Productoverzicht van het merk Gyproc

De unieke voordelen van Gyproc platen

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe gipsplaten voor plafonds of wanden, dan is het verstandig om voor Gyproc platen te gaan. Deze platen hebben unieke voordelen in vergelijking met gipsplaten van verscheidene andere merken. Graag gaan wij eerst wat dieper in op die verschillende voordelen. 

Gyproc platen zijn duurzaam

Je wilt uiteraard langdurig genieten van nieuwe muren en daarom zit je goed met Gyproc platen. Dit merk maakt de gipsplaten namelijk van kwalitatieve materialen. Dit doen ze in de eerste plaats om de duurzaamheid te garanderen, maar ook omdat ze een bijdrage willen leveren aan een gezonder klimaat. Daar leggen ze ook graag de focus op.

Dit houdt overigens niet alleen in dat de platen lang meegaan, maar ze gebruiken ook gerecycled materiaal voor de gipsplaten. Ze zijn namelijk van mening dat het zonde is om bruikbare materialen weg te gooien. Ze zetten de materialen liever om in iets moois en dat zegt wel iets over de ethiek van het bedrijf. De gipsplaten zijn dan ook voorzien van verschillende duurzaamheidscertificaten.

De Gyproc platen zijn licht

Een groot deel van de kosten van een project gaan in de arbeid zitten. De uurtarieven zijn namelijk hoog en vaak ben je daar als opdrachtgever meer geld aan kwijt dan aan de materialen zelf. Gelukkig zijn de Gyproc platen van licht materiaal gemaakt. Om die reden heb je minder werkmannen nodig voor de constructie. Dit lijkt misschien een klein detail, maar zeker bij grote projecten kan dit al snel honderden euro's schelen.

Enkele aandachtspunten

Eerder bespraken we de verschillende voordelen van de Gyproc platen en die staan ook als een huis. Toch zijn er ook enkele aspecten waar u rekening mee moet houden wanneer je aan de slag gaat met Gyproc platen. 

Werken met Gyproc platen is pittig voor beginners

Heb je nog nooit met gipsplaten gewerkt? Dan kan het lastig zijn om met Gyproc platen te werken. Enige ervaring is vereist, want anders loop je tegen verschillende problemen aan. Enerzijds is werken met Gyproc platen voor beginners een tijdrovende klus. De constructie is namelijk best complex voor klussers die er weinig ervaring mee hebben. Ook maak je als beginner misschien fouten bij het afwerken. Daarom kan je beter een professional inschakelen. Een professional kan je namelijk ondersteunen, zodat je er meer handigheid in krijgt en in de toekomst zelf de projecten kunt uitvoeren.

Pas op met spullen aan de muur hangen

Gyproc platen zijn weliswaar van een uitstekende kwaliteit, maar ze bestaan natuurlijk uit een laag karton. Ze zijn dus bijzonder praktisch. Daarom is het onverstandig om allemaal spullen aan een muur van Gyproc platen te hangen. Dan kunnen de Gyproc platen namelijk beschadigen en de spullen kunnen ook van de muur vallen. Er kunnen echter wel verstevigingsplanken achter de Gyproc platen op de metal studs gemonteerd worden om zwaardere objecten zoals bv een lavabo te kunnen ophangen.


Het afwerken van Gyproc platen neemt ook tijd in beslag

We schreven eerder dat werken met Gyproc platen lastig is voor beginners. Gyproc platen moeten ook nog eens goed afgewerkt worden. De naden moeten op een zorgvuldige manier tegen elkaar worden gezet. Ook dit neemt veel tijd in beslag en daardoor kan de kostprijs oplopen. Gyproc platen zijn relatief goedkoop, maar je moet dus altijd rekening houden met de tijd en arbeidskosten.

Verschillende soorten Gyproc platen

Je hebt de keuze uit verschillende soorten Gyproc platen en alle platen hebben weer unieke voordelen. 

In de eerste plaats zijn er vochtbestendige Gyproc platen. De kern van deze platen bestaan uit waterdicht materiaal. Deze Gyproc platen kunt u gebruiken voor badkamer muren of keukenmuren.

Ook zijn er damp bestendige Gyproc platen. Deze zijn ideaal voor de keuken, want tijdens het koken komt er veel damp vrij en dat is slecht voor uw muren.

Dan zijn er ook nog vuurbestendige Gyproc platen en geluidsisolerende Gyproc platen. Deze kunt u in principe voor alle ruimtes gebruiken. Geluidsisolerende platen zijn vooral geschikt voor de gemeenschappelijke muren.


Toont 1 - 5 van de 5 items
Toont 1 - 5 van de 5 items

BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S