Zadeldak

Bij Bouwdepot kan je eenvoudig een lichtstraat zadeldak online kopen en laten plaatsen aan scherpe prijzen! Er zijn 2 uitvoeringen:

1. Luxlight BASIC = standaard lichtstraat (bekijk hier de brochure)
2. Luxlight ILLUMY lichtstraat (bekijk hier de brochure):
KENMERK/TYPE ILLUMY DESIGN ILLUMY ENERGY ILLUMY DAY & NIGHT
Strak design...
Bij Bouwdepot kan je eenvoudig een lichtstraat zadeldak online kopen en laten plaatsen aan scherpe prijzen! Er zijn 2 uitvoeringen:

1. Luxlight BASIC = standaard lichtstraat (bekijk hier de brochure)
2. Luxlight ILLUMY lichtstraat (bekijk hier de brochure):
KENMERK/TYPE ILLUMY DESIGN ILLUMY ENERGY ILLUMY DAY & NIGHT
Strak design; groot raam X X X
Extra hoge isolatiewaarde - X X
LED verlichting - - X


Alle prijzen zijn INCLUSIEF levering én plaatsing.
Woning 10 jaar of ouder? Dan kan je de lichtstraat aankopen aan btw-tarief 6%.

Gebruik de product filter links om de lichstraat van jouw dromen snel te vinden!

Lees meer

Veelgestelde vragen over Zadeldak

Wat zijn de mogelijke uitvoeringen van een lichtstraat?

Een lichtstraat is feitelijk geheel zelf te ontwerpen. De manier waarop u uw lichtstraat kunt ontwerpen hangt onder meer af van de gekozen materialen, grootte en vorm. Het mooie aan een lichtstraat is, dat u deze in zowel nieuwbouw als reeds bestaande bouw kunt plaatsen.

Natuurlijk zal het omvormen van een reeds bestaand dak wel meer kosten, dan het plaatsen van een lichtstraat in een nieuw dak. Wilt u binnenkort een plat dak renoveren? Dan is dat een goed moment om stil te staan bij de mogelijkheden van het plaatsen van een lichtstraat. Dit kan trouwens ook gemakkelijk in een dak gemaakt van dakpannen.

Materialen en vorm van een lichtstraat: wat is er mogelijk?

De meeste lichtkoepels worden ook wel vlakke lichtstraten genoemd. Deze worden namelijk op een plat dak geplaatst, hetgeen inhoudt dat het dak waarop de lichtstraat geplaatst wordt geen hoeken kent. Deze lichtstraten zijn overigens niet helemaal plat, want voor een goede afwatering worden de koepels veelal onder een hellingshoek van 5° geplaatst.

Waarschijnlijk vraagt u zichzelf af: van welke materialen kan een lichtstraat vervaardigd worden? Het frame van een lichtstraat kan in principe van meerdere materialen worden vervaardigd. De meest populaire materialen zijn aluminium, hout en kunststof. Uiteraard zijn al deze materialen in veel verschillende kleuren en afwerkingen beschikbaar. De vensters zijn doorgaans beschikbaar in glas en kunststof, variërend van mat tot transparant. Ook kunt u ervoor kiezen veiligheidsbeslag in het glas op te nemen, of voor speciaal veiligheidsglas te kiezen.

Is isolatie mogelijk bij lichtstraten?

Wanneer u een lichtstraat laat installeren, dan kunt u ervoor kiezen om tevens isolerend glas te gebruiken. Indien u hier niet helemaal bekend mee bent; enkel gelaagd glas werkt niet isolerend. Wanneer u isolerend glas wilt, dan kiest u het beste voor zogenaamd gelaagd hoogrendementsglas. Dit wordt ook wel aangeduid als HR+ of HR++ glas. In deze tijden is dit overigens bijna de standaard, dus u doet er verstandig aan dit te kiezen.

Is de uitbouw of het dak waarin u een lichtstraat wilt plaatsen veelvuldig aan zon blootgesteld? Dan doet u er goed aan, om speciaal zonwerend glas te laten plaatsen. Dit glas reflecteert namelijk de zonnestralen, zodat u niet overdadig last krijgt van warmte. Dit betekent ook, dat u niet hoeft te investeren in zonwering en dat is juist handig… Want waarom zou u anders een lichtstraat laten plaatsen?

Welke vormen van lichtstraten bestaan er?

Wanneer u ervoor kiest een lichtstraat te laten plaatsen, dan is het verstandig om na te denken over zowel de vorm als de plaatsing van de lichtstraat. U kunt daarbij uit vele vormen kiezen, zoals een zadeldak (dat is de vorm van een piramide), een lessenaarsdak vrijstaand of een lessenaarsdak tegen muur.

Een lessenaarsdak bijvoorbeeld bestaat doorgaans uit slechts één hellend vlak, welke op meerdere manieren gemonteerd kan worden. U doet er goed aan om na te denken over zulke zaken, want dit bepaalt voor een groot gedeelte ook de mate en manier van lichtinval.

