Gevels

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van gevelpleisters en -bekleding aan competitieve prijzen bestaande uit waterafstotende pleisters voor kalk of cement en wapeningsnetten voor kalk- of cementpleisters.

Subcategorieën


Veelgestelde vragen over Gevels

Gevelpleister of gevelbekleding combineren met isolatie: kan dat?

Vaak is het verstandig om nieuwe gevelbekleding te combineren met muurisolatie. Waarom? Omdat u hiermee aanzienlijk op uw energiefactuur kunt besparen. Wanneer u pleister of bekleding laat aanbrengen, dan kunt u ervoor kiezen om uw gevel direct langs buiten te isoleren. Ook kan isolatie vochtproblemen tegengaan. Uiteraard vindt u in onze webshop niet alleen diverse soorten pleisterwerk en gevelbekleding, maar bent u voor topkwaliteit isolatie ook aan het juiste adres. 

Bouwdepot werkt uitsluitend met producten van hoge kwaliteit die door gerenommeerde firma’s worden gebruikt. Kijk vooral eens rond naar de vele mogelijkheden en schakel zeker een professional in voor dit project, zodat u er zeker van bent dat uw gevel de komende jaren van goede bescherming kan genieten. Bij Bouwdepot zit u tevens goed voor impregneermiddelen: een uitstekende manier om uw nieuwe gevel langer mee te laten gaan.

Wat is gevelpleister precies?

Om beschadigingen en vochtproblemen in uw gevel te voorkomen, is het laten aanbrengen van gevelpleister een zeer goede oplossing. Gevelpleister wordt ook wel aangeduid met de term crepi, welke grofweg in twee verschillende varianten beschikbaar is. Enerzijds kunt u kiezen uit minerale crepi; dit is een mengsel van kalk, cement en zand dat u over de gehele gevel kunt uitsmeren. Het voordeel van minerale crepi is het feit dat u het relatief dik kunt aanbrengen, waarmee u beschadigingen en kleine scheuren goed kunt afdichten. Ook is minerale crepi een natuurlijk materiaal en zodoende niet belastend voor het milieu.

Anderzijds bestaat er ook kunsthars crepi, dit wordt ook wel siliconenpleister genoemd. Deze vorm van crepi wordt gemaakt op basis van kunsthars en wordt over het algemeen dunner aangebracht. Dit leidt tot een strak ogend resultaat, dat bovendien vuil- en krasvast is. Beide soorten pleisters kunnen op vrijwel elke gevel worden aangebracht, u heeft daardoor de keuze uit vele kleuren en varianten.

Zijn er nog andere soorten gevelbekleding?

Naast gevelpleister bestaan er ook andere vormen van gevelbekleding, zoals steenstrips en natuursteen. Ook deze oplossingen voor uw gevel garanderen een duurzaam en beschermend resultaat, waardoor de enigszins poreuze materialen van uw gevel goed beschermd zijn tegen weersinvloeden en ook zaken als de aangroei van algen en mossen. Natuursteen staat prachtig op elke gevel; het geeft uw woning een luxe en eigentijdse uitstraling. Steenstrips zijn juist handig wanneer u graag de uitstraling van bakstenen prefereert, doch zonder de porositeit van echte bakstenen.

Gevels

Gevelbekleding en gevelpleisters bestellen

De gevel is het visitekaartje van je woning of kantoor. De gevel is het eerste wat opvalt en om die reden is het ook verstandig om prachtige gevelbekleding aan te kopen. In onze webshop vind je verschillende soorten gevelbekleding. Ook verkopen we gevelpleisters.

Gevelbekleding & gevelpleisters in onze webshop

In onze webshop verkopen we gevelpleisters van verschillende merken. Denk bijvoorbeeld aan gevelpleisters van het merk Knauf. Dit gerenommeerde merk heeft een goede reputatie binnen de branche. Het bedrijf is gevestigd in Iphofen en al jaren actief. De gevelpleister van dit merk is waterafstotend. Daarom kun je de gevelpleister voor zowel binnen als buitenmetselwerk gebruiken. We verkopen ook gevelpleisters van PTB en verscheidene andere merken. Heb je een specifieke voorkeur voor een merk als het gaat om gevelpleisters? Dan kun je natuurlijk gebruik maken van ons handige filtersysteem.

