Toezichtputten

Een toezichtput kopen in diverse formatenToezichtputten

Een toezichtput heet ook wel een inspectieput. Dit type put vormt een kruispunt voor buizen en heeft de functie van controlekamer. Heb je een toezichtput van pvc (polyvinylchloride) of van een ander materiaal nodig? Wij hebben een groot aanbod in vierkante en ronde toezichtputten in verschillende maten. Al onze producten bieden een goede kwaliteit en worden snel verzonden naar adressen in België en Nederland. Bekijk ons scherp geprijsde assortiment toezichtputten en staalafnameputten!

De functie van een toezichtput

Met een toezichtput inspecteer je de toestand van een riool of leidingen. Meestal is de put een bak van kunststof die voorzien is van een deksel, waarmee je toegang krijgt tot de afvoerbuizen. Hiermee is het mogelijk om een verstopping, lekkage of schade te ontdekken en deze te verhelpen. Een toezichtput maakt dus inspectie, onderhoud of reiniging mogelijk. Daarnaast dient een toezichtput soms ook voor het nemen van monsters.

Het materiaal en de vorm

Een toezichtput pvc is gemaakt van polyvinylchloride. Daarnaast zijn er ook inspectieputten die gemaakt zijn van andere materialen, zoals beton, PE (polyethyleen) of GVK (glasvezelversterkte kunststof). Putten van kunststof zijn vaak rond en verkrijgbaar in diverse diameters, zoals 250 mm en 315 mm. De put heeft dan vaak een ronde afdekking. Een toezichtput kan daarnaast ook een vierkante of rechthoekige vorm en een bijpassend deksel hebben.

Toezichtput pvc of PE met aansluitingen

Selecteer in ons menu het soort toezichtput dat je nodig hebt en de verschillende maten. Ook vink je aan hoeveel aansluitingen de toezichtput moet hebben en welke afmetingen de aansluitingen hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit inspectieputten met twee aansluitingen van 110 mm of met vier aansluitingen van 160 mm. Of je nu een toezichtput pvc of een toezichtput van recycleerbaar PE nodig hebt, met ons menu vind je snel wat je zoekt. Ons aanbod omvat onder meer:


  • een staalafnameput van pvc voor vetafscheiders

  • een vierkante toezichtput pvc voor gebruik bij een afwasmachine

  • een toezichtput van PE

  • een ronde toezichtput pvc met een diameter van 250 mm of 315 mm met aansluitingen in diverse maten

  • een toezichtput pvc met twee, drie of vier aansluitingen

Toezichtput met het BENOR-label

Bij elke toezichtput in ons assortiment zie je een overzicht van de technische kenmerken en de toepassingen. Ook wordt vermeld of de toezichtput beschikt over het BENOR-certificaat. Dit kwaliteitslabel geeft je de zekerheid dat het product voldoet aan hoge kwaliteitseisen en garandeert dat het geschikt is voor bepaalde toepassingen. BENOR-gecertificeerd bouwmateriaal heeft een nauwkeurige kwaliteitscontrole gehad onder toezicht van een onafhankelijke certificatie-organisatie.

Toebehoren voor een toezichtput

Onder de productinformatie van elke toezichtput staan ook de aanverwante producten vermeld die niet zijn inbegrepen, zoals een bijpassend putdeksel. Denk bij aanverwante artikelen ook aan:


  • een verhoog- en opzetstuk voor een staalafnameput

  • een aanzuigpijp voor vetafscheiders

  • een rooster voor een toezichtput

  • een rond of vierkant deksel voor een toezichtput

  • een sifonplaat/geurafsluiter voor een toezichtput

De juiste toezichtput kopen bij Bouwdepot

Heb je interesse in een toezichtput uit het assortiment van Bouwdepot, zoals een toezichtput pvc? Ons bedrijf en onze partners zijn volledig Belgisch en wij leveren snel vanuit onze depots in Vlaanderen in zowel België als Nederland. Je treft bij ons alle soorten professionele bouwproducten en bouwmaterialen aan, die je makkelijk en snel online bestelt en laat bezorgen. Het is ook mogelijk om je toezichtput zelf gratis af te halen in één van onze depots. Selecteer hiervoor het depot dat het dichtst bij je in de buurt ligt en check via het menu de beschikbaarheid van de toezichtput van je keuze. Van een toezichtput pvc tot deksels en roosters voor een toezichtput, al onze producten hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wij handelen onze leveringen met zorg af en staan bij een klacht of vraag bovendien voor een goede service!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S