DilatatieprofielenDilatatieprofielen

Dilatatieprofielen: voor een mooie overgang tussen gelijke vloeren

Wil je de ruimte tussen twee gelijke vloeren netjes en zorgvuldig afwerken? Dit doe je met behulp van dilatatieprofielen. Deze perfecte afwerking voor vloeren regel je gemakkelijk en snel dankzij het ruime aanbod van Bouwdepot. Bij het leggen van een nieuwe vloer is het altijd raadzaam om te kijken of een dilatatieprofiel ook voor jouw vloeren van toepassing is. De aankoop van dilatatieprofielen doe je eenvoudig in onze webshop. Scrol door ons aanbod en geniet bij elke aankoop van onze voordelen. We verzekeren je van topkwaliteit, want alle profielen zijn uitvoerig getest door professionals. 

Waarvoor gebruik je een dilatatieprofiel?

Een dilatatieprofiel gebruik je om een ruimte tussen vloeren netjes weg te werken. Dankzij dit profiel kunnen vloeren probleemloos krimpen en uitzetten. Gebruik je geen profiel, dan is er een grote kans dat je vloer bij temperatuurswisselingen strak of bol komt te staan. Gebruik daarom een dilatatieprofiel om dit probleem aan te pakken en vind in onze webshop het beste profiel voor jouw vloer. Kom je er niet uit? Doe gerust een beroep op een van onze specialisten voor advies en support.

Welke voordelen biedt een dilatatieprofiel? 

Een dilatatieprofiel levert je verschillende voordelen op. Bouwdepot somt ze voor je op:

  • Een dilatatieprofiel werkt ruimtes tussen vloeren mooi af;

  • Een dilatatieprofiel maakt dat een vloer kan krimpen of uitzetten door veranderingen in de luchtvochtigheid of temperatuur;

  • Een dilatatieprofiel is eenvoudig op maat te knippen en te plaatsen;

  • Een dilatatieprofiel voorkomt struikelen bij een overgang tussen twee vloeren;

  • Een dilatatieprofiel is er in verschillende uitvoeringen.


Heb je een dilatatieprofiel nodig bij een overgang tussen gelijke vloeren? Bekijk het ruime assortiment dilatatieprofielen bij Bouwdepot en bestel direct online. We zorgen dat je alle materialen snel in huis hebt en dus is je klus binnen een kort tijdsbestek geklaard.

Hoe monteer je een dilatatieprofiel? 

Het monteren van een dilatatieprofiel is vrij eenvoudig te realiseren. Vaak is de onderzijde voorzien van een zelfklevende plakstrip. Dit betekent dat je niet hoeft te schroeven of boren. Er zijn ook profielen te koop waarbij schroeven en boren wel nodig is. Let er wel op dat de vloeren van gelijke dikte zijn. Is dit niet het geval, dan is het beter om een verbindings- of stopprofiel te gebruiken bij de overgang tussen de twee vloeren.

Aanbod profielen bij Bouwdepot

In onze webshop heb je de keuze uit allerlei dilatatieprofielen voor vloeren. De bewegingsprofielen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en veelal gemaakt van aluminium. Selecteer een kleur en maat die jou aanspreken en bestel de gewenste hoeveelheid profielen via de website. Behalve een dilatatieprofiel bestel je bij Bouwdepot ook andere profielen voor vloeren en trappen. Kies bijvoorbeeld uit trapprofielen en hoekprofelen. Verder koop je bij ons ook tegelprofielen, handig voor de badkamer en het toilet. 

Bestel online het gewenste profiel voor je vloer

Bouwdepot is jouw ideale partner in je zoektocht naar bouwmaterialen. We hebben voor alle vloeren de beste dilatatieprofielen in huis. Bovendien levert elke aankoop je voordelen op. We verzenden naar zowel Nederland als België, maar hebben ook veertien afhaaldepots in Vlaanderen. Profielen verkopen we zowel aan aannemers als particulieren en daarnaast kun je altijd veilig online bestellen. Niets missen van onze acties? Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf up-to-date. We zien je inschrijving en bestelling graag bij ons binnenkomen!


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S