Septic/regenwater putten

Regenwaterreservoir of septische put nodig? Wij bieden een breed assortiment regenputten, septische putten en toebehoren aan. Onze webshop beschikt over een groot assortiment van diverse afmetingen, formaten en uitvoeringen alsook van specifieke onderdelen.


Veelgestelde vragen over Septic/regenwater putten

Wat is een regenwaterput en welke voordelen biedt dit?

Een regenwaterput is een systeem waarbij u regenwater kunt opvangen, om dit vervolgens voor diverse doeleinden te gebruiken. Denk aan water voor de afwas, de douche maar ook het sproeien van planten. Hierdoor bespaart u op jaarbasis al gauw een paar honderd euro op uw waterfactuur, daarnaast ontlast u ook het milieu door het regenwater te gebruiken en kan het als buffer gebruikt worden bij hevige regenval. Nog een ander bijkomend voordeel; uw leidingen, toestellen en kranen profiteren van een langere levensduur doordat er minder kalk aanwezig is in regenwater.
Welke soorten regenwatertanks bestaan er?

Andere opties voor regenwater?

Naast regenwatertanks kunt u ook andere systemen kiezen, die een positieve invloed hebben bij hevige regenval. Heeft u bijvoorbeeld vaak een laagje water in uw tuin of op de oprit? Dan kunnen infiltratiekratten een perfecte uitkomst bieden. Kijk zeker eens rond op onze website voor meer soortgelijke producten.

Betonnen regenwaterputten

Indien u een redelijk grote regenwaterput wilt laten installeren, dan zijn betonnen waterputten een goed idee. Een betonnen waterput voorziet in een ondergrondse opslag van regenwater, hetgeen een stabiele koele temperatuur garandeert. Dit is positief, omdat bacteriën minder snel kans krijgen het water te vervuilen. Daarnaast bevat beton mineralen zoals calcium en magnesium, dit zorgt ervoor dat de ietwat hogere zuurtegraad van regenwater wordt geneutraliseerd.
  • Beton is een zeer sterk en duurzaam materiaal, dat voornamelijk van natuurlijke grondstoffen wordt vervaardigd. Hierdoor zal de omliggende grond niet lijden onder onnatuurlijke stoffen.
  • Ook heeft beton de eigenschap regenwater te mineraliseren. Dit betekent dat de hardheid van het water iets hoger wordt, maar dan nog zal het gerecupereerde regenwater meestal twee tot drie keer zachter zijn dan regulier leidingwater. Dit bevorderlijk voor uw leidingen, kranen en ook de wasmachine: daar zal immers minder kalk in voor komen.
Betonnen regenwaterputten beginnen bij volumes vanaf circa 2.000 liter en kunnen oplopen tot ongeveer 20.000 liter. De putten worden gemaakt van gewapend beton met conische wanden. Bovenin wordt een mangat geplaatst dat voorzien wordt van een deksel. Uiteraard kunt u alle toebehoren bij Bouwdepot in ons assortiment vinden, zoals filters, pompen en aansluitingen op de riolering.

Septic/regenwater putten

De regenwaterputten hebben allen een hoge kwaliteitsstandaard en zijn vervaardigd door betrouwbare producenten, zodat je er van op aan kunt dat de regenputten, septische putten en bijbehorende elementen lang mee zullen gaan. Voorzie in een correcte plaatsing en onderhoud om de kwaliteit te waarborgen en de levensduur te maximaliseren.

Goede kwaliteit en sterke materialen

Zowel regenputten als septische putten dienen sterk en solide te zijn, om zo te verzekeren dat de inhoud niet zal lekken. De aard van een septische put is van groot belang, namelijk het feit dat je deze periodiek zult moeten voorzien van bacteriën. In ons productassortiment kunt u kiezen uit een breed aanbod aan capaciteiten (inhoud/volume), vormen en extra toebehoren.

Aansluitstukken en accessoires

Verder hebben we ook (ingebouwde) aansluitstukken en accessoires die je nodig heeft voor uw regenput of septische put.

Het recupereren van regenwater is een zeer milieuvriendelijke oplossing, die bovendien leidt tot kostenbesparing op jaarbasis. Wist u dat een gemiddeld gezin van vier personen zo’n 200 kubieke meter drinkwater per jaar verbruikt? Met een regenwaterrecuperatiesysteem kunt u vaak bijna de helft hiervan vervangen door regenwater.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S