Natuursteen

We bieden een uitgebreid online gamma 1ste keus natuursteen aan voor terras, oprit, paden en dit aan competitieve prijzen.


Subcategorieën


Veelgestelde vragen over Natuursteen

Waarom kiezen voor natuursteen?

In de afgelopen decennia zijn natuurlijke materialen steeds populairder geworden. Dit ook met het oog op natuurbehoud en het verminderen van kunststofproductie om het milieu te sparen. In tegenstelling tot kunststof producten en andere niet-natuurlijke materialen, is natuursteen zo goed als onverslijtbaar. Bovendien past het perfect in een buitenruimte, omdat de natuur er omheen geen hinder zal ondervinden van het materiaal. Indien u kwaliteit kan waarderen, dan zit u met natuursteen altijd goed.

Wat zijn de kenmerken en voordelen van natuursteen?

Natuursteen heeft een zeer luxe en bijzondere uitstraling, waarmee u uiteenlopende effecten en ruimten kunt creëren. Natuursteen past bij vrijwel elke woonstijl; van modern en strak tot landelijk en gezellig. Natuursteen kan van diverse materialen vervaardigd zijn, de meest bekende zijn onder andere:

  • Hardsteen
  • Marmer
  • Leisteen
  • Graniet
  • Basalt
  • Kwartsiet

Elke specifieke soort heeft bepaalde eigenschappen aangaande hardheid, onderhoud en toepassingsgebieden. Natuurlijk kunnen wij u prima adviseren betreffende de best passende soort natuursteen voor uw project of verbouwing.


Natuursteen

Natuursteen: tijdloos en sfeervol

Een terrasvloer van natuursteen is dé manier om je terras een ongekende charme te geven. Dit materiaal is in talloze soorten en kleuren verkrijgbaar, waardoor je je tuin altijd een persoonlijke draai geeft. Kies uit grote plavuizen, kleine klinkers of een combinatie van de twee. Deze veelzijdigheid maakt natuursteen een geliefde keuze voor tuinliefhebbers. Ontdek de unieke voordelen van natuursteen en welke soorten je allemaal in je tuin kunt gebruiken.

Wat is natuursteen?

Zoals de naam al doet vermoeden, is natuursteen een volledig natuurlijk product. Het ontstaat door verschillende natuurlijke processen. Sommige soorten natuursteen zijn bijvoorbeeld gestold magma en ontstonden dus na de uitbarsting van een vulkaan. Andere soorten ontstaan juist door het opdrogen van natuurlijk water. Ook grote natuurlijke druk kan delen van de aardkorst veranderen in natuursteen. De oorsprong van deze steensoorten is dus altijd anders, wat zorgt voor een veelzijdigheid aan kleuren en texturen. Om het steen klaar te maken voor jouw woning, wordt het enkel in de juiste vorm gesneden. Door de tegels op te schuren ontstaat er een gladder resultaat, maar sommige tegels van natuursteen zijn bewust grover gehouden voor een mooie textuur.

De voordelen van natuursteen

Het grootste pluspunt van een vloer van natuursteen is de unieke uitstraling die dit materiaal heeft. Doordat het een echt natuurproduct is, ziet iedere tegel er net weer anders uit. Dat geeft je woning een warme sfeer die niet na te bootsen is met kunststof. Bovendien heeft niemand exact dezelfde vloer, zodat je je tuin echt een eigen flair geeft.

Waar moet je rekening mee houden?

Natuursteen is een natuurproduct. Dat betekent dat het wat onderhoud vergt om je tegels mooi te houden. Het is handig om een coating over de tegels aan te breken om vlekken en krassen te voorkomen. Deze coating houdt al het mogelijke vuil tegen en zorgt ervoor dat je het natuursteen eenvoudig schoonmaakt. Door deze coating na verloop van tijd te vernieuwen, weet je zeker dat je gloednieuwe vloer jarenlang zijn charme behoudt. Verdere tips om het natuursteen te onderhouden zijn:

  • Veeg schoon met een zachte borstel

  • Gebruik geen zure of bijtende schoonmaakmiddelen. Kies voor middelen met pH-waarde 7 en verdun deze met water.

  • Verwijder vlekken direct zodat ze niet in het steen trekken.

  • Gebruik nooit te veel schoonmaakmiddelen, want dit kan een dof laagje achterlaten.

De verschillende soorten natuursteen

Zoals je al kon lezen, komt natuursteen in talloze vormen. Wij zetten de meest gebruikte varianten voor je op een rij, inclusief hun unieke kwaliteiten.

Kalksteen

Kalksteen ontstaat doordat resten uit de zee zich ophopen en verharden. Daarom komt deze steensoort vooral voor aan de kust. Doordat kalksteen altijd weer uit andere restanten wordt gevormd, varieert de kleur enorm. Zo is het mogelijk om kalksteen met een blauwe tint te kiezen, maar ook warme beigetinten komen veel voor. Het is een vrij duurzame keuze en de geluidsisolatie van kalksteen is ook uitstekend. Daarom is deze steensoort in veel tuinen terug te vinden.

Graniet

De oorsprong van graniet ligt bij het stollen van magma. De steensoort wordt diep uit de grond gehaald en staat bekend om zijn hardheid. De steen is krasvast en slijt amper, waardoor het een populaire keuze is voor keukenwerkbladen. Ook een vloer van graniet is geliefd, vooral bij iedereen die houdt van een robuuste uitstraling. De meeste granietsoorten hebben een grijze tot zwarte tint, maar ook hier heb je de keuze uit talloze variaties.

Zandsteen

Zoek je natuursteen met een echte rustieke uitstraling? Dan is zandsteen een uitstekende keuze. Deze steensoort heeft een ruwer oppervlak en veel kleurvariaties. Het poreuze materiaal komt het beste tot zijn recht in buitenruimtes, maar met de juiste coating kun je zandsteen ook binnenshuis gebruiken. Deze natuursteen ontstaat door het samenklitten en verharden van zandkorrels, waardoor het ook de veelzijdige tinten van zand heeft.

Basalt

Basalt is vergelijkbaar met graniet, want deze twee soorten natuursteen ontstaan beiden door het verharden van magma. De kleur van basalt is overwegend grijs, waar graniet iets meer variaties heeft. Het is wel een ongekend sterke steen. Hierdoor is basalt een populaire keuze voor opritten, garages en andere ruimtes die veel worden gebruikt.

Natuursteen in iedere ruimte

Of je nu je tuin van mooie nieuwe tegels wilt voorzien of je buitenkeuken een landelijke sfeer wilt geven: met natuursteen kan het allemaal. Het voordeel van dit materiaal is dat het enorm veelzijdig is. Geef je zwembad een warme uitstraling of creëer een accentmuur van natuursteen. De verschillende kleuren, soorten en maten garanderen dat er altijd een type natuursteen is dat jouw tuin verrijkt.            


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S