Regenwatertanks & -recuperatie

Wil je graag een regenwaterput of regenwatertank installeren? Een goed idee, want regenwaterrecuperatie is de ideale manier om regenwater efficiënt te hergebruiken. Het kopen en plaatsen van een regentank, septic of regenwaterput zorgt ervoor dat je op structurele basis regenwater kan opsparen. Vervolgens kan je dit regenwater gebruiken ter verv...

Wil je graag een regenwaterput of regenwatertank installeren? Een goed idee, want regenwaterrecuperatie is de ideale manier om regenwater efficiënt te hergebruiken. Het kopen en plaatsen van een regentank, septic of regenwaterput zorgt ervoor dat je op structurele basis regenwater kan opsparen. Vervolgens kan je dit regenwater gebruiken ter vervanging van het reguliere leidingwater voor je WC, wasmachine en tuin. Door een regenwaterput of regenwatertank te plaatsen geniet je van meerdere voordelen. Door regenwater te (her)gebruiken kan je een flinke besparing op je jaarlijkse waterfactuur realiseren. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk door het verbruik van kostbaar drinkwater en leidingwater te verminderen.

Wat is een regenwaterput precies?

Wil je graag regenwater gaan gebruiken of recuperen in je woning, dan zal je hiervoor een speciale installatie moeten plaatsen. Deze bevat onder meer de regenwatertank, welke om esthetische en praktische redenen meestal ondergronds wordt geplaatst. In onze webshop kan je echter ook bovengrondse regenwatertanks kopen.

Naast de regenwatertank waar de regen wordt in opgevangen heb je ook een pomp nodig. De pomp zal het regenwater naar de desbetreffende ruimtes in je huis brengen. Je kan de regenwatertank voorzien van een filter, dit om de kwaliteit van het water op peil te houden. Al deze toebehoren zijn online beschikbaar in onze webshop en kunnen direct uit voorraad besteld en geleverd worden.

Sterke en solide regenwatertanks koop je online bij Bouwdepot

In onze webshop vind je alles dat je nodig hebt voor het installeren van een regenwaterrecuperatiesysteem. Onze regenwatertanks variëren in grootte tussen 1.000 liter en 7.500 liter, afhankelijk van je specifieke behoefte en de grootte van je gezin. Je vindt bij ons ook alle mogelijke accessoires en toebehoren voor je regenput zoals filters en pompen.

Lees meer