Sidings (gevelplanken)

Sidings: stijlvolle en praktische gevelbekleding

Sidings (gevelplanken)

Zoek je een simpele en toch mooie manier om je gevel te bekleden? Dan zijn sidings een echte uitkomst. Dit zijn gevelplaten die eenvoudig te installeren zijn en voor een prachtig naadloos resultaat zorgen. Ontdek welke soorten sidings & gevelplaten er allemaal verkrijgbaar zijn en welke unieke voordelen deze sidings bieden.

De voordelen van sidings

Het bekleden van je gevel is een lastige klus. Eerst moet je ontdekken wat je wilt: houten panelen, stucwerk of toch sidings? Het voordeel van gevelplaten is dat deze in talloze stijlen verkrijgbaar zijn. Hierdoor kun je vrijwel iedere gewenste stijl bereiken. Daar komt bovenop dat het onderhoud aan sidings veel minder intensief is. Deze gevelplaten worden van materialen gemaakt die je makkelijk schoonmaakt, geen intensieve behandelingen nodig hebben en jarenlang mooi blijven. Hierdoor geniet je lange tijd van je gevel. De materialen zijn bovendien weerbestendig en vaak zelfs brandbestendig. Dit maakt sidings een bijzonder duurzame keuze waar je lang plezier van hebt.

Wat is het beste materiaal voor gevelplaten?

Een pluspunt van sidings is dat deze van verschillende materialen gemaakt worden, maar welk materiaal is nu de beste keuze? Hout is een bekende optie. Dit heeft natuurlijk een prachtige warme uitstraling, maar is wel onderhoudsintensief. Composiet hoort ook bij de mogelijkheden. Dit materiaal bestaat uit een combinatie van kunststof en hout of aluminium. Het zorgt voor een uniforme look en is van uitstekende kwaliteit, maar daar hangt wel een hoger prijskaartje aan vast. Daarom kom je uit op pvc. Dit is de meest budgetvriendelijke optie voor iedereen die sidings wil laten plaatsen. De gevelplaten zijn niet gevoelig voor het weer en zijn makkelijk te personaliseren. Zo is het zelfs mogelijk om pvc sidings met een houtlook te plaatsen. Dat maakt pvc in de meeste gevallen het beste materiaal voor sidings.

Sidings in verschillende kleuren

Heb je eenmaal de keuze gemaakt voor het materiaal van je gevelpaten, dan is het nog belangrijk om de kleur te bepalen. Voor pvc sidings geldt dat deze in vele tinten verkrijgbaar zijn. Houd het natuurlijk door voor donkerbruin of beige te kiezen. Wil je je woning juist een lichte uitstraling geven? Dat kan met witte sidings. Antraciet en grijs sluiten juist perfect aan op een moderne woonstijl. Twijfel je welke kleur het beste tot zijn recht komt bij je woning? Dan is het altijd mogelijk om een stalenpakket te bestellen. Je kunt de kleuren dan in het echt bekijken en zien hoe ze combineren met de rest van het pand.

Complete naadloze installatie

Voor het installeren van sidings heb je weinig nodig. De gevelplaten sluiten dankzij een kliksysteem makkelijk op elkaar aan. Dit betekent ook dat er geen zichtbare schroeven zijn, voor een prachtig naadloos resultaat. Door het juiste start- en eindprofiel te kiezen, werk je de gevelbekleding mooi af. Wist je bovendien dat het mogelijk is om sidings te combineren met gevelisolatie? Zo geniet je niet alleen van een mooi eindresultaat, maar maak je je woning ook klaar voor de toekomst.

Sidings van Bouwdepot

Wil je de unieke voordelen van gevelplaten ontdekken? Bekijk dan het aanbod sidings van Bouwdepot. Wij bieden gevelplanken in vele kleuren aan, allemaal met een mooie natuurlijke textuur. Uiteraard vind je hier ook alles wat je nodig hebt voor de installatie van de sidings, van universele profielen tot gevelfolie. Zo ziet je woning er weer als nieuw uit met prachtige gevelplaten die jarenlang in topconditie blijven.           


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S