u een vaste trap kiest, dan heeft u de keuze uit een grote hoeveelheid modellen. U kunt kiezen uit een klassieke steektrap, een draaitrap of een molenaarstrap. Daarnaast kunt u kiezen uit zeer uiteenlopende materialen; van hout tot metaal. Uiteraard betekent een vaste trap wel een hoger prijskaartje, aangezien de installatie een stuk uitgebreider is. Ook zult u meerdere materialen nodig hebben en een professionele aannemer die de trap perfect voor u kan installeren.

Extra materialen en prijzen van zoldertrappen

Alle zoldertrappen kunnen relatief gemakkelijk naar wens worden vervaardigd en geïnstalleerd. U heeft de keuze uit verschillende uitvoeringen en materialen, zoals hout, staal en aluminium. Wij raden aan houten trappen goed te beschermen met een stevige lak, omdat u de trap vaak zult gebruiken. Ook kunt u de trap met wax of olie behandelen, afhankelijk van uw specifieke voorkeur. Bij Bouwdepot kunt u alle soorten trappen en toebehoren terugvinden, alsmede alle extra materialen en benodigdheden. Heeft u vragen? Dan staan wij u natuurlijk graag te woord met advies.

Lees meer

Subcategorieën

 • Zoldertrappen intrekbaar

  Je zolder gemakkelijker toegankelijk maken? Je kan ruimte besparen, door een reguliere zoldertrap te vervangen door een instrekbare zoldertrap. Eén van de vaakst gebruikte trapsoorten om een zolder mee te bereiken, is de intrekbare zoldertrap. Deze inklapbare of intrekbare zoldertrap kan je eenvoudig in de uitsparing van het zolderluik installeren. Onze webshop beschikt over een uitgebreid gamma aan inklapbare zoldertrappen die je eenvoudig online kan bestellen. Wist je dat je zelfs een inklapbare zoldertrap op maat kan laten maken?

  Voordelen van een intrekbare of inklapbare zoldertrap

  Wil je een nieuwe trap installeren maar weet je niet precies welke te kiezen? Naast molenaarstrappen, wenteltrappen en vele soorten reguliere trappen heb je natuurlijk ook de keuze uit intrekbare (zolder)trappen. Deze trappen hebben als groot voordeel:

  • Allereerst ruimtebesparing, doordat de trap geheel ingeklapt kan worden in het luik
  • Verkrijgbaar in zeer uiteenlopende maten en afmetingen, waardoor de trap zo goed als overal te plaatsen is
  • Ook geschikt voor toegang tot een overdekt dakterras of loft
  • Verkrijgbaar in verschillende materialen en uitvoeringen, te combineren met elk interieur, smaak en en stijl.

   

  Een intrekbare zoldertrap is sterk, handig en robuust. Ondanks de flexibiliteit is de trap erop voorzien om volwassenen personen veilig te kunnen dragen, Je hoeft je op geen enkele manier zorgen te maken over jou veiligheid of die van jou gasten.

  Wil je meer informatie of advies met betrekking tot het juiste formaat voor jou? Naam contact op met onze expert, wij adviseren je graag over ons assortiment intrekbare zoldertrappen beschikbaar in onze webshop.

 • Zoldertrappen toebehoren

  Bij een zoldertrap is het handig om extra veiligheidsmaatregelen te treffen bij het trapgat. Een uitschuifbare zoldertrap bijvoorbeeld kan wankelen, waardoor het voor mensen die minder goed te been zijn moeilijker kan zijn om veilig de trap op te klimmen. Ook ontbreekt veelal een leuning, dit kan ook een gevoel van instabiliteit veroorzaken.

  Om deze instabiliteit op te vangen kunt u gebruik maken van een speciale veiligheidsbeugel. Deze wordt aan de binnenkant van het luik gemonteerd, waarmee u de trap opbergt. Met een veiligheidsbeugel heeft u vast iets meer houvast wanneer u de zoldertrap op en af gaat. Daarnaast kan u ook een handgreep voorzien.

  Ook kunt u opteren voor een traphekje bovenaan de zoldertrap, zodat u het risico op vallen wegneemt. Dit verkleint aanzienlijk het risico op vervelende ongelukken, daarnaast kunnen uw kinderen ook gemakkelijker de trap gebruiken zonder angst.

  Daarnaast hoeft het trapgat natuurlijk niet de hele tijd open te blijven. Daarom kunt u ook een afsluitbaar bovenluik voorzien. Is het opstapje naar boven toe wat te hoog? Dan kunt u ook een aparte extra trede bijsteken om de afstand te overbruggen.

