Septische putten

Septische put nodig? Wij bieden een breed assortiment septische putten aan. Onze webshop beschikt over een groot assortiment van diverse afmetingen, formaten en uitvoeringen. Alle septische putten in kunststof kunnen bovendien ook als regenwatertank gebruikt worden.


Veelgestelde vragen over Septische putten

Wat is een regenwaterput en welke voordelen biedt dit?

Een regenwaterput is een systeem waarbij u regenwater kunt opvangen, om dit vervolgens voor diverse doeleinden te gebruiken. Denk aan water voor de afwas, de douche maar ook het sproeien van planten. Hierdoor bespaart u op jaarbasis al gauw een paar honderd euro op uw waterfactuur, daarnaast ontlast u ook het milieu door het regenwater te gebruiken en kan het als buffer gebruikt worden bij hevige regenval. Nog een ander bijkomend voordeel; uw leidingen, toestellen en kranen profiteren van een langere levensduur doordat er minder kalk aanwezig is in regenwater.
Welke soorten regenwatertanks bestaan er?

Andere opties voor regenwater?

Naast regenwatertanks kunt u ook andere systemen kiezen, die een positieve invloed hebben bij hevige regenval. Heeft u bijvoorbeeld vaak een laagje water in uw tuin of op de oprit? Dan kunnen infiltratiekratten een perfecte uitkomst bieden. Kijk zeker eens rond op onze website voor meer soortgelijke producten.

Betonnen regenwaterputten

Indien u een redelijk grote regenwaterput wilt laten installeren, dan zijn betonnen waterputten een goed idee. Een betonnen waterput voorziet in een ondergrondse opslag van regenwater, hetgeen een stabiele koele temperatuur garandeert. Dit is positief, omdat bacteriën minder snel kans krijgen het water te vervuilen. Daarnaast bevat beton mineralen zoals calcium en magnesium, dit zorgt ervoor dat de ietwat hogere zuurtegraad van regenwater wordt geneutraliseerd.
 • Beton is een zeer sterk en duurzaam materiaal, dat voornamelijk van natuurlijke grondstoffen wordt vervaardigd. Hierdoor zal de omliggende grond niet lijden onder onnatuurlijke stoffen.
 • Ook heeft beton de eigenschap regenwater te mineraliseren. Dit betekent dat de hardheid van het water iets hoger wordt, maar dan nog zal het gerecupereerde regenwater meestal twee tot drie keer zachter zijn dan regulier leidingwater. Dit bevorderlijk voor uw leidingen, kranen en ook de wasmachine: daar zal immers minder kalk in voor komen.
Betonnen regenwaterputten beginnen bij volumes vanaf circa 2.000 liter en kunnen oplopen tot ongeveer 20.000 liter. De putten worden gemaakt van gewapend beton met conische wanden. Bovenin wordt een mangat geplaatst dat voorzien wordt van een deksel. Uiteraard kunt u alle toebehoren bij Bouwdepot in ons assortiment vinden, zoals filters, pompen en aansluitingen op de riolering.

Septische putten

Septische put kopen: verzamel en zuiver afvalwater

Afvalwater zuiveren voor het de riolering bereikt? Een septische put verzamelt en reinigt afvalwater uit je huis en maakt het vloeibaar. Heb je een septische put of regenwaterput nodig? Bouwdepot verkoopt septische putten en regenwaterputten in alle soorten en maten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, formaten en uitvoeringen. Bovendien bestel je bij ons ook losse onderdelen voor het plaatsen of vervangen van een septische put of regenwaterput. Naar welk reservoir ben jij op zoek?


Wat is een septische put?

Het doel van een septische put is om afvalwater zo vloeibaar mogelijk te maken. Grove afvalresten zakken naar de bodem van een septische put. Het water gaat door een filter rechtstreeks de riolering in. Een septische put is eenvoudig aan te sluiten op het rioleringsnet. Meestal zijn septische putten gemaakt van beton of kunststof. Je plaatst ze onder de grond, maar het is ook een optie om septische putten bovengronds te bevestigen. Wil je een septische put plaatsen bij je eigen huis of de woning van je opdrachtgever? Selecteer een kwalitatieve septische put in onze webshop en verzeker je van een duurzame aankoop.

Wat zijn de voordelen van septische putten?

