Multiplex platen

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van multiplex platen aan uiterst competitieve prijzen.Multiplex platen

Bestel multiplex platen online bij Bouwdepot

Op zoek naar multiplex platen? Neem dan eens een kijkje in onze webshop, want bij ons vind je altijd de juiste plaat. Maar wat is een multiplex plaat precies? Wat zijn bovendien de voordelen van een multiplex plaat?

Wat zijn multiplex platen?

Multiplex platen bestaan uit verschillende fineerlagen en ze kunnen worden gebruikt bij verschillende soorten bouwconstructies. Een multiplex plaat wordt bijvoorbeeld gebruikt voor dakconstructies, maar ook voor muren en keukens. Multiplex wordt van verschillende houtsoorten gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan berkenhout en eikenhout.

De voordelen van watervast multiplex

Multiplex wordt gebruikt door verschillende constructiebedrijven vanwege de vele voordelen. In dit gedeelte zullen we de belangrijkste voordelen van multiplex bespreken.

  • Watervast multiplex is duurzaam

Duurzaamheid speelt in de hedendaagse maatschappij een steeds belangrijke rol, dus ook voor aannemersbedrijven en bouwbedrijven. Multiplex is bijzonder duurzaam materiaal, omdat er tijdens de productie geen hout verloren gaat. Bij de productie van de platen gebruiken ze namelijk verschillende houtsoorten. De lelijke stukken worden bedekt met mooiere laagjes. Je ziet dus niets van de lelijke houtstukken, maar ze hebben wel een belangrijke functie. Daarnaast is hout überhaupt een echt natuurproduct. Constructies met multiplex gaan lang mee en dat is goed voor de algehele duurzaamheid.

  • Een multiplex plaat is sterk en licht

Voor bouwvakkers en andere vakmensen biedt multiplex ook veel gebruiksgemak. Met multiplex maak je namelijk sterke constructies die tegelijkertijd licht zijn. Multiplex is eenvoudig te bewerken, waardoor het een ideale materiaalkeuze is voor heel wat bedrijven.

  • ze bestaan in verschillende afmetingen

Eerder haalden we al aan dat multiplex uit verschillende fineerlagen bestaat. Om die reden vind je ook platen met verschillende afmetingen. Je hebt bijvoorbeeld hele dikke platen van 1 cm, maar ook multiplex 18mm. Dit maakt multiplex multifunctioneel en geschikt voor verschillende constructies. Denk steeds goed na welke afmetingen van platen je nodig hebt.

  • De platen zijn vochtbestendig

Hout en vocht gaan niet altijd goed samen. In veel ruimtes hangt een hoge luchtvochtigheid en dit kan constructies van hout aantasten. Nat hout droogt op en krimpt vervolgens weer. Dit brengt verschillende risico's voor de constructie met zich mee. Hout kan namelijk scheuren door de vocht en dat wil je voorkomen. Bij watervast multiplex krijg je niet met die problemen te maken. Ideaal dus om te gebruiken in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid.


Multiplex 18mm

Bij bouwdepot bieden we platen aan in verschillende afmetingen, onder andere multiplex 18mm dik. Deze platen hebben een lengte van 244 cm en een breedte van 122 cm. Multiplex 18mm is te gebruiken voor verschillende constructies. De platen zijn vochtbestendig, maar niet geschikt voor zichtbare afwerkingen.

Watervaste multiplex

Op zoek naar watervaste multiplex? Ook dan zit je goed in onze webshop, want wij verkopen watervast multiplex. Overigens is watervaste multiplex niet een specifiek soort, maar een verzamelnaam van watervaste platen. Meerdere soorten platen zijn watervast multiplex. Je kunt deze platen voor buitenconstructies gebruiken, omdat ze bestand zijn tegen water of vochtigheid. Je kan ze bijvoorbeeld gebruiken voor dakconstructies of buitendeuren. Natuurlijk kun je ze ook voor vochtige ruimtes in je woning gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer of je keuken. Met dit type ben je zeker van duurzame constructies die niet aangetast worden.

Populieren multiplex

Ook voor populieren multiplex kun je terecht in onze webshop. Populier multiplex is eenvoudig te bewerken. De platen hebben namelijk een gladde oppervlakte en het is ook veilig. Tijdens het bewerken van populieren multiplex krijg je namelijk niet met splinters te maken.


Natuurlijk moet populieren mulitplex niet alleen van goede kwaliteit zijn. De esthetiek speelt bij de afwerking ook een rol en populier staat gelukkig bekend om zijn prachtige kleur. Populier multiplex heeft namelijk een lichtgele kleur. Populieren multiplex platen zijn bovendien PEFC-gecertificeerd. Dit internationale keurmerk geeft aan dat dit type platen voor minimaal 70% afkomstig is uit beheerde bossen. Populieren multiplex is milieuvriendelijker, want er wordt dus duurzaam hout gebruikt.


Berken multiplex

Berkenhout wordt gebruikt voor berken multiplex. Het is terecht dat berkenhout vaak wordt gebruikt, want berken multiplex is om meerdere redenen gunstig. Berken multiplex heeft namelijk een authentieke houtlook. Bovendien hebben de platen meerdere fineerlagen en dit maakt ze extra krachtig. Je gaat hiermee dus voor een zeer sterke constructie die bovendien prachtig afgewerkt is. Berkenhout is bovendien gemakkelijk te bewerken.

Bestel je platen gemakkelijk via onze webshop


Heb je snel meerdere platen nodig? Dan tref je het want we hebben een ruime voorraad. We kunnen de platen meestal binnen vijf werkdagen leveren.


Wil je liever geen verzendkosten betalen en heb je de platen zeer snel nodig? Dan kun je de platen ook afhalen bij een van onze depots.

 

Je vindt in onze webshop watervaste multiplex, populier multiplex en ook verscheidene andere producten. 


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S