HOUT & DAK

Bij Bouwdepot kan je dak en houtmaterialen zoals plaatmateriaal, roofing, groendak, vloeibare dakdichting, dakvensters, lichtkoepels, lichtstraten, zoldertrappen, dakisolatie, gereedschap voor dakwerkers en/of EPDM en al zijn toebehoren aan scherpe prijzen online bestellen en snel laten leveren.

Subcategorieën

 • Plaatmateriaal
  U kan bij ons ook terecht voor diverse constructieve houtproducten die aangewend worden in de woningbouw. Hieronder een overzicht van de houtplaten die wij je online kunnen aanbieden.
 • Roofing

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van roofing en dampremmende onderlaag klasse E3 aan uiterst competitieve prijzen.

 • EPDM & toebehoren
  Nieuwbouw, renovatie of restauratie van je plat dak? EPDM is dé dakbedekking die je nodig hebt. EPDM staat voor ethyleen, propyleen, dieen en monomeer. EPDM is een eenlaagse synthetische dakrubber. EPDM afdichtingen garanderen een uitstekende weerstand tegen extreme weersinvloeden en verzekeren een levensduur van minstens 50 jaar. Met EPDM heb je tegen lage kosten een zeer duurzame dakbedekking. EPDM folie kopen in diverse breedtes doe je gemakkelijk en snel online op bouwdepot. Naast EPDM folie kan je online ook allerlei toebehoren kopen zoals EPDM lijm, EPDM aandrukrollen, primers, coverstrips en quickseam formflash.

  EPDM en al zijn toebehoren snel, op maat geleverd, voor ieder dak geschikt en altijd leverbaar aan een scherpe prijs. Voor alle benodigdheden om een goed en duurzaam plat dak te maken moet je bij Bouwdepot.be bestellen! 
 • Groendak
  Een groendak biedt een functionele en esthetische meerwaarde aan je dak. Enerzijds zorgt het voor regenwaterbuffering, anderzijds zorgt het voor een mooi uitzicht.

  Maar een groendak heeft zijn prijskaartje door de hoge plaatsingskost. Alsook zorgt het voor extra gewicht die niet altijd door de dakconstructie gedragen kan worden. Bij Bouwdepot kan je echter een kant-en-klaar lichtgewicht groendak-systeem kopen dat eenvoudig door iedere DHZ'er geplaatst kan worden en dit op basis van sedumtrays.
 • Toebehoren schuin dak

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van loodvervangers en onderdakfolies (met extra hoge UV-stabiliteit, winddichtheid of dampdoorlatenheid) aan uiterst competitieve prijzen.

 • Vloeibare dakdichting

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van wapeningsgaas en vloeibare waterdichtingsrubber aan uiterst competitieve prijzen.

 • Dakvensters, koepels & lichtstraten
  Dakvensters zijn ideaal voor het verlichten en verluchten van een omgeving. Dakvensters zijn verkrijgbaar in tal van types. De meest bekende zijn tuimelende en uitzetbare dakvensters van het merk FAKRO. Naast dakvensters bieden wij ook allerlei toebehoren en accesoires aan als verduistergordijnen, muggengaas, buitenzonnewering, gootstukken voor pannen of leien, onderdakkraag en isolerend kader. Al deze type dakvensters en toebehoren kan je online aan scherpe prijzen kopen bij bouwdepot.

  Een lichtstraat is de ideale oplossing voor platte daken waar men een transparante constructie in een grotere opening wenst te verwerken. De lichtstraat creëert een belangrijke bron van natuurlijke lichtinval in combinatie met de vertrouwde kwaliteit van onze dakvensters. Dit resulteert in een optimale lichtinval voor elke ruimte onder het plat dak. Bekijk alvast ons online assortiment lichstraten van het merk ILLUMY en profiteer van onze voordelige prijzen!

  Lichtkoepels brengen 30 tot 50% extra (dag)licht binnen. Lichtkoepels vormen een esthetische en duurzame afsluiting van openingen in het dak. Ideaal als u een binnenruimte heeft die te donker is, of als u een oude platen lichtkoepel, lichtstraat of glaskoepel wil vervangen. Bij Bouwdepot bent u aan het juiste adres voor lichtkoepels van het merk SKYLUX.

  Bouwdepot biedt een compleet assortiment aan dakvensters, lichtkoepels en lichtstraten.
 • Zoldertrappen & knieschotdeuren

  Beschikt uw woning over een zolder? Prijs u gelukkig! Dit is een hele handige ruimte, juist omdat u er veel kanten mee op kunt. Vaak worden zolders gebruikt als opslagruimte, maar u kunt er ook voor kiezen een extra slaapkamer te creëren of een werkruimte bijvoorbeeld. 

  Indien u de zolder wil renoveren, zal een goede zoldertrap natuurlijk deel van het project zijn. Bij Bouwdepot vindt u alle benodigde materialen en geschikte zoldertrappen. Een stabiele en veilige zoldertrap is een absolute must, veel zolders hebben slechts een oude gammele trap die voor gevaarlijke toestanden zorgt. Maak er dus zeker werk van.  

