Infiltratiekratten & toebehoren

Gaat u binnenkort verbouwen of renoveren? Dan kan het mogelijk zijn, dat u verplicht bent een infiltratieput te installeren in bepaald gevallen. Infiltratieputten en -kratten voorzien in een geleidelijke insijpeling van een teveel aan regenwater in de bodem. Indien u op zoek bent naar deze producten, dan bent u bij Bouwdepot altijd aan het goede...

Gaat u binnenkort verbouwen of renoveren? Dan kan het mogelijk zijn, dat u verplicht bent een infiltratieput te installeren in bepaald gevallen. Infiltratieputten en -kratten voorzien in een geleidelijke insijpeling van een teveel aan regenwater in de bodem. Indien u op zoek bent naar deze producten, dan bent u bij Bouwdepot altijd aan het goede adres.

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van infiltratiekratten en toebehoren aan uiterst competitieve prijzen. Je kan hier bij Bouwdepot infiltratieputten online bestellen en afhalen op een depot naar keuze of laten leveren.

Lees meer

Veelgestelde vragen over Infiltratiekratten & toebehoren

Wat is een infiltratieput of -krat en waarom dient u deze te plaatsen?

Wanneer u bepaalde renovaties wilt uitvoeren, dan kan het plaatsen van een infiltratieput verplicht zijn. U kunt denken aan zaken zoals een oprit of gazon, maar ook regenwaterput. Een infiltratievoorziening biedt u in dat geval een tweetal voordelen bij hevige regenval:

  • Een sterk verminderde belasting van het rioleringssysteem, omdat het opgevangen regenwater in de infiltratievoorziening wordt opgenomen en deze dientengevolge als een soort buffer dient, en

  • Een meer stabiele aanvulling van het peil van het grondwater, omdat de infiltratievoorziening het regenwater opneemt en vervolgens langzaam afgeeft

Met een infiltratiekrat of -put en zandvangput vangt u dus hoeveelheden regenwater op, die vervolgens langzaamaan aan de grond zelf worden afgegeven. Zo zorgt u ervoor dat u geen grote plassen water op een bepaalde plek heeft, dit wordt immers opgevangen en afgevoerd. Het is dus in feite een afwateringssysteem.

Wanneer is een infiltratieput verplicht?

Bij bouwaanvragen tot 31 december 2013 is een regenwatervoorziening verplicht bij nieuwbouw en bestaande bouw met een dakoppervlakte die meer bedraagt dan 75m2, indien de uitbouw een dakoppervlakte van meer dan 50m2 heeft. Bij bouwaanvragen vanaf 1 januari 2014 is een regenwatersysteem niet meer verplicht voor renovaties, voor nieuwbouw geldt dat elke woning die een oppervlakte heeft van meer dan 40m2 over een regenwatersysteem dient te beschikken. De inhoud van het systeem dient minimaal 5000 liter te bedragen.

Dient u een infiltratiesysteem te laten keuren?

Wanneer u een wijziging aanbrengt in de afvoer van een woning of een infiltratiesysteem laat installeren, dan dient u deze te laten keuren. Hierbij wordt onder meer gekeken naar de aansluiting van het systeem op de riolering, de scheiding van afval- en regenwater en indien dit conform de wettelijke voorschriften geschiedt. Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag betreffende het beste systeem in uw situatie.