keramische terrastegels

Keramische terrastegels voor uw terras, oprit of tuinpadkeramische terrastegels

Keramische terrastegels voorzien elk terras in de tuin van een luxe uitstraling. Het is bovendien mogelijk om keramische terrastegels te gebruiken voor uw tuinpad of voor de oprit van uw woning. Zo zijn er ook keramische tegels die geschikt zijn voor toepassing bij een zwembad of vijver in uw tuin. Een voordeel van keramisch tegels is dat deze de uitstraling van natuursteen tegels hebben en dat deze keramische tegel voor buiten slijtvast is. Daarnaast zijn keramische terrastegels onderhoudsarm en bestendig tegen allerlei weersinvloeden, zoals tegen vorst. Wij hebben een groot en divers aanbod beschikbaar met keramische terrastegels in allerlei designs en kleuren. Dit maakt het voor u mogelijk om met de uitstraling van uw tuin en uw eigen voorkeuren rekening te houden bij het kopen van keramisch tegels.

Wat zijn keramische terrastegels ofwel keramische vloertegels?

Het kenmerk van keramische tegels is dat deze van klei worden gemaakt. De keramische tegels voor buiten krijgt onder hoge temperaturen een vaste vorm. Hierdoor zijn keramische terrastegels hard en de hardheid vormt de basis voor de weersbestendigheid van keramische terrastegels. Keramische vloertegels zijn onder meer bekend van toepassing in het interieur, maar er zijn ook keramische tegels voor buiten.

Keramische tegels voor buiten


Het verschil is dat keramische terrastegels voor toepassing in de tuin dikker zijn. Een kenmerk is dan ook dat keramisch tegels een dikte hebben van minimaal 2 cm. Dit heeft te maken met de blootstelling van keramische terrastegels aan regen, kou, sneeuw en vorst. Een keramische tegel voor buiten kent wat dat betreft een zwaardere belasting dan keramische vloertegels voor in huis.


Voordelen keramisch terrastegels en keramische vloertegels


Keramische terrastegels kennen meerdere voordelen. Naast de genoemde slijtvastheid en hardheid is het zo dat keramische terrastegels lichter zijn dan betontegels. Dit maakt de verwerking van keramische tegels eenvoudiger. Een ander voordeel van keramische terrastegels is dat deze niet verkleuren. De kleur van de keramische tegels voor buiten verandert dan ook niet door uv-licht.


Keramische terrastegels zijn wat dat betreft kleurvast te noemen. Er is nog een voordeel verbonden aan keramische terrastegels en dat is dat deze weinig water opnemen. Dit is uiteraard belangrijk en de kleur van een keramische tegel buiten verandert wat dat betreft maar minimaal als het regent. Keramische terrastegels zijn verder onderhoudsvriendelijk. Mocht het terras vuil zijn dan is het mogelijk om met een hogedrukspuit de keramische terrastegels schoon te spuiten. Keramische tegels hebben verder een lange levensduur, zodat er bij deze keramische vloertegels sprake is van een duurzaam karakter. Uiteraard ook in combinatie met het slijtvaste karakter van keramische tegels.


Formaat keramische terrastegels


Het formaat van keramische terrastegels in ons aanbod varieert. De standaard dikte is 2 cm, maar er is dus sprake van variatie in het formaat keramische tegels. Het is bijvoorbeeld mogelijk om keramische vloertegels in een groot formaat te kopen of keramische vloertegels in een klein formaat aan te schaffen. Het kleinste formaat keramische tegels voor buiten is 20 x 20 cm. Dit zijn hele kleine keramische terrastegels die de tuin een elegante uitstraling geven. Er zijn meer vierkante uitvoeringen van keramische terrastegels in ons assortiment beschikbaar. Bijvoorbeeld een keramische tegel voor buiten met een formaat van 60 x 60 cm of van 80 x 80 cm.


Bent u op zoek naar een nog groter formaat keramische vloertegels met vierkant design dan zijn er nog meer opties voor een keramische tegel buiten. Wij hebben ook keramische vloertegels met een formaat van 90 x 90 cm of keramische terrastegels met een afmeting van 100 x 100. De grootste vierkante keramische terrastegels in ons aanbod hebben een formaat van 120 x 120 cm. Overigens zijn er in ons aanbod ook keramische tegels beschikbaar met een rechthoekig design, zoals de keramische terrastegels van 120 x 30 cm of keramische tegels met een formaat van 60 x 40 cm.


Terrastegels keramisch design en kleur


De keramische terrastegels variëren niet alleen qua formaat, want de keramische tegels voor buiten verschillen ook in design en kleur. Bij de variatie in design van terrastegels keramisch is er vooral sprake in verschil in structuureffect. Er zijn bijvoorbeeld uitvoeringen van keramische vloertegels die in een grove steenstructuur hebben in het oppervlak. Daarnaast zijn er uitvoeringen van keramische vloertegels, waarin op een subtiele manier een effect is aangebracht. Naast een steentjeslook zijn er keramische tegels die met een meer verweven betoneffect zijn uitgevoerd. Een uniek karakter in uw tuin is te realiseren met terrastegels keramisch die over een houtlook beschikken. Deze keramische vloertegels zijn in verschillende kleuren houtlook verkrijgbaar. De kleuren van keramische tegels voor buiten variëren van allerlei grijstinten tot houtkleuren en van taupe tot beige.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S