Voegzand, polymeren & voegsels

Ons online assortiment voor de professional en betere doe-het-zelver van voegzand en cementvoegsel beschikbaar in verschillende kleuren: grijs, wit, zwart, beige.

SubcategorieënVoegzand, polymeren & voegsels

Polymeren van Bouwdepot

Op zoek naar voegzand dat makkelijk te verwerken is en je bestrating beschermt tegen onkruid? Dan is zand met polymeren een goede keus voor jou. Dit zand kent vele toepassingen en biedt een mooi eindresultaat. Overweeg jij polymeren te kopen? Wij vertellen je in de tussentijd graag wat meer over dit zand met polymeren.

Wat is polymeerzand?

Polymeren zijn voegzand waaraan polymeren zijn toegevoegd. Het resultaat is een fijn zand dat duurzaam is en vele toepassingen kent. Het is te gebruiken voor bestratingen die een voegbreedte hebben van minimaal 1 millimeter. Polymeerzand kopen is een uitstekende keus voor doe-het-zelvers, mede omdat het eenvoudig te verwerken is. Vanwege de vele voordelen van dit zand met polymeren is het echter ook populair onder professionals. Voegzand met polymeren is met uitstek geschikt voor bestrating die enkel lichte verkeersbelasting kent. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je oprit of achtertuin. Ook op openbare plaatsen wordt polymeerzand regelmatig toegepast. Het helpt namelijk onkruidgroei te verminderen voor een langere tijd, waardoor kosten voor onderhoud laag blijven.

Hoe gebruik je polymeren?

Het zand met polymeren wordt hard wanneer er water aan wordt toegevoegd. Dankzij deze eigenschap maakt onkruid voor een lange tijd na verwerking geen kans. Polymeerzand heeft een hoge druksterkte, waardoor het geschikt is voor vele soorten bestratingen. Denk daarbij aan betontegels, kinderkopjes, natuursteen, keramische tegels, enzovoort. Dankzij de polymeren die aan het zand worden toegevoegd, blijft het zand tot op zekere hoogte flexibel. De kans op barsten en verzakkingen van de ondergrond zijn hierdoor klein.

Om het straatwerk goed te voegen met het voegzand met polymeren, is het belangrijk eerst de voegen schoon te maken. Hiervoor kun je een bladblazer gebruiken. Ga alleen aan de slag met het polymeerzand als er droog weer voorspeld wordt. Verwacht je regen in de komende 24 uur? Stel het voegen dan uit.

In welke kleur kun je polymeerzand kopen?

De polymeren zijn transparant. Dit zorgt ervoor dat er geen sluier komt te liggen over de bestrating. Het polymeerzand zelf is wel in verschillende kleuren te verkrijgen. Denk aan steengrijs of basalt. Zo kun je altijd polymeerzand kopen dat past bij je bestrating.

Voor welke toepassingen is zand met polymeren geschikt?

Overweeg je polymeerzand te kopen? Het is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Het is perfect voor voetgangersgebieden, waardoor je het veel terugziet in parken, tuinen en wandelpaden. Vanwege de bescherming die de polymeren bieden tegen onkruid, is polymeerzand populair voor opritten en terrassen. Ook is polymeerzand kopen een goede optie wanneer je elementen in je tuin wilt voegen tussen je bestrating. Denk hierbij aan de poten van een staande brievenbus of tuinverlichting.

Voorwaarden voor het verwerken van zand met polymeren

Zand met polymeren doet het uitstekend tussen zelfs de smalste voegen. De voegbreedte moet minimaal 1 millimeter zijn en de voegdiepte minimaal 3 centimeter. Het voegsel met polymeren is enkel te gebruiken op een schoon oppervlak en de ondergrondtemperatuur moet hoger zijn dan het vriespunt. Na 24 uur mag de bestrating met het nieuwe voegzand licht belast worden. Na circa een week is volledige belasting weer mogelijk mits het rond de 20 graden is.

De voordelen van polymeerzand kopen

Polymeerzand kopen heeft veel voordelen. Voor het gemak vatten we ze hier kort samen:

  • Het voegzand heeft behalve water geen toevoegingen nodig.

  • Het droogt snel wanneer het circa 20 graden is.

  • Invegen is eenvoudig.

  • Het geeft geen sluier over de bestrating.

  • Zand met polymeren is relatief voordelig.

  • Het is geschikt voor zowel grote als kleine oppervlakten.

  • Het beschermt de bestrating tegen onkruid.

  • Sommige zijn waterdoorlatend.

  • Het is geschikt als voegzand voor veel verschillende soorten stenen.


Polymeerzand kopen bij Bouwdepot

Wil je je tuin of oprit bestraten en heb je voegzand nodig? Polymeerzand kopen is dan een uitstekende keus. Het is relatief goedkoop en het biedt je veel voordelen. Wil jij graag polymeerzand kopen? Bekijk dan het aanbod van Bouwdepot.


BEKIJK HIER ONZE KORTE INFO VIDEO'S