  In ons assortiment vindt u een breed assortiment aan zoldertrappen, zowel vast als flexibel. Het voordeel van een zoldertrap is, dat deze veelal minder geld kost dan een reguliere trap. Wilt u een nieuwe zoldertrap laten plaatsen? Laat u dan zeker goed informeren over de mogelijkheden en uitvoeringen, die het beste in uw situatie passen. 

  Ons online aanbod zoldertrappen en toebehoren omvat het ganse gamma van het merk FAKRO:

  FAKRO LWS Smart Standaard houten zoldertrap, 3-delig opvouwbaar, beige geïsoleerd luik
  FAKRO LWK Komfort LWS Smart + voetjes + handgreep en wit geïsoleerd luik
  FAKRO LWT LWK Komfort + extra thermische isolatie en luchtdichting (voor lage-energie woningen)
  FAKRO LWT PH LWK Komfort + extra hoge thermische isolatie en luchtdichting (voor passieve woningen)
  FAKRO LWL Extra LWK Komfort + langere handgreep + gasdrukveer voor vlot uitvouwen en opplooien
  FAKRO LWF 60 LWK Komfort + brandwerende luik (60 min. brandweerstand)
  FAKRO LTK Energy LWK Komfort + extra thermische isolatie (voor groot temperatuurverschillen)
  FAKRO LWZ Plus LWK Komfort + afdeklatten + systeem voor een snelle plafondmontage
  FAKRO LDK 2-delig inschuifbare zoldertrap, ideaal voor situaties met weinig bewegingsruimte
  FAKRO LMS Smart Metalen ladder, 3-delig opvouwbaar en met dennenhouten kast
  FAKRO LMK Komfort LMS Smart + voetjes + handgreep + uitstekende traptreden en wit geïsoleerd luik
  FAKRO LML Lux LMK Komfort + langere handgreep + gasdrukveer voor vlot uitvouwen en opplooien
  FAKRO LMF 60 Fakro LML Lux + brandwerende luik (60 min. brandweerstand) + snelmontagesysteem
  FAKRO LMF Fakro LML Lux + beste brandwerende luik op de markt (> 60 min. brandweerstand)
  FAKRO LMP 3-delige metalen zoldertrap voor hoge ruimten (tot 366cm)
  FAKRO LST Schaartrap, voorzien van systeem om de lengte aan te passen aan de plafondhoogte
  FAKRO LSF 60 Schaartrap + brandwerende luik (60 min. brandweerstand)
  FAKRO MSP Pivot Pivoterende molenaarstrap, inlcusief leuning
  FAKRO MSU Universal Universele molenaarstrap
  FAKRO MSA Altero Compacte molenaarstrap
  FAKRO MSS Superior Robuuste molenaarstrap, beneden uitbreidbaar met een kwartslag links of rechts


  Opvouwbare zoldertrappen

  Een optie waar veel mensen voor kiezen betreft de opvouwbare zoldertrap. Deze trap is met name geschikt voor zolders waarin met name spullen worden opgeslagen, omdat u de zolder in zulke gevallen niet meermalen per dag hoeft te betreden. Een opvouwbare zoldertrap bespaart enorm veel ruimte, omdat u deze trap opvouwt en dicht kunt doen. In de meeste gevallen wordt deze trapvariant achter een luik geschoven. In onze webshop kunt u meerdere soorten opvouwbare trappen terugvinden.

  Uitschuifbare zoldertrappen

  Naast de opvouwbare zoldertrap, kunt u ook kiezen voor een uitschuifbare trap. Ook deze optie is tot op heden zeer populair, omdat deze trap tevens voorziet in extra ruimte. Dientengevolge wordt ook de uitschuifbare trap veelal gebruikt voor opslagzolders, aangezien u deze niet zeer vaak betreedt. Een uitschuifbare zoldertrap bestaat meestal uit twee of drie delen, die u op elkaar schuift en achter een luik opbergt. Sommige modellen worden met een klem vastgezet, andere modellen werken met een zogeheten plooisysteem.

  Elektrische zoldertrappen

  Naast handmatig uitschuifbare of opvouwbare zoldertrappen, bestaan er tegenwoordig ook steeds meer elektrische zoldertrappen. Het grote voordeel van deze trappen is het feit dat u met een schakelaar of afstandsbediening de trap gemakkelijk open of juist dicht doet. Dit scheelt nogal wat werk met een stok en hendel, waardoor het nog gemakkelijker wordt om de zolder te betreden. Informeer zeker eens naar de mogelijkheden op dit gebied.

