Pompputten

Wilt u een pompput installeren of dient u dit binnenkort te doen? Dan zit u bij Bouwdepot goed; wij hebben diverse uitvoeringen en afmetingen vanuit voorraad beschikbaar. Een pompput is in feite een put met één of meerdere zogeheten dompelpomen, welke zowel regenwater als afvalwater naar een hoger gelegen rioleringssysteem wegpompen.

Wilt u een pompput installeren of dient u dit binnenkort te doen? Dan zit u bij Bouwdepot goed; wij hebben diverse uitvoeringen en afmetingen vanuit voorraad beschikbaar. Een pompput is in feite een put met één of meerdere zogeheten dompelpomen, welke zowel regenwater als afvalwater naar een hoger gelegen rioleringssysteem wegpompen.

Lees meer

Veelgestelde vragen over Pompputten

Waarom een pompput plaatsen?

Heeft u een woning of bedrijfspand met een ondergrondse ruimte, zoals een kelder of parking? Dan loopt met name deze ruimte risico op wateroverlast. Niet alleen van regenwater en rioleringswater, maar ook grondwater. Wanneer u in een dergelijke ruimte dient te zorgen voor een afwateringssysteem dat het water naar bovengelegen plaatsen dient te pompen, dan is een pompput de ideale oplossing.

Hoe kiest u de best geschikte pompput?

Pompputten bestaan in diverse uitvoeringen en typen, afhankelijk van het toepassingsgebied. U zult in elk geval enkele zaken op een rij dienen te hebben om de juiste pompput te kiezen. Hierbij kunt u enkele standaard vragen als richtlijn gebruiken, zoals:

  • Wat gaat u precies verpompen? Is dit afvalwater, regenwater, fecaliën houdend water of juist schoonwater
  • Wat is precies het doel of de toepassing van de pompput? Gaat het om een woning, bedrijfspand of terreinafwatering?
  • Zijn er bijzonderheden van toepassing, zoals het lozen van chemicaliën of periodieke lozingen?
  • Hoeveel zal er worden geloosd binnen een bepaalde periode?
  • Wat is de exacte afstand waarlangs het water zowel verticaal als horizontaal wordt gepompt?
  • Waar wilt u precies naartoe pompen? Betreft dit riolering, open water of een put?
  • Is er op locatie een persleiding aanwezig en 230V of 400V?
  • Zal de pompput worden verkeersbelast?

Om er zeker van te zijn dat u de juiste pompput kiest, dient u al deze vragen afzonderlijk te beantwoorden. In de meeste gevallen adviseren wij u om een specialistische firma in te schakelen die pompputten installeert, omdat dit een deskundig karwei betreft. Indien u zelf te werk wilt gaan bestaan er vele risico’s, te denken valt aan een verkeerde aansluiting, een verkeerd type pompput, leidingen die niet goed aansluiten, een verkeerde afvoerkeuze en andere dergelijke zaken.

Andere benodigdheden bij een pompput

Wanneer u een pompput laat installeren, dan komen hier ook vele andere materialen bij kijken. Denk aan materialen voor de afvoer van het water, maar ook eventueel bouwmaterialen om de put te integreren op de juiste plaats. U kunt bij Bouwdepot terecht voor alle professionele benodigdheden voor een juiste installatie. Wij werken enkel met producten van topkwaliteit, als zodanig worden onze producten en pompputten tevens door professionele firma’s besteld. Wij raden u aan uw professional te vragen naar alle benodigdheden en materialen, zodat u zeker weet dat de pompput naar behoeven zal werken.


Pompputten

U kunt met een pompput uiteenlopende vormen van afvalwater wegpompen, zoals huishoudelijk afvalwater, industrieel afvalwater maar ook fecaliën afvalwater. Afhankelijk van de specifieke toepassing in uw geval, kunt u kiezen uit meerdere modellen die precies beantwoorden aan uw behoeften. Bouwdepot kan u uiteraard goed adviseren op dit gebied, zodat u verzekerd bent van de juiste pompput en uiteraard ook een correcte installatie.

Bij Bouwdepot kan je alle pompputten van het merk DS Plastic online kopen voor het wegpompen van afvalwater naar een hoger niveau. Je kan de pomputten tegen een scherpe prijs afhalen op een afhaalpunt naar keuze of gratis laten leveren.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S