LichtkoepelsLichtkoepels

Lichtkoepel kopen: eenvoudig en snel meer licht binnenlaten

Wil je meer daglicht in een bepaalde ruimte? Dan is een lichtkoepel een ideale oplossing. Dit type koepel is voordelig en snel te monteren. Bouwdepot heeft verschillende soorten lichtkoepels in het assortiment in verschillende maten die voorzien zijn van helder of mat glas.  Ze hebben een stevige constructie, isoleren uitstekend en bestaan uit degelijke materialen. Ook bijpassende opstanden voor de montage in het dak vind je in ons assortiment. De koepels combineer je hiermee perfect met verschillende soorten daken, zoals bitumendaken en rubberdaken. Bij Bouwdepot kun je de lichtkoepel kopen die aan jouw wensen voldoet.

Welke soorten dakkoepels zijn er?

Een lichtkoepel is een soort dakraam. Dit dakvenster heeft meestal een koepelvorm. Zo komen bolvormige dakkoepels en piramidevormig modellen veel voor. Er zijn echter ook vlakke lichtkoepels verkrijgbaar. De verschillende soorten lichtkoepels leveren wij met of zonder openingssysteem. Een openingssysteem geeft je de mogelijkheid om frisse lucht binnen te laten en de ruimte te ventileren. Alternatieven voor een koepel zijn het dakvenster en de lichtstraat.

Lichtkoepel in plat dak of hellend dak

Onze koepels kan je eenvoudig in zowel platte als schuine daken plaatsen. Kies je voor een lichtkoepel in plat dak? Dan dient het platte dak minimaal een helling van twee graden te hebben. Dit voorkomt misvorming en breuk door vuil en regenwater dat op de lichtkoepel op plat dak blijft liggen. Verder is het verstandig om bij een lichtkoepel in plat dak te kiezen voor een inbraakvertragende bevestiging. Al onze dakkoepels zijn te plaatsen door zowel professionals als doe-het-zelvers.

Bolle of vlakke lichtkoepel plaatsen

De bolle en vlakke lichtkoepels in ons aanbod zijn gemaakt van stevige acrylaat kunststof platen (plexiglas). De diktes van de platen liggen tussen de twee en vijf millimeter. Voor degelijke isolatie adviseren we om een driewandige lichtkoepel te kopen. Nog beter is een bolle of vlakke lichtkoepel met vier of vijf wanden. Wil je zo lang mogelijk van een mooie lichtkoepel in plat dak of schuin dak genieten? Kies dan voor een UV-bestendig model, want deze zal na verloop van tijd niet verkleuren of minder licht door laten. Denk er bij het maken van je keuze aan dat bolvormige en piramidevormige dakkoepels voor een speciale spreiding van het licht zorgen. Daarnaast is het voordeel van dergelijke vormen ten opzichte van vlakke lichtkoepels dat er geen regenwater op blijft liggen. Dit geldt met name bij plaatsing van de lichtkoepel op plat dak.


Zelf een dakkoepel plaatsen: eenvoudige montage

Een dakkoepel plaatsen hoeft niet moeilijk te zijn. Onze modellen zijn gemakkelijk te monteren in combinatie met een opstand. Eerst dient de opstand in het dak gezet te worden. Hierna kun je daar de dakkoepel in plaatsen met het meegeleverde bevestigingsmateriaal. Dit zijn veelal speciale schroefdoppen met zekeringen die veiligheid bieden tegen inbraak. Een ventilerende dakkoepel plaatsen is tot slot een ideale oplossing voor vochtige ruimtes, zoals een keuken of een badkamer. In onze webshop vind je diverse gebruiksvriendelijke uitvoeringen met een opengaande opstand.

Lichtkoepel kopen bij Bouwdepot

Wil jij voor weinig geld een lichtkoepel kopen? Ons uitgebreide assortiment bestaat uit voordelige koepels in verschillende uitvoeringen en afmetingen. We hanteren korte levertijden en in veel gevallen is de verzending gratis. Vanuit België en Nederland kun je bij ons je nieuwe dakkoepel bestellen. We helpen je graag!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S