Lateien & draagbalken

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van draagbalken in cellenbeton aan competitieve prijzen.

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van draagbalken in cellenbeton aan competitieve prijzen.

Lees meer


Lateien & draagbalken

Poutrel kopen bij Bouwdepot

Bij Bouwdepot vind je verschillende soorten poutrellen voor de beste prijs. Als je een stevige poutrel kopen wilt ter vervanging van een draagmuur zit je bij ons goed. Neem een kijkje in ons assortiment poutrellen.

Wat is een poutrel?

Een poutrel is een draagbalk. Het ondersteunt de structuur van de woning door gewicht te herverdelen van de bovenbouw. Samen met de draagmuren vormen poutrellen als het ware het skelet van je woning.

Stel dat je een draagmuur wilt weghalen. Je moet dan een poutrel steken om ‘het skelet’ van je huis in tact te houden. Doe je dit niet, dan kun je scheuren in je muur krijgen.

Welke soorten poutrellen zijn er?

Poutrellen komen voor in verschillende vormen en materialen. Welke poutrel je nodig hebt, is afhankelijk van de gewenste functie van de poutrel en van de locatie waar deze geplaatst wordt.

Het materiaal van poutrellen

Poutrellen kunnen gemaakt zijn van hout, beton en staal. Houten draagbalken zijn goede vloerdragers, maar dienen niet ter vervanging van een draagmuur.

Betonnen draagbalken zijn sterker dan houten poutrellen. Ze zijn gemaakt van gewapend beton, waardoor ze veel gewicht kunnen dragen. Ze zijn in iedere dikte verkrijgbaar.

De sterkste soorten poutrellen zijn van staal gemaakt. Deze zijn geschikt ter vervanging van draagmuren.

De verschillende vormen poutrellen

Poutrellen zijn verkrijgbaar in verschillende profielen. Een poutrel met I-profiel is smal en kan hierdoor in dunnere muren worden weggewerkt. Een poutrel met H-profiel is zeer sterk en geschikt voor bredere muren. U-profiel poutrellen worden vaak gebruikt als poutrel voor de rand van een gevel en L-profiel poutrellen voor boven raam- en deuropeningen.

De juiste maat poutrel kopen

Weet je welke poutrel je nodig hebt? Dan is het tijd om te bepalen welke maat draagbalk nodig is voor het poutrel steken. De verschillende soorten poutrellen zijn in veel afmetingen verkrijgbaar. Je hebt niet alleen keuze uit verschillende lengtes, maar ook breedtes. Met de juiste breedte kan men de poutrel steken en wegwerken, waardoor je een strakke afwerking als eindresultaat mag verwachten. Omdat ieder huis weer anders is, hebben we veel verschillende maten en soorten poutrellen in ons assortiment. Zo kun je altijd een poutrel kopen dat perfect aansluit op de draagstructuur van je huis. Laat de poutrel steken door een kundige vakman en een goed resultaat is gegarandeerd.

Poutrel kopen? Bouwdepot helpt je verder

Bestel dan nog vandaag. Wij regelen verzending in zowel België als Nederland.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S