Septische putten brengen allerlei voordelen met zich mee. Bouwdepot somt ze voor je op:


 • Een septische put reinigt afvalwater op biologische wijze;

 • Een septische put is relatief eenvoudig aan te leggen;

 • Een septische put heeft weinig onderhoudskosten;

 • Een septische put is onafhankelijk van energie;

 • Een septische put neemt slechts weinig ruimte in.


Ga in onze webshop op zoek naar een septische put en laat je - indien nodig - bijstaan door een adviseur van Bouwdepot.

Hoe verbeter je de werking van een septische put?

Wil je het maximale halen uit je septische put? Bouwdepot geeft enkele tips hoe je dit slim aanpakt:

 • Onderhoud een septische put minimaal eenmaal per jaar om de werking te verbeteren;

 • Laat je septische put af en toe legen om verstopping tegen te gaan;

 • Voorkom dat moeilijk afbreekbare producten in je septische put terechtkomen;

 • Gebruik geen chemische middelen in een septische put, want dit breekt goede bacteriën af;

 • Stem de aankoop van een septische put af op het aantal personen dat er gebruik van maakt.


Bekijk het assortiment septische putten bij Bouwdepot en zuiver afvalwater voor het in het riool terechtkomt.

Wat is het nut van een regenwaterput?

Behalve een septische put is het ook mogelijk om via Bouwdepot een regenwaterput aan te schaffen. Een regenwaterput is een goede manier om regenwater op te slaan. Drinkwater is steeds vaker schaars en regenwaterputten bieden hier een goede oplossing voor. Het water dat je opvangt in een regenwaterput is namelijk geschikt voor allerlei toepassingen. Ga daarom in onze webshop op zoek naar een geschikte regenwaterput voor jouw tuin en voorkom onnodige verspilling van water.

Hoe belangrijk is het hergebruik van regenwater?

Investeren in regenwaterputten is duurzaam, want regenwater gebruik je opnieuw. Daarnaast leveren regenwaterputten je nog veel meer voordelen op:


 • Waterverbruik zorgt voor hoge facturen en met een regenwaterput is dit probleem goed tegen te gaan;

 • Regenwater is minder kalkrijk dan kraanwater en dit is veel beter voor de bloemen en planten in je tuin;

 • Regenwater afkomstig een regenwaterput is ook geschikt om je auto mee te wassen;

 • Regenwater dat je opvangt in een regenwaterput is prima bruikbaar voor doorspoelen van het toilet en dus ben je milieuvriendelijk bezig.


Enthousiast over de werking en voordelen van regenwaterputten? Bekijk het aanbod regenwaterputten bij Bouwdepot en bestel de gewenste regenwaterput online.

Aanbod septische putten en regenwaterputten

Ben je op zoek naar een betrouwbare septische put of regenwaterput? Bouwdepot verkoopt allerlei soorten septische putten en regenwaterputten. De inhoud van een septische put of regenwaterput varieert tussen de duizend en zevenenhalfduizend liter. Een septische put is veelal gemaakt van polyethyleen en plaats je bij voorkeur zo dicht mogelijk bij de bron. Let er bij het plaatsen van een septische put of regenwaterput op dat er altijd een ruime kuil aanwezig is. Op die manier draag je bij een regenwaterput of septische put zorg voor een stabiele ondergrond.

Hierom koop je septische putten in onze webshop

Een septische put of regenwaterput bestellen bij Bouwdepot levert je aantrekkelijke voordelen. Hierom doe je een aankoop in onze webshop:


 • We leveren snel in heel België en Nederland;

 • Bestellen en betalen doe je altijd via een beveiligde verbinding;

 • Afhalen in Vlaanderen is mogelijk bij maar liefst veertien afhaalpunten;

 • We staan altijd klaar met advies op maat bij aankoop van een septische put.


Voordelig een septische put of regenwaterput kopen? Bestel een hoogwaardige en betaalbare put bij Bouwdepot.

Bestel online regenwaterputten bij Bouwdepot

Septische putten of regenwaterputten kopen? Stel je bestelling niet uit, maar doe je aankoop digitaal in onze bouwmarkt. Een regenwaterput of septische put is veelal uit voorraad leverbaar. Kom je er niet uit, stel je vragen dan gerust aan een medewerker van Bouwdepot. We helpen je graag op weg!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S