Gevels (sidings, pleisters, gevelstenen)

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van gevelpleisters en -bekleding aan competitieve prijzen bestaande uit waterafstotende pleisters voor kalk of cement en wapeningsnetten voor kalk- of cementpleisters.

Subcategorieën


Veelgestelde vragen over Gevels (sidings, pleisters, gevelstenen)

Gevelpleister of gevelbekleding combineren met isolatie: kan dat?

Vaak is het verstandig om nieuwe gevelbekleding te combineren met muurisolatie. Waarom? Omdat u hiermee aanzienlijk op uw energiefactuur kunt besparen. Wanneer u pleister of bekleding laat aanbrengen, dan kunt u ervoor kiezen om uw gevel direct langs buiten te isoleren. Ook kan isolatie vochtproblemen tegengaan. Uiteraard vindt u in onze webshop niet alleen diverse soorten pleisterwerk en gevelbekleding, maar bent u voor topkwaliteit isolatie ook aan het juiste adres. 

Bouwdepot werkt uitsluitend met producten van hoge kwaliteit die door gerenommeerde firma’s worden gebruikt. Kijk vooral eens rond naar de vele mogelijkheden en schakel zeker een professional in voor dit project, zodat u er zeker van bent dat uw gevel de komende jaren van goede bescherming kan genieten. Bij Bouwdepot zit u tevens goed voor impregneermiddelen: een uitstekende manier om uw nieuwe gevel langer mee te laten gaan.

Wat is gevelpleister precies?

Om beschadigingen en vochtproblemen in uw gevel te voorkomen, is het laten aanbrengen van gevelpleister een zeer goede oplossing. Gevelpleister wordt ook wel aangeduid met de term crepi, welke grofweg in twee verschillende varianten beschikbaar is. Enerzijds kunt u kiezen uit minerale crepi; dit is een mengsel van kalk, cement en zand dat u over de gehele gevel kunt uitsmeren. Het voordeel van minerale crepi is het feit dat u het relatief dik kunt aanbrengen, waarmee u beschadigingen en kleine scheuren goed kunt afdichten. Ook is minerale crepi een natuurlijk materiaal en zodoende niet belastend voor het milieu.

Anderzijds bestaat er ook kunsthars crepi, dit wordt ook wel siliconenpleister genoemd. Deze vorm van crepi wordt gemaakt op basis van kunsthars en wordt over het algemeen dunner aangebracht. Dit leidt tot een strak ogend resultaat, dat bovendien vuil- en krasvast is. Beide soorten pleisters kunnen op vrijwel elke gevel worden aangebracht, u heeft daardoor de keuze uit vele kleuren en varianten.

Zijn er nog andere soorten gevelbekleding?

Naast gevelpleister bestaan er ook andere vormen van gevelbekleding, zoals steenstrips en natuursteen. Ook deze oplossingen voor uw gevel garanderen een duurzaam en beschermend resultaat, waardoor de enigszins poreuze materialen van uw gevel goed beschermd zijn tegen weersinvloeden en ook zaken als de aangroei van algen en mossen. Natuursteen staat prachtig op elke gevel; het geeft uw woning een luxe en eigentijdse uitstraling. Steenstrips zijn juist handig wanneer u graag de uitstraling van bakstenen prefereert, doch zonder de porositeit van echte bakstenen.

Gevels (sidings, pleisters, gevelstenen)

Indien uw gevel wel een opknapbeurt kan gebruiken, dan kunt u overwegen om uw gevel opnieuw te bepleisteren of te bekleden. Tegenwoordig zijn er zeer uiteenlopende mogelijkheden beschikbaar om uw gevel nieuw leven in te blazen, daarnaast wordt uw gevel hierdoor ook een stuk beter beschermd tegen allerlei weersinvloeden. Bij Bouwdepot kunt u een breed scala aan diverse materialen vinden om uw gevel perfect te renoveren.

Waarom een gevel voorzien van gevelbekleding of -pleister?

Gevels krijgen op dagelijkse basis nogal wat te verduren. Vanwege de verschillende weersomstandigheden in ons land kan met name een bakstenen gevel snel poreus worden. Bakstenen, maar ook pleisterwerk, zijn na verloop van tijd onderhevig aan slijtage. Dit betekent dat vocht gemakkelijk in de materialen kan trekken en voor vochtproblemen kan zorgen. Dat is niet het enige probleem: indien het namelijk winter wordt, dan kan het aanwezige vocht in de gevel ook uitzetten vanwege vorst. Dit uit zich in scheuren en barsten in de gevel en vanzelfsprekend voorkomt u dit te allen tijde.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S