Lichtstraten

Bij Bouwdepot kan je eenvoudig een lichtstraat online kopen en laten plaatsen aan scherpe prijzen! Er zijn 2 uitvoeringen:

1. Luxlight BASIC = standaard lichtstraat beschikbaar in diverse modellen (bekijk hier de brochure)
2. Luxlight ILLUMY lichtstraat (bekijk hier de brochure):
KENMERK/TYPE ILLUMY DESIGN ILLUMY ENERGY ILLUMY DAY & NIGH...
Bij Bouwdepot kan je eenvoudig een lichtstraat online kopen en laten plaatsen aan scherpe prijzen! Er zijn 2 uitvoeringen:

1. Luxlight BASIC = standaard lichtstraat beschikbaar in diverse modellen (bekijk hier de brochure)
2. Luxlight ILLUMY lichtstraat (bekijk hier de brochure):
KENMERK/TYPE ILLUMY DESIGN ILLUMY ENERGY ILLUMY DAY & NIGHT
Strak design; groot raam X X X
Extra hoge isolatiewaarde - X X
LED verlichting - - X

Zowel de BASIC als de ILLUMY is beschikbaar in:
  • LESSENAARSDAK geplaatst tegen een muur
  • LESSENAARSDAK vrijstaand
  • ZADELDAK

Alle prijzen zijn INCLUSIEF levering én plaatsing.
Woning 10 jaar of ouder? Dan kan je de lichtstraat aankopen aan btw-tarief 6%.

Gebruik de product filter links om de lichstraat van jouw dromen snel te vinden!


Heeft u een plek in uw woning met een plat dak, waar u graag iets meer licht zou willen realiseren? Dan is een lichtstraat een zeer interessante aanrader. Wat is een lichtstraat? Dit is een constructie die u op uw dak plaatst, waardoor er meer licht in uw woning kan binnendringen. Dit zorgt niet alleen voor meer licht, maar voorts ook voor een algemeen gevoel van welbehagen en tevens een ruimtelijker gevoel. Meer weten? Lees dan snel verder voor meer informatie over lichtstraten, de wijze waarop deze kunnen worden geplaatst en de mogelijkheden in uw situatie.

Wilt u een standaard versie of liever op aanvraag?

Wilt u de lichtstraat in een nieuwbouwwoning plaatsen, of juist in bestaande bouw? In beide gevallen dient u na te denken over de afmetingen, vorm en realisatie. Wij kunnen u in alle stappen binnen dit proces bijstaan, door zowel offertes op maat aan te bieden als bestaande oplossingen. Laatstgenoemde is vaak voordeliger, dus wanneer dit mogelijk is in uw persoonlijke situatie passen wij dit graag toe.

Lees meer

Subcategorieën


Veelgestelde vragen over Lichtstraten

Wat is een lichtstraat precies en waar dient deze voor?

Een lichtstraat is in feite een soort framewerk van ramen dat één of meerdere ramen kan bevatten. Deze zogeheten gekoppelde raamsegmenten worden op een bepaalde hoek op uw dak of overkapping gemonteerd, waardoor u substantieel meer licht in uw woning kunt creëren.

In veruit de meeste gevallen wordt dit op een plat dak geplaatst, waardoor met name deze oplossing gebruikelijk is voor een uitbouw of serre. Doordat deze lichtinvalsmogelijkheden worden geplaatst, kan er meer zon- en daglicht in uw woning binnentreden.

Dit heeft niet alleen tot gevolg dat de binnenruimte lichter wordt, maar ook zal de ruimte optisch ruimer en groter lijken. Lichtstraten zijn zowel in standaard modellen verkrijgbaar, als op maat gemaakte ontwerpen. Indien u dit wenst, kunt u er ook nog voor kiezen om de ramen elektrisch bedienbaar te plaatsen. Dit maakt het mogelijk, om ook frisse buitenlucht toe te laten in uw woning.

Wat zijn de mogelijke uitvoeringen van een lichtstraat?

Een lichtstraat is feitelijk geheel zelf te ontwerpen. De manier waarop u uw lichtstraat kunt ontwerpen hangt onder meer af van de gekozen materialen, grootte en vorm. Het mooie aan een lichtstraat is, dat u deze in zowel nieuwbouw als reeds bestaande bouw kunt plaatsen.

Natuurlijk zal het omvormen van een reeds bestaand dak wel meer kosten, dan het plaatsen van een lichtstraat in een nieuw dak. Wilt u binnenkort een plat dak renoveren? Dan is dat een goed moment om stil te staan bij de mogelijkheden van het plaatsen van een lichtstraat. Dit kan trouwens ook gemakkelijk in een dak gemaakt van dakpannen.

Materialen en vorm van een lichtstraat: wat is er mogelijk?

De meeste lichtkoepels worden ook wel vlakke lichtstraten genoemd. Deze worden namelijk op een plat dak geplaatst, hetgeen inhoudt dat het dak waarop de lichtstraat geplaatst wordt geen hoeken kent. Deze lichtstraten zijn overigens niet helemaal plat, want voor een goede afwatering worden de koepels veelal onder een hellingshoek van 5° geplaatst.

Waarschijnlijk vraagt u zichzelf af: van welke materialen kan een lichtstraat vervaardigd worden? Het frame van een lichtstraat kan in principe van meerdere materialen worden vervaardigd. De meest populaire materialen zijn aluminium, hout en kunststof. Uiteraard zijn al deze materialen in veel verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar. De vensters zijn doorgaans beschikbaar in glas en kunststof, variërend van mat tot transparant. Ook kunt u ervoor kiezen veiligheidsbeslag in het glas op te nemen, of voor speciaal veiligheidsglas te kiezen.

Is isolatie mogelijk bij lichtstraten?

Wanneer u een lichtstraat laat installeren, dan kunt u ervoor kiezen om tevens isolerend glas te gebruiken. Indien u hier niet helemaal bekend mee bent; enkel gelaagd glas werkt niet isolerend. Wanneer u isolerend glas wilt, dan kiest u het beste voor zogenaamd gelaagd hoogrendementsglas. Dit wordt ook wel aangeduid als HR+ of HR++ glas. In deze tijden is dit overigens bijna de standaard, dus u doet er verstandig aan dit te kiezen.

Is de uitbouw of het dak waarin u een lichtstraat wilt plaatsen veelvuldig aan zon blootgesteld? Dan doet u er goed aan, om speciaal zonwerend glas te laten plaatsen. Dit glas reflecteert namelijk de zonnestralen, zodat u niet overdadig last krijgt van warmte. Dit betekent ook, dat u niet hoeft te investeren in zonwering en dat is juist handig… Want waarom zou u anders een lichtstraat laten plaatsen?

Welke vormen van lichtstraten bestaan er?

Wanneer u ervoor kiest een lichtstraat te laten plaatsen, dan is het verstandig om na te denken over zowel de vorm als de plaatsing van de lichtstraat. U kunt daarbij uit vele vormen kiezen, zoals een zadeldak (dat is de vorm van een piramide), een lessenaarsdak vrijstaand of een lessenaarsdak tegen muur.

Een lessenaarsdak bijvoorbeeld bestaat doorgaans uit slechts één hellend vlak, welke op meerdere manieren gemonteerd kan worden. U doet er goed aan om na te denken over zulke zaken, want dit bepaalt voor een groot gedeelte ook de mate en manier van lichtinval.