  Isolatie en verbergen van het trapgat

  Daarnaast is ook het isoleren rond de zoldertrap iets om bij stil te staan. Door het trapgat kan er namelijk wel wat warmte van de benedenverdieping verloren gaan. Om dit te beperken kunt u een speciale isolatiekit voorzien waarmee u het trapgat luchtdicht en afdoende geïsoleeerd kan afwerken.

  Soms zit het trapgat op een vervelende plaats in het plafond, en heeft u liever dat dit een beetje stijlvol en minder zichtbaar wordt weggewerkt. Daarom zijn er ook onzichtbare inbouwomlijstingen die u kunt inpleisteren.

 • Molenaarstrappen

  Je zolder eenvoudiger en sneller toegankelijk maken? Beschikt je momenteel over een intrekbare zoldertrap of wil je graag uw huidige vaste trap vervangen? Dan is een molenaarstrap een goed optie. De toegankelijkheid van de zolder wordt zo in de eerste plaats verbeterd, zodat men gemakkelijker op de zolder terecht komt. Vooral voor mensen die ietwat minder goed ter been zijn scheelt dit enorm. Onze webshop beschikt over een uitgebreid gamma aan molenaarstrappen die eenvoudig online te bestellen zijn.

  Een molenaarstrap is een rechte trap zonder bocht. Daarom wordt deze trap ook wel steektrap genoemd. Indien je een molenaarstrap wilt installeren, zal je in elk geval een inschatting moeten maken van de beschikbare ruimte. Daarnaast kan je ook perfect kiezen welke uitstraling van trap je wenst.

  Wanneer kan je een molenaarstrap plaatsen?

  Een minimale beschikbare vloeroppervlakte van 60 bij 150 centimeter dient als vuistregel gebruikt te worden voor het kunnen installeren van een molenaarstrap. In dit geval gaat het om een vrij steile trap. Wil je liever meer comfort, dan moet je al gauw denken aan een minimale vloeroppervlakte van 90 bij 250 centimeter. Vergeet ook niet rekening te houden met enige speling voor de opstapplaats.

  Voordelen van een molenaarstrap

  Een molenaarstrap is een stevige vaste trap, die het gemakkelijker maakt een zolder of hogere etage te bereiken dan een intrekbare trap. Ook neemt de molenaarstrap of steektrap relatief weinig ruimte in en kan daardoor in elke denkbare ruimte worden geplaatst. Bovendien kan je een molenaarstrap in vele verschillende materialen en uitvoeringen verkrijgen. Een molenaarstrap met leuning of zonder leuning of met een kwartslag, al deze uitvoeringen zijn beschikbaar.

 • Knieschotdeuren

  Heeft u een verborgen stuk opslagruimte op zolder achter de leefruimte, bijvoorbeeld in de lage schuine kanten onder het dak? Dan is een knieschotdeur een ideale oplossing om daar vlot toegang naartoe te voorzien.

  Een standaard knieschotdeur is eigenlijk een laag deurtje dat in de zolderwanden kan worden ingewerkt. De montage verloopt iets minder omslachtig dan bij een reguliere deur. Je krijgt een uitgewerkt deurkader en afdeklatten en de eigenlijke deur in één pakket geleverd. Voorzie een passende plaats voor het deurgat in de juiste maat en je kan de knieschotdeur gaan plaatsen.

  Knieschotdeur met isolatie

  Wellicht beschikt u over keurig geïsoleerde zolderwanden wanneer u een actief gebruikte zolderkamer heeft, dan is het zonde om het isolatieniveau van de ruimte naar beneden te halen door de deur te integreren. Daarom heeft u ook de optie om een knieschotdeur met extra thermische isolatie te plaatsen. Op die manier gaat er niet onnodig warmte uit de zolderkamerverloren.

  Brandwerende knieschotdeur

  Ook qua brandveiligheid is het in sommige situaties nuttig om uw voorzorgen te nemen. Daarom zijn er ook speciale brandwerende knieschotdeuren verkrijgbaar. Op die manier voorkomt u bijvoorbeeld groot gevaar op de slaapkamer in de zolder, mocht het ooit fout gaan en er breekt brand in huis uit.

  Bouwdepot biedt alle toebehoren voor uw zolderruimte

  Op zoek naar materiaal voor het inrichten van uw zolder? Bij Bouwdepot vindt u al het nodige om uw zolderafwerking tot een goed einde te brengen.