Infiltratiekratten & toebehoren


Veelgestelde vragen over Infiltratiekratten & toebehoren

Wat is een infiltratieput of -krat en waarom dient u deze te plaatsen?

Wanneer u bepaalde renovaties wilt uitvoeren, dan kan het plaatsen van een infiltratieput verplicht zijn. U kunt denken aan zaken zoals een oprit of gazon, maar ook regenwaterput. Een infiltratievoorziening biedt u in dat geval een tweetal voordelen bij hevige regenval:

  • Een sterk verminderde belasting van het rioleringssysteem, omdat het opgevangen regenwater in de infiltratievoorziening wordt opgenomen en deze dientengevolge als een soort buffer dient, en

  • Een meer stabiele aanvulling van het peil van het grondwater, omdat de infiltratievoorziening het regenwater opneemt en vervolgens langzaam afgeeft

Met een infiltratiekrat of -put en zandvangput vangt u dus hoeveelheden regenwater op, die vervolgens langzaamaan aan de grond zelf worden afgegeven. Zo zorgt u ervoor dat u geen grote plassen water op een bepaalde plek heeft, dit wordt immers opgevangen en afgevoerd. Het is dus in feite een afwateringssysteem.

Wanneer is een infiltratieput verplicht?

Bij bouwaanvragen tot 31 december 2013 is een regenwatervoorziening verplicht bij nieuwbouw en bestaande bouw met een dakoppervlakte die meer bedraagt dan 75m2, indien de uitbouw een dakoppervlakte van meer dan 50m2 heeft. Bij bouwaanvragen vanaf 1 januari 2014 is een regenwatersysteem niet meer verplicht voor renovaties, voor nieuwbouw geldt dat elke woning die een oppervlakte heeft van meer dan 40m2 over een regenwatersysteem dient te beschikken. De inhoud van het systeem dient minimaal 5000 liter te bedragen.

Dient u een infiltratiesysteem te laten keuren?

Wanneer u een wijziging aanbrengt in de afvoer van een woning of een infiltratiesysteem laat installeren, dan dient u deze te laten keuren. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de aansluiting van het systeem op de riolering, de scheiding van afval- en regenwater en indien dit conform de wettelijke voorschriften geschiedt. Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag betreffende het beste systeem in uw situatie.

Infiltratiekratten & toebehoren

Zandvangput: onmisbaar onderdeel tijdens het infiltratieproces

Slimmer omgaan met regenwater en het riool minder belasten? Voor regenwaterinfiltratie maak je gebruik van een kwalitatieve zandvangput. Bouwdepot is gespecialiseerd in professionele bouwmaterialen en helpt je graag aan het juiste exemplaar voor je woning of bedrijf. Wat is de meerwaarde van een zandvangput en waarom plaats je een bestelling in onze webshop?

Waarom een zandvangput?

Een zandvangpunt is een onmisbare schakel bij een infiltratiesysteem in je tuin. Tijdens het infiltratieproces worden vuil en bladeren tegengehouden. Vervolgens stroomt het gefilterde water door naar het riool of een infiltratiekrat. Het is dus een perfecte oplossing om regenwater snel en efficiënt te filteren en ook het riool minder te belasten.

Wat is ons aanbod?

Voor de aanschaf van een zandvangput zit je bij Bouwdepot goed. Bij ons koop je een zandvangput met emmer voor infiltratiekratten. Met dit handige hulpmiddel breng je regenwater van een verhard oppervlak in de bodem. De bladscheider zorgt voor de verwijdering van vuil en bladeren, waarna het regenwater de zandvangput passeert.

Waarom je een bestelling plaatst bij Bouwdepot

In je zoektocht naar een zandvangput kom je natuurlijk uit bij Bouwdepot. Wij weten namelijk alles over bouwmaterialen voor professionals en doe-het-zelvers. Een bestelling die je bij ons plaatst, wordt snel naar je toegestuurd in Nederland of België. Ophalen is ook mogelijk bij een afhaaldepot in Vlaanderen. Kwaliteit en scherpe prijzen gaan bij Bouwdepot hand in hand, dus doe je altijd een tevreden aankoop in onze webshop.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S