HoekprofielenHoekprofielen

Hoekprofielen voor allerhande toepassingen

Wil je beschadigde hoeken in stucwerk tegengaan? Werk hoeken af met passende hoekprofielen van aluminium, staal of kunststof. Ze voorkomen beschadigingen en dragen bij aan een mooie afwerking. Dit laatste realiseer je met behulp van een decoratief profiel. Bouwdepot verkoopt allerlei soorten profielen voor binnen en buiten. Kies bijvoorbeeld uit een platte hoekprofiel, een vierkante hoekprofiel en een afsluitprofiel. Filter door ons aanbod en bestel het gewenste profiel direct online.

 Wat is een hoekprofiel?

Een hoekprofiel wordt ook wel een hoekbeschermer genoemd. Dit profiel gebruik je om een hoek netjes af te werken. Je komt het profiel tegen bij tegel- en wandafwerkingen. Het wordt verwerkt in woonhuizen, maar dit type profiel wordt ook veel gebruikt in keukens, slagerijen, sanitaire ruimtes en ziekenhuizen. Voor elke toepassing heeft Bouwdepot het juiste profiel in het assortiment. Naar welk profiel gaat jouw voorkeur uit? Laat ons je helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Welke voordelen biedt een hoekprofiel? 

Het gebruik van een hoekprofiel is om meerdere redenen een interessante keuze. Bouwdepot somt de voordelen voor je op: 

  • Het is een perfecte manier om stucwerk in hoeken te beschermen;

  • Het zorgt voor een nette en esthetische afwerking;

  • Het draagt bij aan een extra stevige constructie;

  • Elk profiel is makkelijk verwerkbaar;

  • Hoekprofielen zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. 

Een profiel nodig bij het verbouwen van je badkamer? Verdiep je in ons aanbod en bestel de gewenste hoeveelheid profielen bij Bouwdepot. 

Welke hoekprofielen zijn er?

 Hoekprofielen zijn er in verschillende uitvoeringen. We zetten de belangrijkste profielen voor je op een rij: 

  • Platte hoekprofiel: dit profiel is er om (beschadigde) hoeken af te dekken;

  • Vierkante hoekprofiel: dit profiel wordt gebruikt voor een mooie afwerking van tegels;

  • Afsluitprofiel: dit profiel is bedoeld voor buitenhoeken in betegelde wandoppervlakken, maar wordt ook toegepast voor het afdekken van plinten;

  • Decoratief profiel: een hoogwaardig profiel voor randbescherming en heeft tegelijkertijd een decoratief karakter;

  • Hol binnenhoek profiel: een holle plint bedoeld voor binnenhoeken van tegel- en andere wandbekledingen.

Scrol door de profielen in onze webshop of kom meer te weten over de verschillende items door te bellen met onze klantenservice. We staan je graag te woord.

Aanbod hoekprofielen bij Bouwdepot 

Een hoekprofiel inzetten om beschadiging te voorkomen of een ruimte netjes af te werken? Je doet het met de profielen uit onze webshop. We hebben allerlei afsluitprofielen voor buitenhoeken in het assortiment, maar ook voor een rechthoekig en vierkant profiel zit je bij ons goed. De profielen zijn onder andere gemaakt van staal en titanium en gaan daarom lang mee. Overigens zijn alle profielen in onze webshop getest door bouwprofessionals. Zo ben je altijd zeker van kwalitatieve profielen voor jouw klus en plaats je met een gerust hart een bestelling bij Bouwdepot.

Bestel online een hoekprofiel voor binnen of buiten

Een decoratief profiel nodig voor een esthetische afwerking? Een hoekprofiel bestel je gemakkelijk en snel bij Bouwdepot, wat de toepassing ook is. Vrijwel alles is uit voorraad leverbaar en daarom snel te leveren. Dit doen we in Nederland en België, maar profielen ophalen bij een afhaaldepot in Vlaanderen is ook een optie. Wil je niets missen van onze aanbiedingen en bouwmaterialen? Schrijf je dan in voor onze digitale nieuwsbrief en maak ook een account aan op de website. Zo is elke bestelling die je bij ons doet gemakkelijk te volgen!

 


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S