Wilt u een standaard lichtstraat of maatwerk uitvoering?

Wilt u de lichtstraat in een nieuwbouwwoning plaatsen, of juist in bestaande bouw? In beide gevallen dient u na te denken over de afmetingen, vorm en realisatie. Wij kunnen u in alle stappen binnen dit proces bijstaan, door zowel offertes op maat aan te bieden als bestaande oplossingen. Laatstgenoemde is vaak voordeliger, dus wanneer dit mogelijk is in uw persoonlijke situatie passen wij dit uiteraard toe.

Zadeldak

Zadeldak plaatsen: het meest voorkomende type dak

Bij het bouwen van een huis wordt er vaak gekozen voor een zadeldak. Dit type dakvorm wordt al eeuwenlang toegepast en brengt allerlei voordelen met zich mee. Ga je een zadeldak aanleggen? Bouwdepot is jouw ideale partner in je zoektocht naar geschikte bouwmaterialen en hoogwaardige gereedschappen. We richten ons hierbij op de professional en handige doe-het-zelver. Kom vooral langs in onze digitale bouwmarkt en bestel alles wat nodig is voor het plaatsen van een dak op je woning.

Wat is een zadeldak?

Een zadeldak is een populaire dakvorm in Nederland en België, maar wat is het eigenlijk voor een dak? Dit type dak valt vooral op vanwege de driehoekige structuur. Twee dakvlakken komen in dezelfde hoek bij elkaar samen op de nok van het dak. Hout zorgt voor het benodigde draagwerk en meestal worden er dakpannen gebruikt bij de afwerking van een zadeldak. Een dakbedekking bestaand uit leien, zink of riet is echter ook mogelijk. De hellingsgraad van een zadeldak bedraagt minimaal vijftien graden. Het hellende dak is verder zo steil te maken als je zelf wenst.

Verschillende soorten zadeldaken

Zadeldaken zijn er in allerlei uitvoeringen. Bouwdepot zet de verschillende soorten zadeldaken voor je op een rij:


  1. Gelijkzijdig zadeldak: bij dit type zadeldak zijn de twee dakvlakken gelijk in grootte en vorm en dit zorgt voor een symmetrische uitstraling;

  2. Onregelmatig zadeldak: bij deze zadeldaksoort zijn beide dakvlakken niet gelijk en dit resulteert in een asymmetrische uitstraling;

  3. Mansardedak: beide dakvlakken zijn in twee stukken opgedeeld waarbij de hoek in de onderkant steiler is dan aan de bovenkant.


Op die manier is er voor iedere smaak een passende dakconstructie te realiseren. Naar welke zadeldaksoort gaat jouw voorkeur uit?

Wat zijn de voordelen van een zadeldak plaatsen?

Het is om meerdere redenen interessant om te kiezen voor een zadeldak:


  • Een zadeldak verzekert je van een snelle en efficiente afvoer van regenwater;

  • Een zadeldak is goed bestand tegen hevige windstoten;

  • Een zadeldak draagt bij aan de algehele uitstraling van een huis en is naar eigen smaak vorm te geven;

  • Een zadeldak is eenvoudig te isoleren en dus profiteer je van een lagere energienota;

  • De ruimte onder een zadeldak is altijd creatief in te vullen.


Word je enthousiast van dit type dak? Bekijk het aanbod zadeldaken bij Bouwdepot en bestel je zadeldak en al je bouwmaterialen in onze webshop.

Wat zijn de kosten van een zadeldak plaatsen?

Een zadeldak monteren, brengt kosten met zich mee. Hoe groter het dak, hoe hoger de kosten uitvallen. Behalve de grootte van het dak, hebben ook gebruikte materialen invloed op de prijs. Bitumen is goedkoop, maar keramische dakpannen of leistenen zijn kostbaar. Een complex dak brengt meer uitdagingen met zich mee en dit zie je terug in de prijs. Besteed je het plaatsen van een zadeldak uit aan een specialist? Houd rekening met heel wat uren aan arbeidskosten.

Zadeldak in combinatie met een lichtstraat

Gaat je voorkeur uit naar meer licht in huis? Overweeg om een zadeldak lichtstraat te plaatsen. Dit komt vooral van pas bij een uitbouw, veranda of plat dak. Het resultaat is een oase van daglicht in huis. Spreekt dit je aan of wil je meer informatie over ons aanbod zadeldaken? Neem gerust contact op met onze klantenservice voor advies op maat.

Hierom plaats je een bestelling bij Bouwdepot

Een zadeldak aanbrengen op het dak van een woning? Een zadeldak inclusief of exclusief lichtstraat bestel je in onze webshop. Alle bouwmaterialen zijn uitvoerig getest, aantrekkelijk geprijsd en worden snel geleverd in Nederland en België. Het is ook een optie om je bestelde bouwmaterialen op te halen bij een van onze veertien afhaaldepots in Vlaanderen. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, Bouwdepot staat te allen tijde voor je klaar!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S