Ladders en steigers

Je kan hier ladders in verschillende maten en vormen vinden. Ons assortiment bevat: stijgers, rechte ladders, gebogen ladders, tweedelige (2-delig) ladders, driedelige (3-delig) ladders, multifunctionele ladders, enkel en dubbele trapladders. Alle artikelen zijn online beschikbaar met verschillende lengtes aan ...

Je kan hier ladders in verschillende maten en vormen vinden. Ons assortiment bevat: stijgers, rechte ladders, gebogen ladders, tweedelige (2-delig) ladders, driedelige (3-delig) ladders, multifunctionele ladders, enkel en dubbele trapladders. Alle artikelen zijn online beschikbaar met verschillende lengtes aan competitieve prijzen en worden altijd gratis geleverd.

Lees meer


Ladders en steigers

Ladder kopen? Dat doe je bij Bouwdepot

Van de muren schilderen tot het dak isoleren: er zijn talloze klussen waarbij een ladder goed van pas komt. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat je zelfs de lastigste plekken bereikt en zo nauwkeurig te werk kunt gaan. Bij Bouwdepot kun je een ladder kopen voor iedere klus. Ontdek multifunctionele ladders, trapladders en telescopische laders in de meest uiteenlopende formaten. Door de juiste ladder te kopen, begin je goed voorbereid aan ieder project.

Welke soorten zijn er?

Wil je een nieuwe ladder kopen? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende varianten. Ieder type heeft weer zijn eigen voordelen en leent zich daarom weer voor bepaalde klussen. Wat is het verschil tussen een steiger, telescopische ladder of uitschuifladder? Wij leggen het uit en helpen je om de beste ladder te kopen.

Trapladders

Ga je een klus uitvoeren die wat meer tijd in beslag neemt? Dan is een trapladder een goede keuze. Deze modellen hebben uitklapbare poten en staan daardoor stevig op de grond. Je hoeft ze daarom niet tegen een muur aan te leunen om naar boven te klimmen. Vaak zijn trapladders voorzien van bredere treden, wat voor meer veiligheid zorgt. Tegelijkertijd zijn trapladders uitgerust met een groot plateau aan de bovenkant. Dit is de ideale plek om gereedschap te bewaren, zodat je alle materialen bij de hand hebt.

Zoek je een trapladder die extra veel mogelijkheden biedt? Kies dan voor een dubbelzijdige trapladder. Deze heeft treden aan beide kanten en geeft je dus de mogelijkheid om je voeten aan beide kanten van de ladder te zetten. Dat zorgt voor net iets meer stabiliteit.

Gewone ladders

Moet je een hoge hoogte bereiken tijdens een klus? Dan is een normale ladder of steiger precies wat je nodig hebt. Deze steigers zijn over het algemeen een stuk langer. Daarom zijn ze ideaal wanneer je een dak wilt bereiken of een grote klus uitvoert aan de buitenkant van je woning. Steigers komen in verschillende lengtes, variërend van acht tot zestien sporten, dus het is altijd mogelijk om een steiger uit te kiezen met de juiste hoogte voor jouw klus.

Bij deze variant heb je de keuze uit gebogen en rechte steigers. Het voordeel van de gebogen steiger is dat de treden aan de onderkant breder zijn. Hierdoor geniet je van meer bewegingsruimte en stabiliteit. Een rechte steiger neemt juist minder ruimte in beslag. Dat maakt het een ideale keuze wanneer je een ladder wilt kopen die ook makkelijk op te bergen is.

Telescopische ladders

Voor klussers met ruimtegebrek is een telescopische ladder een echte uitkomst. Dit is een uitschuifbare ladder die makkelijk in lengte te verstellen is. Zo bereik je met een telescoopladder altijd de juiste hoogte. Het uitschuifmechanisme zorgt er bovendien voor dat de telescoopladder weinig ruimte in beslag neemt. Berg de telescoopladder eenvoudig op in je garage of neem hem mee in de auto wanneer je een klus buitenshuis hebt.

Voor telescopische ladders geldt dat ze zowel recht als in A-vorm verkrijgbaar zijn. Een rechte telescopische ladder plaats je altijd tegen een muur voor ondersteuning. Geniet je liever van een telescoopladder iets meer stabiliteit? Kies dan voor een uitschuifbare ladder die ook in A-vorm te plaatsen is. Deze telescoopladders zijn uitgerust met extra poten die je eenvoudig uitklapt. Hierdoor sta je steviger en is het makkelijker om lange klussen uit te voeren op de uitschuifbare ladder.

Multifunctionele ladders

Kun je niet kiezen tussen een uitschuifbare ladder of een trapladder? Dat hoeft gelukkig ook niet. Je kunt namelijk ook altijd een multifunctionele ladder of Yeti ladder kopen. Deze exemplaren hebben scharnieren in het midden en zijn daardoor op talloze manieren te gebruiken. Vouw hem dubbel voor een simpele trapladder of klap hem open voor een hoge steiger die tot aan het dak komt. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om een multifunctionele uitschuifbare ladder te kopen. Deze telescopische ladders zijn dus in te klappen en in hoogte te verstellen.

