PIR / PUR isolatie

Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve PIR en PUR van de merken Unilin en Recticel dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop PIR en PUR isolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

 

OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

Bouwdepot is verdeler van kwalitatieve PIR en PUR van de merken Unilin en Recticel dit aan uiterst competitieve prijzen. Bij ons kan je eenvoudig en goedkoop PIR en PUR isolatie online kopen en later leveren thuis of op de werf!

 

OP ONZE FACTUREN STAAN DE ISOLATIEWAARDES ZODAT PREMIES ZONDER PROBLEMEN AANGEVRAAGD KUNNEN WORDEN

Lees meer

Subcategorieën

  • PIR/PUR spouwmuurisolatie

    Spouwmuurisolatie: de oplossing om warmteverlies tegen te gaan

    Ga warmteverlies in huizen tegen door spouwmuurisolatie te gebruiken. 

    Werk je als aannemer in de bouw of ben je je eigen woning aan het verbouwen of renoveren? Het aanbrengen van spouwmuur isolatie is dé oplossing om warmteverlies tegen te gaan. Dit resulteert uiteindelijk in een lagere energienota. Waardoor de investering terugbetaald wordt door een lagere energiefactuur. Bouwdepot is gespecialiseerd in de verkoop van isolatiematerialen en verkoopt allerlei soorten spouwmuurisolatie. We richten ons op aannemers en particulieren en daarom slaag je altijd in onze groothandel. Naar welk isolatiemateriaal ben jij op zoek?

  • PIR/PUR plat dak isolatie

  • PIR/PUR vloerisolatie

    Wanneer u uw vloer wilt isoleren, kiest u best voor materiaal met een hoge isolatiewaarde, dat tegelijkertijd zo dun mogelijk is. Zowel PIR als PUR platen beantwoorden aan beide criteria.


    PUR platen voor vloerisolatie zijn drukvast, waardoor ze geschikt zijn voor diverse soorten vloeren en doeleinden. PUR platen zijn tevens verkrijgbaar met een reeds geïntegreerde spaanplaat, dit is vooral geschikt voor het isoleren van zoldervloeren. U kunt snel werken omdat de vloer direct beloopbaar is en niet hoeft te worden voorzien van een houten afdekvloer.


    PIR platen zijn eveneens zeer breed inzetbaar. PIR beschikt ook over uitstekende thermische eigenschappen, ondanks de geringe dikte. PIR biedt een hoge brandveiligheidswaarde en bovendien zijn veel PIR platen reeds voorzien van een dampscherm.

    De voordelen van PIR en PUR vloerisolatie platen op een rij:

    • Beide vloerisolatiematerialen nemen geen vocht op, waardoor zowel PIR als PUR uitstekend geschikt zijn voor vochtige condities.
    • U heeft geen apart dampscherm nodig in de meeste gevallen, omdat de vloerisolatie platen hier reeds van zijn voorzien.
    • PIR en PUR platen zijn vervaardigd van zeer licht en gemakkelijk te verwerken materiaal.
    • Ondanks de geringe dikte is de isolatiewaarde zeer hoog, met een lambdawaarde van 0.022 W/mk.
    • PIR en PUR vloerisolatie platen beschikken over uitstekende brandvertragende eigenschappen, een groot voordeel indien het skelet van uw woning bijvoorbeeld deels uit hout bestaat.
  • PIR/PUR dak/zolder isolatie



PIR / PUR isolatie

PUR isolatie of PIR isolatie gebruiken?

Een goede isolatie van je huis is nu belangrijker dan ooit. Niet alleen is het beter voor het milieu, maar het bespaart je ook een hoop energiekosten. Hoewel je misschien al het een en ander onder handen hebt genomen in je huis, kan het zijn dat er nog delen zijn die een betere isolatie kunnen gebruiken. PUR isolatie is een geweldig hardschuim dat veel gebruikt wordt om thermische isolatie van woningen te verbeteren. Daarnaast is er tegenwoordig ook PIR isolatie verkrijgbaar. Hoewel PIR isolatie op PUR lijkt, zijn er ook belangrijke verschillen. Wat is PUR isolatie en PIR isolatie precies? Waar liggen de overeenkomsten tussen PUR en PIR isolatie? Welk materiaal kies jij het beste voor je huis? We vertellen je graag meer over zowel PUR als PIR isolatie!

Wat is PUR isolatie?

PUR staat voor poly-urethaan en is de oudere broer van PIR isolatie. PUR is een hardschuim gemaakt van kunststof en is geliefd vanwege zijn hoge isolatiewaarde. Het is geschikt om onder andere vloeren, kelders, muren en daken – zowel plat als hellend – te isoleren.

Twee soorten PUR isolaties

PUR isolatie is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen. Je hebt de keuze uit PUR isolatie platen en gespoten PUR schuim.


