EXELGREEN kunstgras

Wilt u deze zomer uw tuin vernieuwen? Dan kan de aanleg van Exelgreen kunstgras zeker en vast een overweging waard zijn. 

Subcategorieën

 • exelgreen kunstgras voor tuin/terras

  Onze collectie kunstgras voor in de tuin: sterke kwaliteit (6, 8 en 10 jaar garantie!) en vooral nauwelijks te onderscheiden van echt gras!

 • Ondergrond voor exelgreen kunstgras
  Een mooi voordeel van kunstgras is dat er geen onkruid tussen het 'gras' groeit. Dit is absoluut waar echter enkel wanneer men gebruik maakt van een worteldoek onder het kunstgras. Zonder deze geotexiel kan er onkruid door de perforaties van de matten, die de afvoer van regenwater mogelijk maken, groeien.

  Tevens hebben we een schokabsorberende ondermat beschikbaar die er voor zorgt dat men zacht valt indien het kunstgras op een harde ondergrond wordt geplaatst.
 • Bevestiging van exelgreen kunstgras
  Hoewel kunstgras een zeker gewicht heeft, is het noodzakelijk dat de grasmat wordt bevestigd aan de ondergrond. We hebben hiervoor kleefpatches beschikbaar indien deze plaatst wordt op een harde ondergrond. Alsook bevestigingshaken voor het vast zetten op een losse grond (zand).

  Wanneer er meerdere stroken kunstgras naast elkaar op een harde ondergrond worden geplaatst dan dienen de naden met elkaar verbonden te worden met naadband die zowel in zelfklevende voorgeliijmde als niet-zelfklevende uitvoering beschikbaar is.

Veelgestelde vragen over EXELGREEN kunstgras

Waarom kiezen voor kunstgras?

Mensen staan vaak voor de keuze tussen natuurlijk gras en kunstgras. Wat is makkelijk te onderhouden? Welke variant oogt fraaier? Wat zijn de voor- de nadelen van beide? In principe is dit natuurlijk een erg persoonlijke keuze, die sterk samenhangt met uw voorkeuren voor uw buitenruimte. Wij horen in elk geval vaak, dat kunstgras de volgende voordelen biedt ten opzichte van echt gras:

 • Kunstgras hoeft nooit gemaaid te worden

 • Ook hoeft u kunstgras niet te sproeien en onderhouden

 • Daarnaast is bemesten ook verleden tijd

 • Voor kunstgras is geen natuurlijke ondergrond nodig

 • Kunstgras gaat veel langer mee en is uiterst sterk

 • Kunstgras behoudt een natuurlijke kleur en vervaagt niet

 • Kunstgras is zeer veilig; dit betekent dat ook kinderen en huisdieren comfortabel kunnen spelen

 • U hoeft kunstgras nooit met pesticiden te behandelen; wederom een voordeel aangaande de veiligheid van kunstgras

 • Kunstgras kan geen vlam vatten zoals droog gras, dit is vooral in de zomer een stuk veiliger wanneer u bijvoorbeeld gaat barbecueën

 • Met kunstgras heeft u bovendien nooit last van onkruid en/of ongedierte en dit scheelt op jaarbasis enorm veel tijd en werk!

Dit zijn slechts enkele voordelen van kunstgras, niettemin hebben deze voordelen al vele andere tevreden klanten over de streep gehaald om kunstgras uit te proberen.

Hoe lang duurt het aanleggen van kunstgras?

Uiteraard zijn er meerdere factoren betrokken bij het bepalen van de duur van het aanleggen, zoals de grootte van uw buitenruimte en het soort kunstgras dat u laat aanleggen. U kunt ervan uitgaan dat u ongeveer een uurtje bezig bent met een stuk grond van 20 vierkante meter. Indien hier ook grondwerk bij komt kijken, dan kunt u uitgaan van maximaal 3 uur.

Hoe kiest u de juiste soort kunstgras?

Wanneer u kiest voor kunstgras, dan zijn er meerdere zaken waar u op kunt letten om de perfecte variant voor uw buitenruimte te vinden. Zo bestaan er bijvoorbeeld heel natuurgetrouwe rollen kunstgras, maar ook matten met heel kort kunstgras. Ook zijn er meerdere kleuren groen beschikbaar, zodat de tint perfect aansluit bij uw buitenruimte.

Hoeveel kost kunstgras?

Kunstgras kost over het algemeen iets meer dan natuurlijk gras, al is dit ook niet in alle gevallen waar. Maar over het algemeen zult u de kosten voor het kunstgras veelal in enkele jaren al terugverdienen door de voordelen en lagere mate van onderhoud. Daarnaast bespaart u uzelf een hoop tijd en dat is ook veel waard. Wilt u graag persoonlijk advies, of bent u geïnteresseerd in ons productgamma? Dan kunt u altijd vrijblijvend in onze webshop rondkijken, of contact met ons team opnemen.

EXELGREEN kunstgras

Exelgreen biedt kunstgras aan van topkwaliteit dat enerzijds sterk het echte gras nabootst en anderzijds erg lang meegaat. Het merk biedt u alle troeven van kunstgras:

 • toepasbaar voor de tuin, het terras of op balkons
 • diverse uitvoeringen beschikbaar
 • gaat lang mee
 • vraagt vrijwel geen onderhoud
Op vrijwel elke plek biedt kunstgras meer voordelen dan echt gras, specifiek op plaatsen waar geen aarde onder aanwezig is. In ons assortiment kunt u diverse soorten kunstgras aanschaffen in vele uitvoeringen. Uiteraard adviseren wij u graag bij uw keuze.

Bent u op zoek naar Kunstgras van hoogwaardige kwaliteit? Dan bent u bij bouwdepot aan het juiste adres! Exelgreen kunstgras kopen in diverse breedtes en lengtes doe je gemakkelijk en snel online op bouwdepot. Wij bieden kunstgras aan van Exelgreen voor tuin, balkon en terras. Naast kunstgras kan je online ook allerlei toebehoren kopen die je nodig zal hebben om je kunstgras te plaatsen. Denk aan kunstgrasondergronden en materiaal om je kunstgras te bevestigen. Exelgreen kunstgras voor ieder tuin, balkon en terras snel en op maat geleverd wanneer je besteld bij bouwdepot.

BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S