Onderdakfolies

Onderdakfolie: vochtwerende isolatie voor hellende dakenOnderdakfolies

Het installeren of renoveren van een schuin dak begint met onderdakfolie plaatsen. Dit soort folie is een onmisbare aanvulling op de eigenlijke dakbedekking. Het zorgt er namelijk voor dat je dak nog beter bestand is tegen de elementen. Onderdakfolie is vooral noodzakelijk als de dakbedekking een slechte of beperkte waterafvoer heeft. Ook de hellingshoek van het dak is van belang. Heeft je dak een helling van 25 graden of minder? Dan is het altijd verstandig om onderdakfolie te kopen en aan te brengen. Bij Bouwdepot vind je folie voor onderdaken van diverse merken en met uiteenlopende eigenschappen.

Waarom onderdakfolie kopen?

De belangrijkste reden om onderdakfolie te plaatsen is bescherming tegen regen en andere neerslag. Dankzij de folie blijft de dakconstructie droog, hou je vocht buiten en ontstaan er geen lekkages. Onderdakfolie komt met name van pas als het dak een beperkte hellingsgraad heeft. Ligt die tussen 25 en 50 graden? Dan zorgt de dakbedekking er meestal voor dat het water wordt afgevoerd. Al helpt het natuurlijk als je tevens folie onder het dak aanbrengt. Voor daken met een flauwere hellingshoek moet je als extra bescherming tegen wateroverlast altijd onderdakfolie kopen. Behalve neerslag houdt folie voor onderdaken ook wind tegen en heeft het een isolerende werking. Welke onderdakfolie je plaatsen moet is afhankelijk van je wensen en de hellingsgraad van het dak.

Onderdakfolie in verschillende varianten

In onze webshop kun je veel soorten onderdakfolie kopen. Die hebben allemaal hun specifieke toepassingen en eigenschappen. Voor daken met een hellingshoek van 10 tot 20 graden gebruik je Koramic Fleece Premium. Deze onderdakfolie combineert een perfecte windafsluiting met een uitstekende dampdoorlatendheid. Dit laatste is nodig om vocht te laten verdampen.

Wil je onderdakfolie plaatsen bij een dak met een standaardhelling? Dan bestaat het aanbod uit:

- Koramic Korafleece

- Koramic Korafleece PLUS

- Mistral 210

De folies onderscheiden zich door hun wisselende aantal lagen. Korafleece PLUS heeft met twee lagen de hoogste dampdoorlatendheid.

Voor recuperatiepannen raden wij aan om speciaal daarvoor bestemde onderdakfolie te kopen. Je hebt keuze uit:

- Koramic Korafleece MAXI

- Mistral Neo

Hou er rekening mee dat Korafleece MAXI het meest doeltreffend is op dakhellingen van 40 graden. Mistral Neo leent zich tevens voor gevels.

Al onze onderdakfolies bieden een goede bescherming tegen wind, regen en sneeuw. Sommige zijn beter bestand tegen uv-straling. Om onderdakfolie plaatsen extra gemakkelijk te maken hebben alle soorten een dubbele kleefstrook.

Onderdakfolie kopen bij Bouwdepot

Bouwdepot is hét adres om onderdakfolie te kopen. Wij staan voor hoge kwaliteit en dankzij onze scherpe prijzen betaal je nooit teveel voor je onderdakfolie. Bestel veilig en snel via de website. Bouwdepot levert in België en Nederland en bedient zowel professionals als doe-het-zelvers. Kom je liever langs voor onderdakfolie? Dat kan ook. We hebben afhaaldepots verspreid over heel Vlaanderen.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S