  Extra accessoires bij uitvouwbare en uitschuifbare zoldertrappen

  Omdat een niet-vaste zoldertrap een stuk minder stabiel is, kan het in bepaalde gevallen verstandig zijn om extra veiligheidsmaatregelen te treffen. Een uitschuifbare zoldertrap bijvoorbeeld kan wankelen, waardoor het voor mensen die minder goed ter been zijn moeilijk kan zijn om veilig de trap op te klimmen. Ook ontbreekt veelal een leuning, dit kan ook een gevoel van instabiliteit veroorzaken.

  Om deze instabiliteit op te vangen kunt u gebruik maken van een speciale veiligheidsbeugel. Deze wordt aan de binnenkant van het luik gemonteerd, waarmee u de trap opbergt. Met een veiligheidsbeugel heeft u vast iets meer houvast wanneer u de zoldertrap op en af gaat. Ook kunt u opteren voor een traphekje bovenaan de zoldertrap, zodat u het risico op vallen wegneemt. Dit verkleint aanzienlijk het risico op vervelende ongelukken, daarnaast kunnen uw kinderen ook gemakkelijker de trap gebruiken zonder angst. Kijk hier voor de toebehoren bij onze zoldertrappen.

  Vaste zoldertrappen of molenaarstrap

  Naast alle mobiele zoldertrappen, kunt u natuurlijk ook kiezen voor een vaste trap naar de zolderverdieping. Dit is de meest ideale optie wanneer u de zolder voor andere doeleinden gebruikt dan enkel een opslagruimte. U zult de zolder dan veel vaker gebruiken en een vaste trap is dan wel zo praktisch. Ook is een vaste zoldertrap een stuk veiliger, omdat deze gemakkelijk van een leuning kan worden voorzien. Bovendien zal een vaste trap vanzelfsprekend niet wankelen.

  Wanneer u een vaste trap kiest, dan heeft u de keuze uit een grote hoeveelheid modellen. U kunt kiezen uit een klassieke steektrap, een draaitrap of een molenaarstrap. Daarnaast kunt u kiezen uit zeer uiteenlopende materialen; van hout tot metaal. Uiteraard betekent een vaste trap wel een hoger prijskaartje, aangezien de installatie een stuk uitgebreider is. Ook zult u meerdere materialen nodig hebben en een professionele aannemer die de trap perfect voor u kan installeren.

  Extra materialen en prijzen van zoldertrappen

  Alle zoldertrappen kunnen relatief gemakkelijk naar wens worden vervaardigd en geïnstalleerd. U heeft de keuze uit verschillende uitvoeringen en materialen, zoals hout, staal en aluminium. Wij raden aan houten trappen goed te beschermen met een stevige lak, omdat u de trap vaak zult gebruiken. Ook kunt u de trap met wax of olie behandelen, afhankelijk van uw specifieke voorkeur. Bij Bouwdepot kunt u alle soorten trappen en toebehoren terugvinden, alsmede alle extra materialen en benodigdheden. Heeft u vragen? Dan staan wij u natuurlijk graag te woord met advies.

 • Dak-/zolderisolatie

  Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve dakisolatie & zolderisolatie en dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop dakisolatie & zolderisolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

   

  OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

  Wist u dat een groot deel van de warmte in huis gedurende de winter via het dak kan ontsnappen? Naast de gevel is dit een prominente plaats waarlangs de koude snel kan binnendringen, wanneer deze oppervlakken niet afdoende zijn geïsoleerd. Om uzelf een hoop kosten te besparen, kunt u overwegen om uw dak of zolder te isoleren. Dit gaat overigens vaak goed gepaard met een algemene renovatie.

  U kunt uw dak zowel via binnen als buiten renoveren, welke methode voor u het meest geschikt is kunt u onder meer bepalen door uw eigen wensen in kaart te brengen. In onze webshop vindt u in ieder geval alle benodigde materialen op het gebied van dak- en zolderisolatie. Al onze producten zijn van absolute topkwaliteit en worden gebruikt door gerenommeerde firma’s, zodat u zeker weet dat uw isolatie perfect past bij uw behoeften.

  Uit welke soorten isolatie kunt u kiezen voor uw dak?

  Er bestaan inmiddels vele soorten isolatiematerialen, elk daarvan afgestemd op behoeften van onze klanten. Zo kunt u kiezen uit glaswol of rotswol zoals eerder aangehaald, maar ook PIR-platen en PUR, EPS isolatieplaten, diverse soorten ecologisch verantwoorde isolatiematerialen en natuurlijk ook gespoten isolatie. Bij Bouwdepot heeft u de keuze uit velerlei soorten isolatiematerialen, maar ook alle andere benodigdheden. Te denken valt aan verf en primer, gipsplaten en bevestigingsmaterialen. Met ons assortiment bent u verzekerd van een solide project, waarmee u uzelf veel kosten bespaart nadat de isolatie eenmaal is aangebracht.

 • Gereedschap dakwerker

  Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van allerhande dakwerksgereedschap aan uiterst competitieve prijzen. Je kan hier hamers, meters, handschoenen, winkelhaken en zagen online bestellen.