Plaatmateriaal

U kan bij ons ook terecht voor diverse constructieve houtproducten die aangewend worden in de woningbouw. Hieronder een overzicht van de houtplaten die wij je online kunnen aanbieden.

Subcategorieën

 • OSB platen

  OSB platen: platen gemaakt van restmateriaal

  Heb je platen nodig voor skeletbouw of voor wand-, vloer- en dakconstructies? Met OSB platen (Oriented Strand Board) kies je voor kwalitatieve platen die zijn gemaakt van verlijmde houtsnippers. Bouwdepot helpt je graag aan de juiste platen te kopen voor je bouwklus, want wij hebben ons gespecialiseerd in de verkoop van professionele bouwmaterialen, zoals OSB platen aan een scherpe prijs.

 • Betonplex platen

  Betonplex: multiplex voor het storten van beton

  Ben je op zoek naar betonplex van hoogwaardige kwaliteit? Bouwdepot is dé groothandel voor bouwmaterialen en heeft ook dit product in huis. Dit materiaal is er speciaal voor het storten van beton. Bij ons profiteer je te allen tijde van aantrekkelijke prijzen en een snelle levering. Een goede reden om bij ons je bestelling te plaatsen!

 • Multiplex platen

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van multiplex platen aan uiterst competitieve prijzen.

 • MDF platen

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van MDF en Hydro MDF aan uiterst competitieve prijzen.Plaatmateriaal

Plaatmateriaal van diverse houtsoorten

Plaatmateriaal wordt gebruikt voor allerlei binnen- en buitenconstructies. De platen zijn gemaakt van hout, waarbij je de keuze hebt uit meerdere soorten en samenstellingen. Zo zijn er houtplaten van composietmateriaal, massief hout en verlijmd hout. Wil je plaatmateriaal kopen? Dan kun je daarvoor terecht bij Bouwdepot.be. In ons assortiment vind je houten plaatmateriaal van verschillende houttypes, met diverse eigenschappen en voor uiteenlopende toepassingen. Je bestelt dus gemakkelijk het plaatmateriaal dat je voor jouw klus nodig hebt.

De vele toepassingen van plaatmateriaal

Houtplaten zijn geschikt voor een groot aantal toepassingen. Je kunt plaatmateriaal van hout gebruiken als binnenwand of verwerken in voorzetwanden bij het aanbrengen van muurisolatie of geluidsisolatie. Plaatmateriaal leent zich daarnaast voor het creëren van dak- en vloerconstructies. Verder komt het van pas bij het maken van grote meubels, zoals wandkasten, kledingkasten, tafels of bureaus. Behalve houten platen voor binnen is er ook plaatmateriaal voor buiten verkrijgbaar. Die kun je bijvoorbeeld gebruiken voor een veranda, terrasoverkapping of tuinschuur. De beoogde toepassing bepaalt welk plaatmateriaal je het best kan kopen.

Plaatmateriaal voor elke klus

Bouwdepot heeft houtpanelen en houtplaten in allerlei varianten. In onze shop vind je plaatmateriaal van:


 • betonplex platen

 • mdf platen

 • multiplex platen

 • OSB platen


Platen van betonplex, multiplex, mdf en OSB hebben elk andere eigenschappen, samenstellingen en gebruiksdoelen. Afhankelijk van het type plaatmateriaal is er keuze uit verschillende diktes en afmetingen. Hou er rekening mee dat wij de platen niet voor je op maat kunnen zagen. Je koopt bij ons dus altijd houten platen in de bij het product vermelde lengte en breedte. Zoek je plaatmateriaal met een andere samenstelling dan hout? We hebben onder meer ook gipsplaten en bouwplaten van polystyreen.

Betonplex plaatmateriaal

Betonplex-houtplaten zijn een variant van multiplex. Ze hebben een kern van verlijmd populierenhout en zijn afgewerkt met een harde en waterdichte toplaag. Dankzij deze coating hoef je betonplex niet na te behandelen. Dit plaatmateriaal is bij uitstek geschikt voor buitentoepassingen. Wij verkopen vochtbestendige betonplex-platen in een standaardmaat van 250x125 cm. De dikte bedraagt 18 mm.


Plaatmateriaal van mdf

Mdf betekent medium-density fibreboard, oftewel verlijmde houtvezels met een middelhoge dichtheid. De vezels zijn vermengd met kunstharslijm en op elkaar geperst. Een voordeel van mdf plaatmateriaal is dat je het gemakkelijk kunt frezen of zagen. Door het gladde oppervlak is het nadat je mdf-grondverf hebt aangebracht ook eenvoudig van een laklaag te voorzien. Bouwdepot heeft plaatmateriaal van mdf in een vaste maat van 244x122 cm en van 18 mm dik. Je kan kiezen uit standaard en vochtwerend mdf.

Houten platen van multiplex

Ook multiplex is een verlijmd soort plaatmateriaal. In tegenstelling tot mdf bestaat het niet uit vezels maar uit meerdere lagen. De houtlaagjes waaruit een multiplex-plaat is opgebouwd zijn duidelijk te zien. Het multiplex plaatmateriaal dat wij verkopen is gemaakt van de zachte houtsoort grenen. De standaardmaat van deze houtplaten bedraagt 244x122 cm, bij een dikte van 18 mm. Net als betonplex is multiplex plaatmateriaal goed bestand tegen vocht.

OSB-platen

Zoek je duurzaam en stevig plaatmateriaal dat niet veel weegt? Dan zijn OSB-houtplaten een uitstekende keuze. Dit type plaatmateriaal is bijzonder veelzijdig en leent zich goed voor wanden, daken en vloeren. OSB-panelen zijn gemaakt van verlijmde grove houtspaanders. De afkorting ‘OSB’ staat voor Oriented Strand Board en geeft aan dat de spaanders van de buitenlaag evenwijdig aan de lengte van het paneel zijn geplaatst. De dwars gerichte houtspaanders aan de binnenkant maken de panelen extra sterk.


We leveren OSB-platen in een vaste afmeting van 244x59 cm. De beschikbare diktes zijn:


 • 12 mm

 • 15 mm

 • 18 mm

 • 22 mm


Het voordeel van ons OSB plaatmateriaal is dat het aan alle vier de kanten voorzien is van een tong- en groefverbinding. Daardoor is het extra eenvoudig om de houten platen van je vloer-, dak- of wandconstructie bij het plaatsen in elkaar te zetten. Overigens specialiseren wij ons in OSB 3 plaatmateriaal. De toevoeging ‘3’ geeft aan dat het hout beperkt bestand is tegen vocht.

Bestel je plaatmateriaal bij Bouwdepot.be

Wil je plaatmateriaal kopen voor binnen- of buitentoepassingen? Het gevarieerde aanbod op Bouwdepot helpt je om de juiste houtplaten te selecteren. Dankzij onze aantrekkelijke prijzen betaal je nooit teveel voor je plaatmateriaal. Bestellen doe je online en bij het afrekenen kun je kiezen uit verschillende betaalmethodes.


Plaatmateriaal laten bezorgen of zelf ophalen

Bouwdepot levert plaatmateriaal aan professionals en doe-het-zelvers door heel België en Nederland. De leveringstijd bedraagt doorgaans twee tot vijf werkdagen. Kom je je bestelde plaatmateriaal liever ophalen? Dan is dat ook mogelijk. Wij hebben afhaalpunten op diverse locaties in Vlaanderen. Op de productpagina zie je bij welke depots het plaatmateriaal dat je wilt bestellen kan worden afgehaald.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S