PUR isolatie platen zijn hard en drukvast. Het voordeel van platen van PUR isolatie is dat ze een hogere isolatiewaarde hebben dan PUR isolatie schuim dat gespoten wordt. Het is mogelijk om platen van PUR isolatie aan één zijde van een dampscherm te voorzien, zodat het vocht tegenhoudt. Dit is ook mogelijk met PIR isolatie.


PUR isolatie schuim is ideaal wanneer er spleten en kieren gedicht moeten worden. Het is namelijk veel flexibeler dan platen van PUR isolatie. Nog een voordeel van PUR isolatie dat van gespoten schuim is, is dat het niet op maat gesneden hoeft te worden. De vakman richt het te gebruiken pistool op het gewenste oppervlak en het isoleren kan beginnen. Het proces is hierdoor zeer snel en meestal ook goedkoper.


Hoewel gespoten PUR isolatie een hoge isolatiewaarde heeft, is het niet zo krachtig als PUR isolatie platen of PIR isolatie. Het is ook niet direct zo mooi egaal na plaatsing. Dit kun je oplossen door het uitgeharde schuim te schuren als dat nodig is. PUR platen zijn tevens vormvaster, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken om verzakkingen.

Voor – en nadelen van PUR isolatie

Voordelen van PUR isolatie

PUR isolatie is een alleskunner. Of je nu daken, spouwmuren, vloeren op de begane grond of zoldervloeren wilt isoleren, het is allemaal mogelijk. Kleine hoekjes opvullen? Daar is PUR schuim ideaal voor. PUR schuim is niet kieskeurig qua ondergrond. Het hecht zich net zo eenvoudig aan hout als aan kunststof, aluminium, steen of beton. Bovendien is het vocht- en schimmelbestendig.


Met een lambdawaarde van 0,022 tot 0,032 W/mK scoort PUR zeer goed op het gebied van isolatiewaarde. De meeste minerale isolatiematerialen scoren tussen de 0,030 en 0,040 W/mK en hoe lager de waarde, hoe beter.

Nadelen van PUR isolatie

PUR isolatie biedt je niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Het heeft ook zo zijn nadelen. Hoewel PUR isolatie qua thermische isolatie uitstekend scoort, biedt het nauwelijks geluidsisolatie. Nog een nadeel is dat PUR isolatie niet vuurvast is. Het materiaal mag dan wel brandvertragend zijn, als puntje bij paaltje komt, zal het uiteindelijk toch vlam vatten. Bovendien zal er in dit geval giftige rook vrijkomen. Tot slot is PUR isolatie niet bepaald recycleerbaar.

Wat is PIR isolatie?

Als je op zoek bent naar PUR isolatie, ben je ongetwijfeld ook PIR isolatie tegengekomen. Niet zo vreemd ook, want PIR isolatie lijkt sterk op PUR. Dit komt grotendeels doordat PIR isolatie van dezelfde grondstoffen is gemaakt. De grondstoffen komen echter in een andere verhouding voor en ook het productieproces van PIR isolatie is niet hetzelfde als dat van PUR. PIR isolatie is geavanceerder, doordat de verbindingen waaruit het PIR isolatie schuim bestaat veel sterker zijn. De Lambdawaarde van PIR isolatie is tevens slechts 0,022 W/mK!


PIR isolatie is, net als PUR isolatie, geschikt voor het isoleren van platte daken, hellende daken, spouwmuren, wanden en vloeren. Geen wonder dus, dat voor renovaties vaak PIR isolatie boven PUR wordt verkozen.


Overeenkomsten tussen PUR isolatie en PIR isolatie

Zowel PUR isolatie als PIR isolatie doorlopen een productieproces dat niet al te milieuvriendelijk is. PUR en PIR isolatie materialen zijn licht, eenvoudig te plaatsen en ze nemen geen vocht op. Voor extra bescherming is een dampscherm op een PUR of PIR isolatie plaat te plaatsen hoewel deze meestal al standaard aanwezig is op de plaat.

Verschillen tussen PUR isolatie en PIR isolatie

PIR isolatie wordt vaak de verbeterde versie van PUR isolatie genoemd. Het heeft namelijk wat streepjes voor op PUR. PIR isolatie is bijvoorbeeld veel brandveiliger. Hoewel PIR isolatie net als PUR vlam kan vatten, is er in dit geval minder ontwikkeling van giftige rookgassen. Tot slot is PIR isolatie iets stabieler en drukvaster, waardoor er weinig kans is op verzakking, hoewel dit voor PUR isolatieplaten in de praktijk ook het geval is.

PUR of PIR isolatie gebruiken?

Wil je je huis isoleren? Dan kun je kiezen uit PIR isolatie en PUR isolatie. De conclusie is, als het platen betreft dan maakt het bij een particuliere woning niet veel uit of men voor PIR of PUR platen kiest!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S