Lasers & digitale meettoestellen

Bij Bouwdepot vind je een mooi assortiment van FUTECH lijnlasers, rotatielasers, kruislasers, digitale waterpassen, afstandsmeters en multimeters dewelke je online kan kopen aan PROMO prijzen.

Bij Bouwdepot vind je een mooi assortiment van FUTECH lijnlasers, rotatielasers, kruislasers, digitale waterpassen, afstandsmeters en multimeters dewelke je online kan kopen aan PROMO prijzen.

Lees meer

Subcategorieën


Veelgestelde vragen over Lasers & digitale meettoestellen

Welke laser is het beste geschikt voor u?

Omdat er inmiddels zoveel verschillende soorten lasers bestaan, is het verstandig om na te denken over de best passende laser voor uw situatie. Klust u vooral voor uzelf? Dan is een ietwat simpelere uitvoering veelal het gemakkelijkst hanteerbaar. Werkt u echter professioneel in de bouw? Dan kan een kruislijnlaser of een rotatielaser een betere optie zijn vanwege de veelzijdigheid van deze apparaten. Hou daarnaast ook rekening met hoeveel laserlijnen u verwacht nodig te hebben en welk bereik de laser moet hebben.

Wanneer heb je één of juist meerdere laserlijnen nodig?

Is de laser enkel nodig voor hoogte- en breedtemetingen? Dan is een laser die slechts één of twee lijnen projecteert meer dan voldoende. Heeft u echter werkzaamheden die ook vereisen dat u de diepte van een object of ruimte moet kunnen opmeten? Bijvoorbeeld wanneer u een tussenwand wilt plaatsen of tegels wilt zetten? Dan is een laser die drie lijnen projecteert het beste om de diepte van ruimtes in kaart te brengen. Hierdoor verkrijgt u op elk omliggend vlak een snijpunt.

Welk bereik heeft uw laser nodig?

Het bereik is afhankelijk van het soort projecten waarvoor u de laser wilt gaan gebruiken. Voor persoonlijke klussen en klussen binnenshuis zal een bereik van ca. 10 meter vaak genoeg zijn. Maar voor meer grootschalige projecten zal een bereik van meer dan 15 meter veelal de norm zijn, in zulke gevallen kiest u het beste voor meer professionele systemen.


Lasers & digitale meettoestellen

In de laatste jaren worden authentieke instrumenten zoals de rolmaat en waterpas steeds vaker vervangen door meer moderne middelen en technieken zoals een bouwlaser of andere digitale meettoestellen. Een laser is een uitzonderlijk handig hulpmiddel om te gebruiken en bestaat in meerdere varianten, zoals een kruislijnlaser of een rotatielaser. Zelfs steeds meer doe-het-zelvers nemen een laser op in hun gereedschapskist.

Wat is een bouwlaser en hoe werkt die?

Er zijn veel verschillende lasers voorhanden, maar ze berusten in feite allemaal op eenzelfde principe. Een laser zendt namelijk een lichtstraal uit, die op een bepaald oppervlak wordt weerkaatst. Er zijn enkelvoudige lasers die één oppervlak stralen, maar ook meervoudige lasers die direct meerdere oppervlakken bereiken. De lasermethode levert zeer nauwkeurige informatie op omtrent onder andere de afstand tot een muur en hoeken in een ruimte.

Daarnaast kan een bouwlaser ook worden neergezet om hulplijnen te maken bij vloerwerken, het plaatsen van wanden en plafonds of alle andere werken waarbij uiterste precisie een grote rol speelt.

Welke soorten lasers zijn bij ons verkrijgbaar?

Wij bieden meerdere soorten lasers, variërend van simpel tot professioneel. De meest simpele variant betreft een laserafstandmeter, welke een lichtstraal op het bedoelde object projecteert en daarmee de afstand tot op enkele millimeters nauwkeurig aangeeft. Ook kunt u opteren voor een puntlaser, welke een punt op de muur projecteert. Dit is vooral handig wanneer u een verlaagd plafond wilt nivelleren, of een object loodrecht en waterpas wilt ophangen c.q. bevestigen.

Voor meer ingewikkelde klussen kunt u kiezen voor een kruislijnlaser, deze projecteert minimaal twee verschillende lijnen. Deze is echter minder geschikt voor projecten waarbij u een haakse hoek nodig heeft, omdat een bij kruislijnlaser het snijpunt van de verticale en horizontale lijn op de muur wordt geprojecteerd. In dat geval kiest u het beste voor een rotatielaser, welke ook wel een 360 laser wordt genoemd. Deze laser projecteert in 360 graden de lijnen om zich heen. Hierdoor kunt u deze laser in een ruimte plaatsen, waarna u overal de gewenste referentiepunten kunt zien.

Bouwdepot beschikt over een breed assortiment aan lasers

Wilt u ook graag gedag zeggen tegen de meetlat en de waterpas? Kijk dan zeker eens rond in ons assortiment voor diverse uitvoeringen en merken lasers. Indien u dat wenst, kunnen wij u natuurlijk altijd van vrijblijvend advies voorzien betreffende de beste optie in uw geval. Zowel voor thuisklussers als professionals hebben wij veel opties op voorraad.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S