TerugslagkleppenTerugslagkleppen

Terugslagklep: voorkom terugstroming van riool- of regenwater

Een terugslagklep is een handig hulpmiddel dat wordt ingezet voor verschillende doeleinden. Je komt het tegen in de industriële sector, maar ook in en rondom woningen wordt de klep volop toegepast. Ben je aan het klussen en heb je een terugslagklep riolering of terugslagklep waterleiding nodig? Bouwdepot verkoopt allerlei soorten terugslagkleppen en daarom nodigen we je uit voor een digitaal bezoek aan onze webshop. Er zijn terugslagkleppen verkrijgbaar voor zowel bedrijven als particulieren. Een order die je plaatst, wordt snel geleverd op de werf of bij je thuis. Bovendien levert elke aankoop in onze webshop je aantrekkelijke voordelen op. Welke terugslagklep riolering of terugslagklep waterleiding heb jij nodig? Bestel eenvoudig en snel online.

Wat is een terugslagklep riolering?

Een terugslagklep riolering voorkomt het terugstromen van riool-, afval- of regenwater. Het belangrijkste doel van een terugslagklep waterleiding is dan ook om vloeistoffen in één richting door te laten. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een beregeningspomp, maar ook kom je het tegen in de afvoerleiding van een dompelpomp. Een veerbelaste terugslagklep wordt gebruikt bij zelfaanzuigende waterpompen, terwijl een balkeerklep voornamelijk wordt ingezet bij de afvoer van regenwater. Een terugslagklep waterleiding is gemaakt van (pvc) polyvinylchloride en beschikt over spie-eind. Op die manier is een terugslagklep correct aan te sluiten op een afwateringssysteem.

Hoe werkt een terugslagklep waterleiding?

Een terugslagklep is te vergelijken met de werking met een fietsventiel. Dit ventiel zorgt ervoor dat lucht slechts één kant op kan in een fietsband. Water duwt de klep open, terwijl een veer of de zwaartekracht de klep weer sluit. De kleppen komen voor in vrijwel alle rioleringen. Daarnaast worden ze veelvuldig toegepast bij een wastafel, bad of toilet. Een terugslagklep riolering vervangen? Dit doe je eenvoudig zelf óf je besteedt het uit aan een ervaren rioleringsspecialist.

Alle voordelen op een rij

Een terugslagklep riolering brengt allerlei voordelen met zich mee. Bouwdepot zet ze voor je uiteen:


  • Het beschermt tegen overstromingen bij hoog water;

  • Een terugslagklep waterleiding is goed bestand tegen hoge druk;

  • Een terugslagklep riolering voorkomt stankoverlast door riolering;

  • Het  beschermt je woning tegen insecten, kikkers en ander ongedierte;

  • Een terugslagklep waterleiding is goed bestand tegen verschillende soorten vloeistoffen;

  • Een terugslagklep riolering voorkomt dat rioolwater terugstroomt naar je huis;

  • Een terugslagklep waterleiding is gemakkelijk en snel te installeren.

Overtuigd door de vele voordelen? Bestel snel online! 


Ontdek het aanbod terugslagkleppen

Op zoek naar een betrouwbare terugslagklep riolering? Een terugslagklep waterleiding bestel je in onze digitale bouwmarkt. We hebben meerdere terugslagkleppen in het assortiment om vloeistoffen in één richting door te laten. Een terugslagklep riolering is te koop in verschillende maten en daarom is er voor elke toepassing in en rondom huis een terugslagklep waterleiding verkrijgbaar. Twijfel je over het formaat of heb je advies nodig bij de montage of het vervangen van een bestaande keerklep? Stel je vragen over een terugslagklep riolering gerust aan onze klantenservice. We helpen je met genoegen aan de beste terugslagklep riolering.

Bestel een terugslagklep waterleiding eenvoudig bij Bouwdepot

Heb je een nieuwe terugslagklep riolering nodig of ga je een bestaande vervangen? Koop een terugslagklep waterleiding in onze webshop en profiteer steeds van een snelle levering in Nederland en België. Liever je bestelling zelf ophalen? Dat kan ook in één van onze afhaaldepots in Vlaanderen. Geef je bezorg voorkeur aan tijdens het plaatsen van je bestelling. Je geniet te allen tijde van onze aantrekkelijke prijzen en ook na aankoop staan we voor je klaar. Hopelijk tot snel in onze bouwmarkt!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S