Dakvensters, koepels & lichtstraten

Dakvensters zijn ideaal voor het verlichten en verluchten van een omgeving. Dakvensters zijn verkrijgbaar in tal van types. De meest bekende zijn tuimelende en uitzetbare dakvensters van het merk FAKRO. Naast dakvensters bieden wij ook allerlei toebehoren en accesoires aan als verduistergordijnen, muggengaas, buitenzonnewering, gootstukken voor ...
Dakvensters zijn ideaal voor het verlichten en verluchten van een omgeving. Dakvensters zijn verkrijgbaar in tal van types. De meest bekende zijn tuimelende en uitzetbare dakvensters van het merk FAKRO. Naast dakvensters bieden wij ook allerlei toebehoren en accesoires aan als verduistergordijnen, muggengaas, buitenzonnewering, gootstukken voor pannen of leien, onderdakkraag en isolerend kader. Al deze type dakvensters en toebehoren kan je online aan scherpe prijzen kopen bij bouwdepot.

Een lichtstraat is de ideale oplossing voor platte daken waar men een transparante constructie in een grotere opening wenst te verwerken. De lichtstraat creëert een belangrijke bron van natuurlijke lichtinval in combinatie met de vertrouwde kwaliteit van onze dakvensters. Dit resulteert in een optimale lichtinval voor elke ruimte onder het plat dak. Bekijk alvast ons online assortiment lichstraten van het merk ILLUMY en profiteer van onze voordelige prijzen!

Lichtkoepels brengen 30 tot 50% extra (dag)licht binnen. Lichtkoepels vormen een esthetische en duurzame afsluiting van openingen in het dak. Ideaal als u een binnenruimte heeft die te donker is, of als u een oude platen lichtkoepel, lichtstraat of glaskoepel wil vervangen. Bij Bouwdepot bent u aan het juiste adres voor lichtkoepels van het merk SKYLUX.

Bouwdepot biedt een compleet assortiment aan dakvensters, lichtkoepels en lichtstraten.
Lees meer

Subcategorieën

 • Dakvensters

  Bij Bouwdepot kan je FAKRO dakramen online kopen aan concurrentiële prijzen.

  We hebben de hardlopers in dakvensters en toebehoren online beschikbaar gezet zodat je deze snel kan bestellen. Maar je kan via Bouwdepot alle FAKRO dakvensters, platdakvensters en toebehoren online aankopen en dit aan een gunstige prijs. Laat ons via de klantendienst weten welk model en/of accessoire je wenst te bestellen en die je niet terugvindt op onze webshop.

  Je kan je dakraam laten leveren of gratis afhalen op een afhaaldepot naar keuze.

  Wanneer u wat meer lichtinval wilt creëren in een bepaalde ruimte, dan kan een dakvenster een geweldige uitkomst bieden. Een dakvenster is vele malen goedkoper dan een complete dakkapel, daarentegen verkrijgt u in de meeste gevallen evenveel natuurlijk licht in de kamer. Ook vergroot u op deze manier optisch de ruimte waarin u het dakvenster plaatst. Bij Bouwdepot bieden wij een breed assortiment aan verschillende dakvensters, vervaardigd van uiteenlopende materialen. Uiteraard altijd in dezelfde topkwaliteit die u van ons gewend bent.

  Tuimeldakvensters

  Wanneer u een dakvenster gaat uitzoeken, dan heeft u de keuze uit verschillende uitvoeringen. Eén van de meest populaire soorten betreft een zogeheten tuimeldakvenster. Dit type kan tot wel 180 graden gedraaid worden, omdat dit dakvenster rondom een centrale as scharniert. Deze dakvensters kunnen op daken worden geïnstalleerd met een dakhelling tussen 15° en 90° en zijn vaak voorzien van een ventilatieklepje, waardoor u ook meteen de ruimte kunt ventileren.

  Ook bevindt het handvat zich meestal bovenaan, waardoor u desgewenst meubels en spullen onder het venster kunt zetten. Een groot voordeel van dit soort dakvensters is het feit, dat u het raam gemakkelijk kunt schoonmaken vanwege de grote omwenteling. Ook is dit raam erg veilig voor kinderen, omdat zij er niet gemakkelijk bij kunnen. Let wel op wanneer u een meubelstuk onder het raam heeft staan natuurlijk.

  Uitzetbare tuimeldakvensters

  Naast reguliere tuimeldakvensters, leveren wij ook uitzetbare dakvensters. In dit geval draait het raam zelf niet om een centrale as, maar worden de scharnieren aan de bovenzijde bevestigd. Dit leidt ertoe dat u dit dakvenster tot een maximaal bereik van 45° naar buiten toe kunt openen. Deze typen dakvensters kunnen worden geplaatst op daken met een dakhelling van 15° tot 55°. Het voordeel van dit dakvenster is, dat u in geval van nood eventueel via het raam naar buiten kunt klimmen. Ook deze dakvensters kunnen desgewenst voorzien worden van ventilatie.

 • Lichtkoepels
  Bij Bouwdepot kan je SKYLUX dakkoepels online kopen aan concurrentiële prijzen.

  We hebben een aantal hardlopers standaard op voorraad liggen zodat we deze snel kunnen leveren. Maar in principe kan je alle SKYLUX dakkoepels aankopen via Bouwdepot. Laat ons via de klantendienst weten welk model je wenst te bestellen.
 • Lichtstraten
  Bij Bouwdepot kan je eenvoudig een lichtstraat online kopen en laten plaatsen aan scherpe prijzen! Er zijn 2 uitvoeringen:

  1. Luxlight BASIC = standaard lichtstraat beschikbaar in diverse modellen (bekijk hier de brochure)
  2. Luxlight ILLUMY lichtstraat (bekijk hier de brochure):
  KENMERK/TYPE ILLUMY DESIGN ILLUMY ENERGY ILLUMY DAY & NIGHT
  Strak design; groot raam X X X
  Extra hoge isolatiewaarde - X X
  LED verlichting - - X

  Zowel de BASIC als de ILLUMY is beschikbaar in:
  • LESSENAARSDAK geplaatst tegen een muur
  • LESSENAARSDAK vrijstaand
  • ZADELDAK

  Alle prijzen zijn INCLUSIEF levering én plaatsing.
  Woning 10 jaar of ouder? Dan kan je de lichtstraat aankopen aan btw-tarief 6%.

  Gebruik de product filter links om de lichstraat van jouw dromen snel te vinden!


  Heeft u een plek in uw woning met een plat dak, waar u graag iets meer licht zou willen realiseren? Dan is een lichtstraat een zeer interessante aanrader. Wat is een lichtstraat? Dit is een constructie die u op uw dak plaatst, waardoor er meer licht in uw woning kan binnendringen. Dit zorgt niet alleen voor meer licht, maar voorts ook voor een algemeen gevoel van welbehagen en tevens een ruimtelijker gevoel. Meer weten? Lees dan snel verder voor meer informatie over lichtstraten, de wijze waarop deze kunnen worden geplaatst en de mogelijkheden in uw situatie.

  Wilt u een standaard versie of liever op aanvraag?

  Wilt u de lichtstraat in een nieuwbouwwoning plaatsen, of juist in bestaande bouw? In beide gevallen dient u na te denken over de afmetingen, vorm en realisatie. Wij kunnen u in alle stappen binnen dit proces bijstaan, door zowel offertes op maat aan te bieden als bestaande oplossingen. Laatstgenoemde is vaak voordeliger, dus wanneer dit mogelijk is in uw persoonlijke situatie passen wij dit graag toe.