Verschillende soorten gevelbekleding

Met prachtige gevelbekleding geef je elk gebouw een boost. We verkopen in onze webshop verschillende soorten gevelbekleding. In de eerste plaats kun je voor houten gevelbekleding gaat. Dergelijke gevelbekleding gaat lang mee en je kunt de gevelbekleding zelf plaatsen. Je kunt ook voor crepi gaan. Crepi gevelpleisters zijn relatief goedkoop en tegelijkertijd heb je de keuze uit verschillende structuren. Je hebt zowel ruwe alsook vlakke structuren. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit metalen gevelpleisters en veel andere materialen. Maak gebruik van ons handige filtersysteem, zodat je snel en effectief kunt zoeken.

Zelf gevelbekleding plaatsen?

Kun je ook zelf gevelbekleding plaatsen? Dit vragen veel mensen zich terecht af. Zonder ervaring met gevelbekleding plaatsen, kun je beter een expert inschakelen. Gevelbekleding plaatsen moet namelijk secuur gebeuren, want anders kun je met verschillende problemen te maken krijgen. Denk aan vochtproblemen, beschadiging of vervorming.


Ga je zelf gevelbekleding plaatsen? Dan ben je natuurlijk minder geld kwijt, maar zonder ervaring duurt het gevelbekleding plaatsen wel een tijdje. Je weet dan ook niet zeker of het werk wel goed wordt uitgevoerd. Daarom adviseren we altijd om een expert in te schakelen. Ga je toch zelf gevelbekleding plaatsen? Lees de instructies dan goed door of laat je adviseren door de experts.

Waar moet je bij de aankoop van gevelbekleding rekening mee houden?

Bij de aankoop van je gevelbekleding of gevelpleisters is het verstandig om met verschillende zaken rekening te houden. In de eerste plaats moet de bekleding passen bij het type gebouw. Daarnaast moet je kijken welke materialen je voorkeur hebben. Sommige materialen zijn namelijk duurzamer dan andere materialen. Bepaalde materialen hebben bovendien meer onderhoud nodig. Ook de prijs speelt een belangrijke rol. Meestal wordt de prijs per vierkante meter bepaald. Onderzoek dus goed wat de kosten per vierkante meter zijn, zodat je weet waar je financieel aan toe bent. Ga je zelf gevelbekleding plaatsen? Dan ben je natuurlijk minder geld kwijt, maar zonder ervaring is het wel lastig om gevelbekleding te plaatsen.


Weet je niet precies welke bekleding je nodig hebt? Dat is geen enkel probleem, want onze medewerkers voorzien je graag van advies. Je legt de situatie aan ze voor en ze komen altijd met een goed idee of een gepaste oplossing.

De voordelen van onze webshop

Het is om verschillende redenen verstandig om gevelpleisters en gevelbekleding in onze webshop te bestellen. In de eerste plaats profiteer je bij ons van volumekortingen. Koop je meerdere gevelpleisters tegelijkertijd? Dan hanteren we bij sommige producten een specifiek kortingspercentage.


We staan ook bekend om onze uitstekende service. Dit wordt ook bevestigd door de vele positieve recensies die we hebben mogen ontvangen. We hebben inmiddels meer dan zesduizend recensies en ze zijn vrijwel allemaal positief. Het is verstandig om enkele recensies door te lezen, zodat je een eerlijk beeld van onze webshop krijgt. Klanten hebben ook de mogelijkheid om onder een specifiek product een recensie te plaatsen.


Heb je gevelpleisters snel nodig? Dan kun je de producten ophalen bij een van onze afhaaldepots. We hebben verschillende depots in Vlaanderen. Op onze website vind je een overzicht van de verschillende locaties. Wil je eerst meer weten over een specifiek product? Dan kun je op verschillende manieren contact met onze experts opnemen. Je kunt natuurlijk mailen en bellen, maar we hebben tegenwoordig ook een intern chatsysteem.


We hebben de meeste producten op voorraad en om die reden kunnen we ook snel leveren. We leveren niet alleen in België, maar ook in Nederland.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S