PIR/PUR vloerisolatie

Wanneer u uw vloer wilt isoleren, kiest u best voor materiaal met een hoge isolatiewaarde, dat tegelijkertijd zo dun mogelijk is. Zowel PIR als PUR platen beantwoorden aan beide criteria.


PUR platen voor vloerisolatie zijn drukvast, waardoor ze geschikt zijn voor diverse soorten vloeren en doeleinden. PUR platen zijn tevens verkrijgbaar met e...

Wanneer u uw vloer wilt isoleren, kiest u best voor materiaal met een hoge isolatiewaarde, dat tegelijkertijd zo dun mogelijk is. Zowel PIR als PUR platen beantwoorden aan beide criteria.


PUR platen voor vloerisolatie zijn drukvast, waardoor ze geschikt zijn voor diverse soorten vloeren en doeleinden. PUR platen zijn tevens verkrijgbaar met een reeds geïntegreerde spaanplaat, dit is vooral geschikt voor het isoleren van zoldervloeren. U kunt snel werken omdat de vloer direct beloopbaar is en niet hoeft te worden voorzien van een houten afdekvloer.


PIR platen zijn eveneens zeer breed inzetbaar. PIR beschikt ook over uitstekende thermische eigenschappen, ondanks de geringe dikte. PIR biedt een hoge brandveiligheidswaarde en bovendien zijn veel PIR platen reeds voorzien van een dampscherm.

De voordelen van PIR en PUR vloerisolatie platen op een rij:

  • Beide vloerisolatiematerialen nemen geen vocht op, waardoor zowel PIR als PUR uitstekend geschikt zijn voor vochtige condities.
  • U heeft geen apart dampscherm nodig in de meeste gevallen, omdat de vloerisolatie platen hier reeds van zijn voorzien.
  • PIR en PUR platen zijn vervaardigd van zeer licht en gemakkelijk te verwerken materiaal.
  • Ondanks de geringe dikte is de isolatiewaarde zeer hoog, met een lambdawaarde van 0.022 W/mk.
  • PIR en PUR vloerisolatie platen beschikken over uitstekende brandvertragende eigenschappen, een groot voordeel indien het skelet van uw woning bijvoorbeeld deels uit hout bestaat.
Lees meer


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S