Sierkeien & breuksteen

Sierkeien en breuksteen voor de aanleg van je tuin, oprit, terras of parking? In principe is breuksteen een term die zeer grof siersplit vertegenwoordigt, met de kenmerkende grove randen. Breuksteen komt net als siersplit uit steengroeven. In deze groeven worden met behulp van dynamiet de keien gespleten, zodoende ontstaan de breukstenen.Sierkeien & breuksteen

Sierkeien zijn vergelijkbaar met siergrind maar zijn ronder van vorm, in tegenstelling tot breuksteen. Sierkeien worden soms door de natuur gevormd, bijvoorbeeld door slijtage in rivieren en door water algemeen. In andere gevallen worden breukstenen bewerkt tot een meer rondere variant, waardoor ze de benaming sierkeien dragen.

Sierkeien in big bags online bestellen

Sierkeien worden vrijwel overal gewonnen en geproduceerd. Sierkeien kunnen je tuin of buitenruimte prachtig opfleuren en een extra dimensie geven, van het aanleggen van een tuinpad tot een gehele oprijlaan. Sierkeien liggen een beetje tussen siersplit en breuksteen in: ze zijn groter dan siersplit, doch fijner dan breuksteen. Ook zijn sierkeien wat fijner afgewerkt dan breuksteen omdat de scherpte enigszins is weggewerkt door het ronder maken van de sierkeien. Je kan in de webshop van Bouwdepot eenvoudig, veilig en snel je sierkeien in big bags bestellen.

Breuksteen in big bags online bestellen

Breuksteen wordt ook wereldwijd gedolven en vervolgens in steengroeven in stukken verdeeld. Door de vorm van breuksteen kunt u vele soorten buitenruimten mooi afwerken met dit geweldige natuurproduct. Door de meer hoekige en scherpe vorm blijft breuksteen ietwat beter op z’n plek liggen dan sierkeien of siergrind, hetgeen het beter geschikt maakt voor bijvoorbeeld een pad of oprijlaan waar veel beweging op plaatsvindt. Je kan in de webshop van Bouwdepot eenvoudig, veilig en snel je breuksteun in big bags bestellen.

Kiezen voor sierkeien of voor breuksteen?

Of je voor sierkeien of breuksteen kiest, hangt vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Houd je van een elegante uitstraling? Dan bestel je best sierkeien online voor je oprit, tuin of terras.

Ben je juist meer van een rustieke en grove uitstraling? Dan koop je best breuksteen vanwege de scherpe vorm.

In onze webshop kan je kiezen uit een breed gamma van zowel breuksteen als sierkeien. 

Alle onze sierkeien en breukstenen zijn uit voorraad leverbaar in big bags aan huis of op de werf.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S