Molenaarstrappen

Molenaarstrap - veelzijdig en stijlvol!

Simpel, stijlvol en tijdloos – de molenaarstrap heeft je huishouden veel te bieden. Ben je op zoek naar een trap die je eerste verdieping met de zolder of vliering verbindt? Of heb je een splitlevelkamer en wens je een trap die optisch weinig ruimte inneemt? Dan is de molenaarstrap precies wat je zoekt!

Molenaarstrap - veelzijdig en stijlvol!

Simpel, stijlvol en tijdloos – de molenaarstrap heeft je huishouden veel te bieden. Ben je op zoek naar een trap die je eerste verdieping met de zolder of vliering verbindt? Of heb je een splitlevelkamer en wens je een trap die optisch weinig ruimte inneemt? Dan is de molenaarstrap precies wat je zoekt!

Lees meer


Molenaarstrappen

Molenaarstrap - wat is dat?

Wat is een molenaarstrap? Deze trap wordt ook wel een steektrap genoemd en is bijna altijd recht. De houten constructie heeft een steile helling. Hierdoor zijn minder treden nodig en de trap zelf neemt relatief weinig ruimte in. In tegenstelling tot een intrekbare zoldertrap, is de molenaarstrap wel een permanente constructie. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het verbinden van verdiepingen met vlieringen of zolders, maar ook in het geval je een splitlevel hebt of zelf een hoogslaper creëert, biedt de molenaarstrap de beste oplossing.

Molenaarstrap – wat zijn de voordelen?

1. Je bespaart ruimte

Heb je een kleine slaapkamer, overloop of woonkamer, maar heb je toch een trap nodig? De steektrap biedt de perfecte oplossing. Door zijn steile helling neemt het minder ruimte in dan een normale trap. Bovendien zorgt de open constructie voor een ruimtelijk gevoel.

2. Ze zijn te koop als bouwpakket

Een molenaarstrap kan voor je geplaatst worden, maar ze zijn ook te koop als bouwpakket. Dit is een geweldige optie wanneer je snel een trap nodig hebt. Je moet vaak weken wachten op een trap die op maat gemaakt moet worden en door professionals geplaatst wordt. Dit is bij een steektrap in de vorm van een bouwpakket dus niet het geval.

3. Je kunt de trap zelf plaatsen

Doordat de steektrap door handige doe-het-zelvers zelf gemonteerd kan worden, is het niet nodig om op een monteur te wachten. Dit kan natuurlijk wel als je de montage liever door een vakman laat uitvoeren.

4. Molenaarstrappen zijn relatief goedkoop

Je kunt je voorstellen dat de aanschaf en plaatsing van een molenaarstrap een stuk goedkoper zijn dan die van een reguliere trap, zeker als het exemplaar niet op maat gemaakt hoeft te worden. De constructie is vaak heel basic en als je niet voor montagekosten hoeft te betalen, bespaar je een hoop.

Molenaarstrap met kwartslag

Hoewel de meeste molenaarstrappen recht zijn, is het ook mogelijk een exemplaar aan te schaffen met een kwartslag. Deze kwartslag kan naar rechts of naar links gericht worden en is zowel onderaan als bovenaan de trap te plaatsen. Je kunt tevens voor een molenaarstrap met bordes gaan. Een bordes is een houten platform dat minimaal vier keer het formaat heeft van de traptreden. Het bordes wordt meestal gebruikt als draaipunt in een hoek, waardoor de trap een kwartslag draait zonder dat er een ronding gecreëerd moet worden. Een bordes dient ook wel als rustpunt en is handig op steile en hoge trappen. Daarnaast is het zeer stijlvol en staat het origineel. Hoewel het meer klasse aan de trap toevoegt, betaal je niet veel extra voor het toevoegen van een bordes.

Is de molenaarstrap iets voor jou?

De molenaarstrap is veelzijdig, stijlvol en relatief goedkoop. Bovendien past het in vrijwel ieder huishouden en heeft het een mooie, open constructie. Klinken deze voordelen je als muziek in de oren? Dan is de molenaarstrap zeker iets voor jou! Hier kun jij jouw nieuwe molenaarstrap online kopen.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S