Het voordeel van een multifunctionele ladder kopen is dat je voorbereid bent op iedere klus. Gebruik de trapladder voor kleine klussen binnenshuis en klap hem uit tot steiger wanneer je op hoge hoogte moet werken. Het is in sommige gevallen zelfs mogelijk om er een A-vorm telescopische ladder van te maken. Bovendien is de ladder in vrijwel iedere stand in hoogte aan te passen. De scharnieren in de telescoopladder zorgen ervoor dat hij enorm klein te maken is, waardoor hij makkelijk in iedere auto past.

Veilig werken met een ladder

Het vergt soms wat uitzoekwerk om te weten welke ladder je gaat kopen. Toch is een ladder kopen slechts het begin. Want hoe zorg je voor een veilige werkomgeving? Dat begint door een ladder te kopen die aan alle veiligheidseisen voldoet. Dat zit wel goed wanneer je een steiger, telescopische ladder of uitschuifbare ladder bij Bouwdepot koopt. Vervolgens zijn er nog een paar aandachtspunten.

Plaats de ladder op een egale ondergrond

Een gelijke ondergrond is essentieel om veilig op een steiger te kunnen werken. Loopt de grond schuin af of zijn er grote hoogteverschillen? Dan is de kans groot dat de telescoopladder wiebelt of wegschuift. Dit kan voor ernstige ongelukken zorgen. Moet je een klus klaren op een ongelijke ondergrond? Dan is het niet alleen slim om een goede ladder te kopen, maar ook een bijpassende laddermat. Deze zorgt voor genoeg grip en egaliseert de ondergrond. Laddermatten zijn met allerlei ladders te combineren, van uitschuifbare ladders tot trapladders.

Kies de juiste hoek

Wil je een ladder kopen zonder uitklapbare poten, zoals een telescopische ladder? Dan is het belangrijk om te weten hoe je deze uitschuifbare ladder tegen de muur plaatst. Dit moet altijd gebeuren in een hoek van 70 tot 75 graden. De makkelijkste manier om dit te meten is door de telescoopladder tegen de muur te plaatsen en je voeten tegen de bodem te zetten. Kun je de uitschuifbare ladder vervolgens met uitgestrekte armen vastpakken? Dan staat de telescoopladder in de juiste hoek. Een te grote of kleine hoek vergroot de kans dat de telescopische ladder omvalt of naar beneden schuift.

Laat de ladder een meter boven het dak uitsteken

Een ladder kopen met de juiste hoogte is niet alleen belangrijk voor jouw klusgemak. Het is namelijk ook belangrijk voor je veiligheid. Gebruik je een telescopische ladder voor een klus op het dak? Zorg er dan altijd voor dat de uitschuifbare ladder een meter boven het dak uitsteekt. Dit zorgt voor meer stabiliteit en verkleint de kans dat de telescoopladder wegglijdt. In de praktijk komt dit erop neer dat de telescopische ladder vier treden boven het dak moet uitsteken. Houd daar dus rekening mee wanneer je een ladder gaat kopen.

Ga niet op de hoogste trede staan

Ga je een ladder kopen, dan is het belangrijk om je niet blind te staren op de hoogte. Veel uitschuifbare ladders zijn namelijk niet tot de hoogste trede te gebruiken. Het is altijd goed om nog een paar treden aan de bovenkant van de telescoopladder vrij te laten. Dat zorgt voor een betere verdeling van het gewicht. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om een ladder te kopen met een A-vorm en een breder plateau aan de bovenkant. Vaak is het dan wel mogelijk om helemaal bovenop de ladder te staan, maar dit is niet de meest stabiele optie. Het is dan beter om een langere ladder te kopen, zodat je op de veiligste manier werkt. Twijfel je over de hoogte? Dan heb je een telescopische ladder nodig.

Wanneer kies ik best voor andere optie?

Een ladder kopen is natuurlijk altijd een goed idee. Je weet nooit wanneer je een klus op hoge hoogte uit moet voeren. Toch zijn er momenten waarop een ladder kopen niet de beste optie is. Dat geldt vooral voor erg lange of grote klussen. Ben je van plan om vrijwel de hele dag op de ladder te staan? Dan is het beter om een complete bouwsteiger te kopen. Het voordeel van deze steigers is dat ze meer bewegingsruimte bieden en veel stabieler zijn. Een steiger moet je wel in elkaar zetten, maar je hebt ook een groot werkvlak waar je je materialen kwijt kunt. Een goede richtlijn is om alleen een ladder te kopen voor klussen die minder dan twee uur duren.

Een ladder kopen bij Bouwdepot

Een ladder kopen is belangrijk voor ieder klusliefhebber. Of je nu een telescoopladder zoekt, liever een steiger koopt of een simpele A-vorm ladder gaat kopen: bij Bouwdepot kun je terecht. Wij bieden het allemaal aan, van multifunctionele uitschuifbare ladders tot handige trapladders voor huishoudelijke klussen. Bij ons kun je altijd een ladder kopen van de beste kwaliteit, zodat je voorbereid bent op iedere toekomstige klus. Uiteraard mag je rekenen op scherpe prijzen. Wil je een ladder kopen en heb je vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, want we helpen je graag verder.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S