Diamantschijven & boren

Ons online bestelbaar assortiment voor de professional en de betere doe-het-zelver bevat slijpschijven aan competitieve prijzen voor verschillende toepassingen: beton, steen, tegels en universeel.Diamantschijven & boren

Diamantschijf kopen

Een diamantschijf is onmisbaar voor het doorslijpen of doorzagen van harde materialen. Dit is te danken aan het speciale ontwerp van de diamantschijf. De randen van een stalen diamantschijf zijn namelijk voorzien van hele sterke diamantdeeltjes die industrieel vervaardigd zijn. Dankzij deze keiharde diamantkorrels slijp je schijnbaar moeiteloos door tegels, metaal, beton, natuursteen en keramiek. Via onze webwinkel koop je diamantslijpschijven van een hoge kwaliteit. Ze zijn verkrijgbaar in diverse diktes en afmetingen. We verkopen diamantschijven van verschillende merken.

Dikte van de diamantschijf

De dikte van een diamantschijf ligt tussen de 0,8 en 3,5 millimeter. Afhankelijk van het materiaal en wat je wilt, heb je een dunnere of dikkere diamantschijf voor je klus nodig. Zo volstaat een dunne diamantschijf voor het doorzagen van bakstenen voor je oprit. Voor het slijpen van sleuven in hard materiaal gebruik je echter een dikke diamantschijf. Over het algemeen geldt dat hoe dikker het materiaal is dat je wilt bewerken, hoe dikker de slijpschijf moet zijn. Wij hebben een groot assortiment diamantschijven. Ook de diamantschijf die jij nodig hebt voor jouw karwei, vind je dus in onze webshop.


Vorm van de diamantschijf

Diamantschijven zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo heeft de gladde diamantschijf meestal een rand zonder kartels. Er zijn echter ook uitvoeringen met segmenten waarin kartels zitten. Dergelijke uitvoeringen voeren het stof dat tijdens het werken ontstaat beter af. Bepaalde diamantschijven zijn gemaakt voor droog zagen, terwijl andere geschikt zijn voor nat zagen. Dit staat bij de productbeschrijving vermeld. Als de diamantschijf volgens de beschrijving bedoeld is voor nat zagen, gebruik deze dan niet voor droog zagen. Dit geldt met name voor schijven met een grotere doorsnede. Deze kunnen oververhit raken als ze niet gekoeld worden met water.

Diamantschijf nodig voor verschillende materialen

Ons aanbod bestaat uit diamantschijven voor verschillende toepassingen. Kies bijvoorbeeld voor een Gedimax diamantschijf met een diameter van 115, 125 of 230 millimeter voor het doorslijpen van beton of ga voor een diamantschijf die geschikt is voor steen en gewapend beton. Of wat dacht je van een diamantschijf die met gemak snel door keramische tegels snijdt? Zo’n speciale diamantschijf doet zijn werk zonder schilfering. Heb je liever een universele diamantschijf die geschikt is voor het droog snijden van allerlei materialen? Dat is een slim idee, want zo’n uitvoering is lekker veelzijdig. Wat je ook zoekt, bij ons bestel je eenvoudig het juiste exemplaar.


Diamantschijf van hoge kwaliteit

Iedere diamantschijf in ons aanbod is gemaakt van sterk staal en heeft vanwege de diamantkorrels op de randen een groot snijvermogen. De schijven hebben bovendien een lange levensduur. Ze gaan langer mee dan andere soorten slijpschijven. Dankzij de afwerking met diamantdeeltjes snijdt elke diamantschijf heel snel door harde materialen heen. Voor elk soort bouwmateriaal is er wel een diamantschijf leverbaar. Zo snij je bijvoorbeeld marmer, asfalt, betonblokken, klinkers en tuintegels gemakkelijk op maat. De slijpschijven zijn bovendien hittebestendig, zodat je ze zonder problemen langere tijd achter elkaar kunt gebruiken. Bekijk nu ons assortiment en kies de diamantschijf uit die past bij jouw bouwproject.

Hoe gebruik je een diamantschijf?

Ben jij van plan zelf met een diamantschijf te gaan klussen? Dan is het verstandig om de nodige veiligheid in acht te nemen. Zorg er om te beginnen voor dat je met de juiste materialen werkt. Kies een diamantschijf uit die de juiste maat en dikte heeft. De diamantschijf moet namelijk goed in je apparatuur, zoals een slijpmachine, passen en geschikt zijn voor de bouwmaterialen die je wilt bewerken. Let er op dat je de diamantschijf goed monteert en lees de instructies goed door. Zo staat op iedere slijpschijf een maximaal toerental. Boven dit toerental zal de schijf minder goed presteren en sneller slijten. Het is zelfs mogelijk dat de schijf uit elkaar spat bij een te hoog toerental. Tot slot is het belangrijk je longen, je ogen en je oren te beschermen tijdens het werken met een slijper of zaagmachine. Draag bijvoorbeeld een stofmasker, gehoorbescherming en een veiligheidsbril. Hiermee voorkom je ongelukken op de werkplaats. Ben je langdurig met de diamantschijf aan het slijpen? Overweeg dan het gebruik van stofafzuiging.

Een diamantschijf kopen voor jouw klus?

Zowel professionals als doe-het-zelvers kunnen bij Bouwdepot terecht voor een nieuwe diamantschijf die in je slijper, zaag, frees of een andere machine past. Twijfel je welk type slijpschijf je nodig hebt? We voorzien je graag van advies bij het uitkiezen van het juiste exemplaar. Heb je een keuze gemaakt? Het is mogelijk de diamantschijf af te halen in een van onze afhaaldepots in Vlaanderen. Ook het online bestellen en het laten bezorgen van een nieuwe diamantschijf behoort tot de mogelijkheden. Wij verzenden de gewenste diamantschijf naar jouw adres in België of in Nederland. Je kunt rekenen op lage prijzen en een snelle levering.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S