Lichtstraten

Bij Bouwdepot kan je eenvoudig een lichtstraat online kopen en laten plaatsen aan scherpe prijzen!

Subcategorieën


Veelgestelde vragen over Lichtstraten

Wat is een lichtstraat precies en waar dient deze voor?

Een lichtstraat is in feite een soort framewerk van ramen dat één of meerdere ramen kan bevatten. Deze zogeheten gekoppelde raamsegmenten worden op een bepaalde hoek op uw dak of overkapping gemonteerd, waardoor u substantieel meer licht in uw woning kunt creëren.

In veruit de meeste gevallen wordt dit op een plat dak geplaatst, waardoor met name deze oplossing gebruikelijk is voor een uitbouw of serre. Doordat deze lichtinvalsmogelijkheden worden geplaatst, kan er meer zon- en daglicht in uw woning binnentreden.

Dit heeft niet alleen tot gevolg dat de binnenruimte lichter wordt, maar ook zal de ruimte optisch ruimer en groter lijken. Lichtstraten zijn zowel in standaard modellen verkrijgbaar, als op maat gemaakte ontwerpen. Indien u dit wenst, kunt u er ook nog voor kiezen om de ramen elektrisch bedienbaar te plaatsen. Dit maakt het mogelijk, om ook frisse buitenlucht toe te laten in uw woning.

Wat zijn de mogelijke uitvoeringen van een lichtstraat?

Een lichtstraat is feitelijk geheel zelf te ontwerpen. De manier waarop u uw lichtstraat kunt ontwerpen hangt onder meer af van de gekozen materialen, grootte en vorm. Het mooie aan een lichtstraat is, dat u deze in zowel nieuwbouw als reeds bestaande bouw kunt plaatsen.

Natuurlijk zal het omvormen van een reeds bestaand dak wel meer kosten, dan het plaatsen van een lichtstraat in een nieuw dak. Wilt u binnenkort een plat dak renoveren? Dan is dat een goed moment om stil te staan bij de mogelijkheden van het plaatsen van een lichtstraat. Dit kan trouwens ook gemakkelijk in een dak gemaakt van dakpannen.

Materialen en vorm van een lichtstraat: wat is er mogelijk?

De meeste lichtkoepels worden ook wel vlakke lichtstraten genoemd. Deze worden namelijk op een plat dak geplaatst, hetgeen inhoudt dat het dak waarop de lichtstraat geplaatst wordt geen hoeken kent. Deze lichtstraten zijn overigens niet helemaal plat, want voor een goede afwatering worden de koepels veelal onder een hellingshoek van 5° geplaatst.

Waarschijnlijk vraagt u zichzelf af: van welke materialen kan een lichtstraat vervaardigd worden? Het frame van een lichtstraat kan in principe van meerdere materialen worden vervaardigd. De meest populaire materialen zijn aluminium, hout en kunststof. Uiteraard zijn al deze materialen in veel verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar. De vensters zijn doorgaans beschikbaar in glas en kunststof, variërend van mat tot transparant. Ook kunt u ervoor kiezen veiligheidsbeslag in het glas op te nemen, of voor speciaal veiligheidsglas te kiezen.

Is isolatie mogelijk bij lichtstraten?

Wanneer u een lichtstraat laat installeren, dan kunt u ervoor kiezen om tevens isolerend glas te gebruiken. Indien u hier niet helemaal bekend mee bent; enkel gelaagd glas werkt niet isolerend. Wanneer u isolerend glas wilt, dan kiest u het beste voor zogenaamd gelaagd hoogrendementsglas. Dit wordt ook wel aangeduid als HR+ of HR++ glas. In deze tijden is dit overigens bijna de standaard, dus u doet er verstandig aan dit te kiezen.

Is de uitbouw of het dak waarin u een lichtstraat wilt plaatsen veelvuldig aan zon blootgesteld? Dan doet u er goed aan, om speciaal zonwerend glas te laten plaatsen. Dit glas reflecteert namelijk de zonnestralen, zodat u niet overdadig last krijgt van warmte. Dit betekent ook, dat u niet hoeft te investeren in zonwering en dat is juist handig… Want waarom zou u anders een lichtstraat laten plaatsen?

Welke vormen van lichtstraten bestaan er?

Wanneer u ervoor kiest een lichtstraat te laten plaatsen, dan is het verstandig om na te denken over zowel de vorm als de plaatsing van de lichtstraat. U kunt daarbij uit vele vormen kiezen, zoals een zadeldak (dat is de vorm van een piramide), een lessenaarsdak vrijstaand of een lessenaarsdak tegen muur.

Een lessenaarsdak bijvoorbeeld bestaat doorgaans uit slechts één hellend vlak, welke op meerdere manieren gemonteerd kan worden. U doet er goed aan om na te denken over zulke zaken, want dit bepaalt voor een groot gedeelte ook de mate en manier van lichtinval.


Lichtstraten

Lichtstraat: breng meer licht in huis

Wil je stijlvol wonen en tegelijkertijd profiteren van voldoende licht? Dit is mogelijk met een lichtstraat. Deze sterke constructie maakt dat er meer daglicht je huis binnenkomt. Voor de aankoop van dit object zit je bij Bouwdepot goed. We zijn gespecialiseerd in de verkoop van bouwmaterialen en helpen je graag aan de juiste lichtstraat voor je woning. Bouwdepot is daarom hét adres voor professionals en particuliere klussers!

Wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat is een langwerpige constructie die een zee van licht creëert. Het lange framewerk bestaat uit meerdere ramen op een rij, dit in tegenstelling tot lichtkoepels. Deze constructie zie je veel op platte daken, maar ze worden ook wel geplaatst op een veranda of serre. Lichtstraten zijn er altijd in verschillende vormen, uitvoeringen en maten. Het plaatsen van een lichtstraat is een precisieklus en vertrouw je daarom toe aan een ervaren klusser.

Welke voordelen biedt een lichtstraat?

Een lichtstraat brengt veel daglicht naar binnen. Je interieur voelt dankzij het glaswerk ruimtelijker aan. Bovendien zorgt een lichtstraat ook voor een prettig binnenklimaat. De ramen zijn vaak (elektrisch) bedienbaar en dus profiteer je van meer frisse lucht in huis. Het ventileren van je huis is daarom eenvoudig te reguleren.

Wat is het aanbod bij Bouwdepot?

Ben je op zoek naar een lichtstraat voor meer daglicht en een ruimtelijker gevoel? Bouwdepot heeft ook voor jou allerlei lichtstraten in de aanbieding. Kies voor een lichtstraat tegen de muur of een vrijstaand exemplaar. Deze lichtstraten worden ook wel een lessenaarsdaken genoemd. Daarnaast hebben we ook lichtstraten in de vorm van een zadeldak. Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor toebehoren bij het plaatsen van een lichtstraat of luxe dakvensters.

Doe je aankoop bij een specialist

Een lichtstraat vergroot je woongenot. Dit maakt het aantrekkelijk om er eentje aan te schaffen. Dit doe je natuurlijk bij Bouwdepot, want wij verzekeren je van hoogwaardige kwaliteit. Een lichtstraat die je bij ons koopt, is uitvoerig getest door professionals. Bovendien hanteren we zeer scherpe prijzen. Doe daarom een bestelling in onze webshop en laat een lichtstraat bij je thuis afleveren. Kortom: ga voor een lichtstraat profiteer van maximaal woonplezier!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S