Vloerisolatie

Vloerisolatie is een van de meeste efficiënte vormen om te besparen om je energiefactuur. Tevens zorgt vloerisolatie voor een bekomende vorm van comfort in je woning. Ben je op het punt om je vloer te vervangen? Dan is het tevens het het ideale moment om je vloer extra te gaan isoleren. Vloerisolatie

Ben je een handige harry, dan kan je perfect zelf je vloerisolatie online aankopen en installeren anders adviseren we om je vloerisolatie door een professional te laten plaatsen.


OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?

Het aanbrengen van isolatiematerialen in uw woning heeft bijzonder veel voordelen. Vooreerst zal je het in de winter een stukje warmer hebben en in de zomer juist koeler. Extra isolatie zorgt voor minder warmte- en energieverlies wat resulteert in lagere energiekosten. Zo verdien je al snel de kost van de vloerisolatie terug door een lagere factuur.

Vloerisolatie zorgt ook voor een verbeterde akoestiek. Wil je thermisch en akoestisch isoleren dan is het aan te raden om 2 verschillende isolatielagen aan te brengen. Bij Bouwdepot heb je een ruime kuize uit alle verschillende vormen van vloerisolatie zoals isolatiechape en isolatieplaten.

Welke soort vloerisolatie online kopen?

Om je vloer te isoleren kun je meerdere isolatiematerialen gebruiken, welke je kiest is vooral afhankelijk van de vloer en je doel.

Zo worden isolatieplaten vooral vanwege hun gebruiksgemak gekozen, deze zijn eenvoudig te leggen, ook als je geen expert bent.
Voor een zeer goede isolatiewaarde kun je isolatiechape combineren met isolatieplaten om een hoge isolatiewaarde te realiseren.
Vloerisolatie die dient te weerstaan aan hoge drukte dan kies je het betst voor XPS (geëxtrudeerd polystyreen) vloerisolatieplaten. Dien je een vochtige ruimte te isoleren zoals kelders kies je het best ook voor XPS.
Dient de vloerisolatie te voldoen aan bepaalde voorwaarden zoals hoge brandveiligheidswaarde dan kan je kiezen voor de PIR vloerisolatie. PIR en PUR vloerisolatie nemen geen vocht op, zijn zeer licht en hebben een hoge lambdawaarden.
Een zoldervloer zal allicht een iets sterkere isolatie eisen, dan bijvoorbeeld een vloer van een tussenverdieping. Rotswol vloerisolatie is het ideale product om een zoldervloer te gaan isoleren en de koude of warmte vanaf het dak af te schem van de rest van de woning.
Verder mag je zeker niet vergeten om bij het isoleren van je vloer randisolatie aan te brengen. Deze randisolatie is een dunne isolerende strook die ervoor zorgt dat de kieren tussen de isolatieplaten en muren zo klein mogelijk blijven.
De meeste vloerisolatie is uit voorraad leverbaar. Je kan ervoor kiezen om de producten thuis of op de werf te laten leveren of op te halen in één van onze depots.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S